joi, 24 mai 2018

Ponta "moare" câte puţin în fiecare zi


  Zilnic îl văd pe domnul Ponta comportându-se la fel de urât, cum reclama el pe alţii că se comportau cu el cu ani în urmă. După ce a demisionat din funcţia de Preşedinte al PSD, apoi din funcţia de prim ministru, domnul Ponta a descoperit că are un mare duşman, pe Liviu Dragnea.  Trăitor pe acest pământ  în viaţa mea am avut prieteni şi prietene. Este adevărat că din anumite motive, uneori independente de voinţa mea, alteori nu, am rupt legăturile cu unii prieteni,asta nu a însemnat că profitat de faptul că ştiam anumite lucruri despre foştii prieteni să divulg cuiva secretele lor. Aşa procedează adevăraţii oameni, nu vând secretele încredinţate de prieteni .
  Domnul Ponta nu procedează bine când îl reclamă pe toate drumurile pe Dragnea, chiar dacă o fi vinovat, nu el este cel indicat să-l lovească. Nu este moral. Bun! A plecat din PSD, partidul care l-a făcut mare, poate a avut şi el meritele lui incontestabile, dar nu-i suficient dacă nu ai o gloată în spate care să te susţină. Ce face acum PRO România partidul năşit de Ponta? Încearcă pe toate căile subrezirea PSD, adică tocmai partidul care era gata să-l facă Preşedintele ţării. De ce? Din egoism. Îmi amintesc când Victor Ponta critica UNPR. Ceea ce face acum, este exact politica UNPR. Vrea să facă un partid din strânsură de la alte partide, în special de la PSD, adică de trădători şi de traseişti. La prima strigare în viitor a altor partide care ar arata un os, aceşti mercenari  îl vor lăsa cu izmenele în vine pe Ponta.
Dacă Ponta este cu adevărat un mare politician şi vrea să facă o altfel de politică, să recruteze oameni noi, nepătaţi şi nehârşiţi politic. Oameni gata să demonstreze că în România se poate face şi altfel de politică. Ce face acum este murdar şi urât. Ponta nu trebuie să se bazeze pe traseişti. Trebuie să găsească resurse în oamenii neînregimentaţi politic, dacă vrea să mai fie vreodată un mare politician. Prin ceea ce face acum este copia jalnică a lui Oprea şi aproape de Orban.
„Ponta, încă eşti tânăr, demonstrează că se poate face politică cu oameni cu „origine sănătoasă”! Aici mă refer la acei oamenii care nu au ochii albaştri şi nici nu provin din vechile structuri.
Nu se poate să creşti în sondaje doar strigând :”moarte” lui Dragnea! Prin ceea ce faci te înfierezi şi pe tine, doar aţi fost prieteni şi aţi mâncat şorici de la acelaşi porc.
Îl ultimul timp nu l-am mai văzut pe explozivul Ponta, am văzut doar o umbră palidă a ceea ce a fost,  seamănă mai mult a babă care se roagă zilnic de DNA să-l aresteze pe Dragnea.
Sigur că în politică trebuie să-l distrugi pe cel puternic pentru a-i lua locul, dar fă-o cu acte politice, nu cu ajutorul procuraturii, nu face şi tu, cum făcea Băsescu cu tine!
Poţi mai mult dragă Viorele, demonstrează că poţi, îndreaptă cocoaşa şi priveşte cu demnitate în faţă, caută programe politice care să atragă noi membri, defineşte o ideologie şi doctrină clare pentru partidul tău, toate acestea  să facă poporul să dorească să te căute, nu te înjura cu Dragnea toată ziua, aşa cazi, nu te ridici.
Era odată un Viorel Ponta care avea forţă, avea verb şi avea voinţă, constat că astăzi văd un Oprea altoit pe Ponta. Nu e bine domnu’Ponta. Vrei să se rupă alianţa PSD-ALDE, să se rupă, am mai văzut alianţe rupte. Ce vei face? Cu mica ta oaste formată din mercenari, care mâine te vor vinde pentru un os mai bun, vei trece în tabăra lui Orban şi PDL aliat cu USR şi PMP? Vrei să-ţi faci seppuku politic  asistat de Orban şi Băsescu? Nu cred că eşti capabil să devi atât de josnic şi jalnic. Nu căuta să rupi alianţa PSD-ALDE, susţine-o unde trebuie, critică constructiv, acolo în PSD este o parte din tine, acolo este leagănul tău, casa ta politică. Spune cântecul: „casa părintească nu se vinde”. Nu distruge ce este construit şi are priză bună pe piaţa politică. Nu intra în jocul opoziţiei şi al corporatiştilor de a distruge singurul partid social-democrat, construieşte altul la fel de puternic, iar dacă electoratul va prefera partidul tău în detrimentul PSD, înseamnă că ai reuşit să faci un mare partid, iar tu îţi meriţi locul din istorie.  Dacă Dragnea este vinovat, lasă justiţia să-şi facă treaba, nu tu trebuie să asmuţi. Poate e nevinovat, aşa cum ai fost şi tu, cu ce drept te erijezi în judecător, în anchetator, dar mai ales în delator?
Domnule Ponta vă rog să mă iertaţi că v-am vorbit la persoana întâi singular. V-am dojenit cu blândeţe, aţi fost un politician care promitea, schimbaţi macazul şi vă veţi reveni, dacă veţi continua pe această linie veţi deraia, e păcat!
Dumnezeu să vă lumineze!

Un comentariu:

  1. Scuzati anonimatul! Bine graiti ,d-le Ionel Carstea ...constatarile dvs nu-l va schimba pe Ponta .Este deja COMPROMIS,s-a nascut odata cu CARACTERUL de care nu poate fugi. Un partidulet de 3,4,5% poate face ,dar atat , romanii sunt destepti nu -i poti pacali a doua oara!Chiar daca va fi mai mult de atat ,ce a fost nu va mai fi ....ptr EL !!?!

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...