vineri, 16 martie 2018

Dezvăluirile lui Ghiţă o lasă rece pe Kovesi


  Sebastian Ghiţă  spune lucruri într-un interviu acordat lui Ion Cristoiu, dar a mai spus multe alte lucruri şi în serialele în care a apărut singur cu un an de zile în urmă.
S-a creat o presiune fără precedent asupra televiziunilor să nu mai transmită acest interviu. La TVR s-a mers până la tragerea la răspundere a directorului TVR pentru difuzarea în emisiunea lui Ionuţ Cristache a interviului luat de Cristoiu lui Ghiţă. Adică, directorul TVR, a fost chemat în faţa comisiei de cultură din Camera Deputaţilor pentru ca acesta să explice cum de a permis difuzarea pe post a interviului.  Cristache şi-a asumat difuzarea, având mână liberă din partea conducerii TVR în realizarea emisiunilor. Strada s-a mobilizat împotriva lui Cristache.
Nu înţeleg, este un interviu video în care S. Ghiţă spune lucruri, reale sau nu. Informaţiile sunt de mare interes. Mă aşteptam ca susţinătorii lui Kovesi să-i ceară zeiţei dreptăţii să ia poziţie clară împotriva spuselor lui Ghiţă. Să clarifice toate învinuirile aduse de Sebi. Poate unele sunt adevărate, altele nu. Dar ca învinuit, ca pomenit în interviu, mă refer la Codruţa, să arunci simple vorbe că nu vorbeşti cu penalii, nu-i suficient.
Până la urmă faptul că Kovesi s-a întâlnit cu Ponta, Ghiţă, Dragnea sau Oprea nu văd nimic rău atâta timp cât amiciţia arătată acestor oameni ,nu a putut-o opri să le facă dosare penale când au fost prinşi că au greşit. Problema cea mai mare a Codruţei nu este faptul că s-a întâlnit cu Ghiţă, până la urmă şi ea este un om, ci faptul că a minţit cu neruşinare de fiecare dată când a fost întrebată dacă s-a întâlnit. Este posibil să fie o plăsmuire a lui Ghiţă, Kovesi să fie curată, dar pentru asta trebuie să vorbească.
  În cine putem avea încredere. Ponta îl acuză pe Dragnea, Dragnea îl acuză pe Ponta, Ghiţă acuză pe Koveşi, Coldea, Maior. L. Orban face greşeli şi prostii până peste cap, Băsescu este istorie şi precursorul acestui amestec între instituţii. Iohannis are problemele lui destul de mari rămase în aer nerezolvate. Mă refer la modul în care au fost achiziţionate casele şi problema cu vânzarea copiilor, niciodată lămurită deplin.
 Întâlnirile de la K2 unde alături de reprezentanţii SRI şi Kovesi participa şi reprezentantul CIA în România naşte multe semne de întrebare. Cumva agentul CIA dădea instrucţiuni SRI-ului şi DNA pentru a distruge anumite televiziuni, trusturii de presă, întreprinderi, patroni, etc? Întreb, poate avea altă misiune, cineva trebuie sălămurească lucrurile. Şi mai multe semne de întrebare se nasc din faptul că Ghiţă, un individ civil din afara sistemului SRI,  să participe la aceste întâlniri. Prin urmare, cine este Ghiţă, cine a fost? Cum a putut să facă atâtea şmecherii fără ca SRI-ul să nu-l simtă? Ori le era mult prea util în anumite scopuri şi era special lăsat să zburde şi toţi închideau ochii la matrapazlâcurile lui?
Iar atunci când nu a mai fost folositor a fost dat la casare? Greşită tactică pentru un serviciu de contraspionaj, acum înghesuit, Ghiţă vorbeşte, transmite semnale, se abţine să spună lucrurile mult prea grave care ar putea îngropa definitiv posibilitatea revenirii lui în ţară. Aşteaptă reprezentanţii DNA-SRI pentru aş negocia albirea dosarelor contra probelor pe care le deţine.
 Strada nu trebuie să se înfierbânte împotriva televiziunilor, ci să ceară răspicat elucidarea problemelor. Eu nu spun că Ghiţă spune doar adevărul, dar nu pot să cred că spune numai minciuni. Organele abilitate, drace! mai avem oameni integrii?, să ancheteze aceste mărturii, aşa cum se sesizează de fiecare dată când un detractor scrie o jalbă.
România este într-un moment de cotitură istorică, suntem într-un moment în care realizăm că totul este fals, că nu există instituţii cu adevărat, că nu numai partidele sunt găşti organizate cu scopul de îmbogăţire a membrilor săi, dar şi mai grav, organele statului puse să vegheze la respectarea legilor şi legalităţii sunt organizate pe acelaşi tip de gaşcă, având ca scop vămuirea politicienilor. Trăim într-o Românie falsă, într-o Românie cu un decor de mucava, iar în spatele decorului, este minciuna, hoţia, tirania, toate stând la masă servite fiind de aceia care ar trebui să-i stârpească. Plastic spus : „la stână au fost omorâţi câinii, acum lupii fac pe paznicii oilor, dar fiind lupi, nu se lasă până nu prăduiesc oile.”
 Niciodată, de când este locuit teritoriul ţării noastre, nu a existat o mai mare corupţie pe toate planurile în ţara noastră ca acum. Biata bătrână Cociorvan, Dumnezeu să o ierte!, avea dreptate, trebuie schimbaţi toţi cei care conduc ţara şi instituţiile ei, inclusiv măturile din aceste instituţii, posibil să se fi contaminat şi ele.
 Sunt sigur că aceste dezvăluiri ale lui Ghiţă vor trece fără urme, mocirla este prea mare, cancerul prea avansat, greu de făcut o asanare morală a societăţii, de chiuretare a problemelor reale ale corupţiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...