joi, 30 noiembrie 2017

Treziţi-vă domnule Ion I. C. Brătianu!

   Prin somaţia trimisă de Departamentul de stat al SUA Parlamentului României pentru retragerea unui proiect privind modificările la legile justiţie, România a suferit o gravă ingerinţă a unui stat străin în  treburile sale interne.
  Parlamentul României nu este nici mai bun nici mai rău decât în alte state ale lumii, la fel ca şi în America sau Europa, este ales de electoratul, bun sau rău,al ţării noastre . Sigur că electoratul cel mai „inteligent, cel mai versat nu se prezintă la urne la un loc cu plebea, ei contestă alegerile după ce acestea se încheie. Asta am spus-o în treacăt.
 România conform Constituţiei este :”stat  naţional, SUVERAN şi INDEPENDENT,unitar şi indivizibil”.
  Prin urmare imediat după ce comunicatul departamentului SUA a fost făcut cunoscut în România, reprezentanţii statului au luat poziţie conform cu statul României.
Primul a fost preşedintele Iohannis care, din înaltul funcţiei sale, a condamnat cu mânie amestecul unui departament străin în modul în care se legiferează în România. Am admirat pentru prima dată cum etnicul german, ajuns în fruntea statului român, luptă pentru independenţa statului nostru.  Nu a putut trece peste umilinţa la care a fost supus Parlamentul României, ţara noastră ca stat independent.
Cineva mi-a suflat că Preşedintele încă se gândeşte, că aşa este el mai greoi, ardelean sadea şi sas pe deasupra că încă nu a luat poziţie, dar că până la sfârşitul mandatului va zice ceva, probabil : "Sărut mâna herr Trump!"

  Liderii opoziţie în Parlament s-au dezis de declaraţia făcută de Dragnea şi Tăriceanu care, în numele Parlamentului au condamnat ferm comunicatul departamentului de stat considerându-l ca un amestec în treburile interne ale altui stat, motivul: au fost două: 1) comunicatul(protestul) lui Dragnea şi Tăriceanu nu a fost supus la vot în plenul Parlamentului. Protestul liderilor celor două Camere ale Parlamentului a fost unul justificat şi menit să arate tuturor partenerilor că suntem încă un stat suveran şi independent.  2) Comunicatul departamentului de stat al SUA, conform liderului grupului parlamentar al PNL Raluca Ţurcan din Camera Deputaţilor şi al altor parlamentari din PMP şi USR , este binevenit, iar liberalii îşi doresc cât mai multe ingerinţe străine, dar mai ales americane în treburile interne ale României. Prin aceste adeziuni ale opoziţie se întăreşte ideea de colonie a ţării noastre. „Salutăm poziţia exprimată de departamentul de stat al SUA  adresată Parlamentului României privitor la noua tentativă a majorităţii toxice de a afecta independenţa justiţiei şi lupta anticorupţie”, a spus Ludovic Orban preşedintele PNL.
  La 11 aprilie 1924 liberalii, prin vocea lui Ion I. C. Brătianu, au cerut scoaterea Partidului Comunist în afara legii, pe motiv că susţinea că Basarabia ar trebui să treacă de URSS. Eu reiterez că Brătianu a avut dreptate atunci. Liderii care conduc PNL cer SUA să vină să ne conducă recunoscând în ei, în americani, pe singurii stăpâni ai României demni să conducă şi să legifereze în Parlamentul nostru.  Prin aceste declaraţii de slugărnicie şi de pupincurism faţă de licuriciul cel mare, liberalii şi opoziţia în general se descalifică de la rolul lor de reprezentanţi ai poporului şi trec în tabăra celor care susţin transformarea României în colonie. Prin urmare  Domnule Brătianu, pentru asemenea poziţie nu ar trebui să vă scoateţi propriul partid în afara legii?
  Congresul American a făcut destule legi proaste, însă ministerul român de externe nu a dat nici un comunicat prin care să-şi exprime îngrijorarea. Statele Unite ale Americii au cea mai mare datorie publică din istoria tuturor ţărilor, iar cel mai mare creditor al ei este China. Nu a fost problema noastră, nu ne-am arătat îngrijorarea. Niciodată noi nu ne-am arătat îngrijorarea pentru agresiunea de care a dat dovadă SUA faţă de unele ţări din Orientul Mijlociu. Vor sări unii cu gura pe mine că acolo sunt terorişti, poate că aşa este, dar populaţia civilă cu ce a greşit? Statul Isis cine naiba l-a înfiinţat, sau în urma cărei agresiuni?
  România este  conform Constituţiei : Stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.
Cum suntem stat suveran şi independent Orbane când tu aplauzi ingerinţa altui stat în treburile noastre interne? Facem legi proaste? Asta facem de 28 de ani. Nu este bine? Cereţi SUA să îşi asume stăpânirea asupra României, devenim cetăţeni americani şi ajutăm legal la plata datoriei externe a SUA, nu cum a procedat Băsescu şi Boc în 2010 când mai mult de 10 miliarde de lei au fost daţi cu împrumut americanilor, bani pe care în mod sigur România nu îi va mai vedea returnaţi. Acum suntem pistonaţi să cumpărăm rachete Patriot, în fond tot un împrumut.
M-am săturat să tot văd pupincurişti de licurici mai mari şi mai mici, m-am săturat să văd vânzători de ţară, m-am săturat să văd politicieni care îşi denigrează poporul, deşi ei nu au primit decât o treime din votul electoratului. Aici vor sări unii că ei nu au fost la vot şi nu acceptă politica majorităţii, de ce nu aţi mers la vot, aţi fost mai deştepţi, mai intelectuali decât prostimea care a votat? Ştiu, nu aţi avut cu cine vota, foarte bine, aţi fi mers la urne doar pentru a vă anula votul, astfel aţi fi sancţionat penalii de politicieni care au câştigat alegerile. Vă daţi seama cum ar fi sunat atunci când se anunţa rezultatul scrutinului, pe lângă cele câteva milioane de voturi valide ar fi fost încă alte câteva milioane de voturi anulate, atunci aţi fi fost îndrituiţi să luaţi poziţie. Lipsind de la vot v-aţi pierdut acest drept. Trebuia să ieşiţi masiv să împiedicaţi alegerea PSD, de ce nu aţi făcut-o? Asta nu înţeleg.
  PS. O ultimă ştire: europarlamentarul Cristian Preda a cerut în Parlamentul European să i se retragă dreptul de vot României în Consiliul Uniunii Europene. Ruşine Preda!!!!!!!!!!!!!!!. Cred că ăsta este un alt atac la suveranitatea României. Aude cineva?




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...