vineri, 8 decembrie 2017

Live din Parlament cu doamna Chichirău

  Selfi în Parlament, live făcut de o deputată. Ar fi minunat dacă transmitea dezbaterile din comisii sau din plen, dar nu, transmisiunea doamnei deputate era despre colegii ei, aţâţa , provoca sau  îşi ponegrea colegii. M-am gândit în acel moment că România plăteşte lunar din buget pentru cheltuielile cu parlamentarii în jur de 1 milion de lei, bani pe care i-am putea folosi mult mai bine.
Nu vreau să spun că îmi doresc să dispară Parlamentul, departe de mine acest gând, dar jumătate din câţi sunt acum,ar fi suficienţi. Voi reveni.
Un medic este plătit pentru consultaţiile pecare le dă, pentru intervenţiile chirurgicale, sau pentru orice altă activitate medicală.
Un profesor este plătit pentru cursurile pe care le ţine elevilor, studenţilor.
Un strungar este plătit pentru piesele pe care le fabrică prin strunjire. Ect. Exemplele pot continua. Toţi aceştia enumeraţi mai sus au o pregătire de specialitate şi răspund pentru activitatea pe care o desfăşoară.
  Revin la parlamentari. Aici putem vorbi de toate partidele la grămadă. Sunt parlamentari care de-a lungul unui mandat, alţi chiar în mai multe, au fost paraleli cu activitatea parlamentară. Nu numai că nu au avut îniţiative legislative sau nu au luat vreodată cuvântul în plen sau în comisiile de specialitate, dar nu ştiau nici ce lege se dezbate în plen, ce cuprinde ea şi cum v-a vota. Ştia doar că trebuie să fie atent la semnul pe care îl va face liderul de grup. Un deget ridicat în sus, era vot pentru lege, degetul în jos trebuia să voteze împotrivă. Doamna deputat Chichirău, transmitea live o dispută cu un alt parlamentar pe care tot ea îl provocase. La întrebarea unui jurnalist care sunt articolele din lege care înlesneşte penalii, domnia sa nu a ştiut să răspundă. Întreb aşa retoric, că doar nu o răspunde cineva la întrebare: dacă nu produc nicio dudă în Parlament (Camera Deputaţilor şi Senat), atunci pentru ce îi plătim cu sume uriaşe, iar când vor ieşi la pensie cu acele pensii speciale? Chiar aceşti oameni trebuie plătiţi degeaba? Păi ce ei sunt asistaţi social, handicapaţi gradul I pentru a primi bani fără să depună nicio activitate? Să fiu bine înţeles, ei nu ar veni nici la Parlament, că nu le-ar simţi nimeni lipsa (Roberta ne-a învăţat cum pot fi număraţi parlamentarii pentru a fi cvorum), vin pentru a mânca bine şi aproape gratis la cantina Parlamentului. În acest fel cred că jumătate din numărul actual ar fi arhisuficient. Proiectele de lege votate pe sesiune ar fi aceleaşi şi chiar luările de cuvânt şi iniţiativele legislative. Chestiunea cu biroul parlamentar din teritoriu este la fel ca în Parlament, tot jumătate din numărul lor sunt funcţionale.
  Dacă erau doar jumătate, doamna Chichirău, dacă ar mai fi reuşit să intre în Parlament, altfel ar fi privit lucrurile şi ar fi înţeles şi domnia sa ce înseamnă un ales al neamului care a primit un telefon performant din banii poporului. Poziţiile domniei sale ar fi fost mult mai responsabile, nu ipocrite, de stend-up şi de Gică Contra fără sens.
  Cât priveşte manifestaţiile de stradă eu le găsesc sănătoase, mai ales acum după ce USR şi le-a asumat, cu condiţia să aibă o aprobare pentru organizarea lor. Intrarea acestor demonstraţi în legalitate ar da un semnal de normalitate, aşa ar fi mult mai convingători când cer puterii să respecte legea.
  Mai spun un singur lucru: nu urmăresc emisiunea „cronica cârcotaşilor”, dar într-una din seri am dat peste ea, acolo l-am văzut pe Şerban Huidu. Nimic deosebit până a început să râdă de bâlbele făcute în direct de colegii din celelalte televiziuni. O emisiune distractivă, dar când criticile vin de la Huidu, au un gust amar. Nu te-am condamnat Şerbane când ai făcut accidentul în urma căruia au murit 3 oameni, nu a existat intenţia, a fost un moment nefericit. Legea te-a condamnat, asta înseamnă că ai avut partea ta de vină. Nu comentez. Însă să vii acum şi să iei în tărbacă nişte colegi care se bâlbâie, mi se pare prea mult. Nu spun să-ţi pui toată viaţa cenuşă în cap, dar puteai găsi un serviciu departe de ochii camerelor de luat vederi. Gândeşte-te că multă lume se uită la TV, unii cu groază când te văd.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...