marți, 28 noiembrie 2017

Somaţia trimisă de ministerul de externe al SUA Parlamentului României.

  Sunt nostalgic, când mă gândesc la „minunatele, fructuoasele, educaţionalele” vizite ale Victorie Nuland la Bucureşti. Ce frumos ştia severa subsecretară de stat să pună pe coji de nucă atât pe premierul României, dar mai ales pe Preşedintele ţării. Cum le arăta ea cu băţul graficele economice şi dintr-o listă lungă cu nume, care ar fi politicienii indezirabilii sau patronii autohtoni care încurcă corporaţiile străine să pătrundă pe piaţa românească. Şi cum le ordona ca toate acele persoane să dispară şi ce minunat dispăreau graţie zelului frumoasei zeiţe Themis, unii ar zice Kovesi, e treaba lor. Frumoase vremuri, romantice, sigur, mai era aşa pentru ison şi ambasadorul SUA la Bucureşti, acesta se răţoia în general la miniştrii.
  În acele vremuri încă mai speram că România mai are o uşoară independenţă, că Parlamentul era recunoscut  ca garant al democraţiei româneşti. Parlamentul României a primit o somaţie de la ministerul de externe al SUA  prin care acesta, ministerul american, cere, impune, ordonă Parlamentului român SĂ RESPINGĂ  MODIFICĂRILE PROPUSE LA LEGILE JUSTIŢIEI. Urmează o serie de motive prin care încearcă să justifice această somaţie insolită.
Protocolul şi cutumele diplomatice internaţionale stipulează clar modul în care instituţiile ţărilor străine pot lua legătura între ele. Spre exemplu: ministerul de interne român poate lua legătura doar cu ministerul de interne francez şi prin el, cu ajutorul lui să rezolve o anumită problemă. La fel ministerul de externe nu poate lua legătura decât cu ministerul omolog dintr-o altă ţară.
Nefirească era şi hălăduirea prin birourile celor mai inalţi demnitari ai statului a Victoriei Nuland o subsecretară de stat care în mod normal ar fi trebuit primită de un subsecretar de stat din cadrul ministerului nostru de externe. Când venea în România, madam Nuland, devenea stăpâna de facto a Ţării noastre, toţi mergeau la ea şi luau lumină precum mahomedanii la Mecca.
  Dintre toate ingerinţele în treburile interne ale ţării noastre, de departe cea mai umilitoare este somaţia ministerului de externe american în problemele Parlamentului României. Parlament ales în mod democratic, dar pe care noi, o parte dintre noi, am ales să-l bârfim, să-l calomniem, să-l desfiinţăm ca potenţă. De unde au început toate acestea? Amintesc în treacăt de Băsescu şi continui cu Iohannis .
Dar indiferent de modul cum este perceput Parlamentul României, aceasta înseamnă că în România există libertatea cuvântului şi a opiniei. Nimeni nu este urmărit penal pentru că a spus că: „parlamentarii sunt nişte penali”, am citat din cuvântarea lui Iohannis ţinută în faţa demonstranţilor în ian 2017.
  Somaţia ministerului de externe al SUA demonstrează încă odată, dacă mai era nevoie, că România este colonie americană, prin urmare îl somez pe Trump să-şi asume oficial faptul că România este colonie a SUA.
Parlamentul României are două posibilităţi:
11)      Legiferează aşa cum consideră el fără să ţină cont de recomandările ministerului de externe american (secretariatul de stat, găsesc vreunul care îmi reproşează că nu aş şti cum se numeşte la ei ministerul de externe). Prin aceasta va demonstra că România este încă sau cel puţin mai are o urmă de independenţă.
22)      Parlamentul să trimită pachetul cu proiectele de modificări pe legile justiţie ministerului de externe american, iar parlamentarii vor face o lege prin care dizolvă Parlamentul ca instituţie rămasă fără obiectul muncii. Astfel vom avea legile făcute direct de către stăpâni. În acest mod îi scutim şi pe ei să ne certe de fiecare dată când legiferam greşit, adică nu facem legi conform cu instrucţiunile primite de la partea americană.
Cu durere în suflet am scris acest articol, din zi în zi văd cum se degradează viaţa politică şi socială. Luptele intestine fără sens dintre instituţiile române, tocmai din cauza ingerinţelor străine în treburile noastre interne, au dus la o Românie sleită de puteri, fără orizont, fără o direcţie clară. Dacă un partid ales în mod democratic încearcă să facă ceva bun, apar de peste tot hiene gata să ceară desfiinţarea acelui partid şi condamnarea liderilor săi. O precizare, dacă un individ este vinovat de încălcarea legii să fie condamnat, indiferent de sex, religie, etnie sau  partid ar face parte.

Domnilor parlamentari demonstraţi că sunteţi reprezentanţii poporului, că aveţi poporul în spate şi procedaţi ca adevăraţi bărbaţi de stat, dacă sunteţi în stare, dacă nu, PLECAŢI!

2 comentarii:

  1. Am scăpat de ,,tătucul,, de la est şi l-am ales, de bună voie, pe ,, unchiul Sam,, drept stăpân. Ce naţie lipsită de demnitate suntem!Tot timpul am dorit să ne conducă alţii.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...