miercuri, 29 noiembrie 2017

Nu deschiderii graniţelor pentru aducerea de forţă de muncă străină

  „Deschideţi graniţele să vină muncitori străini să muncească în România”, asta au cerut companiile străine care operează în ţara noastră
.
  Încă mai avem multă forţă de muncă care lâncezeşte şi care poate fi folosită în activităţile companiilor, aceasta îşi omoară timpul între: la umbră vara şi cârciumă iarna, vorbesc de beneficiarii ajutoarelor sociale.
Aceşti oameni au fost obligaţi de stat să stea la umbră atunci când au fost trimişi acasă cu ordonanţa şi timp de 1-2 ani au primit salarii gratuite. Toate aceste pomeni au fost făcute pentru ca salariaţii să închidă ochii la furturile care se făceau prin privatizările frauduloase a întreprinderilor unde îşi desfăşuraseră activitatea. Aceste ajutoare ar trebui să înceteze, iar oamenii să fie reînvăţaţi să muncească. Nu putem încuraja parazitismul. Sunt de acord să plătim ajutoare unor oameni care chiar nu pot să se ajute singuri şi pe cale de consecinţă, nu ar putea munci.
  Pe vremuri existau cooperative intitulate :”Munca invalizilor”, aici îşi desfăşurau activitatea nevăzătorii, cei cu probleme locomotorii etc., ei confecţionau, coşuri, perii, mături, diferite împletituri. Oamenii trebuie să muncească, să nu primească bani gratuit, nu-i umiliţi, nu sunt cerşetori, redaţi-le demnitatea de oameni! Primăriile nu folosesc nici 30% din potenţialul celor care primesc ajutoare sociale.
Iisus Hristos a atras atenţia unui ucenic, care ducea în fiecare zi un peşte unui om sărac : „ du-i o undiţă, a zis Mântuitorul, să-şi pescuiască zilnic singur peştele pentru hrana lui.”
Aşa va trebui să procedăm şi cu aceşti asistaţi social.
  Nu TREBUIE SĂ DESCHIDEM GRANIŢELE pentru a primi forţă de muncă din afară, trebuie să reuşim să ne readucem acasă pe cei peste 4 milioane de români plecaţi în bejenie. Pentru aceasta va fi necesar ca patronatele să înţeleagă că a venit timpul să plătească salariaţii conform cu pregătirea şi aportul adus la venitul societăţii. Nu se poate ca preţurile să fie ca afară şi plata românilor să fie mizeră. Am cocoloşit destul de mult marile societăţi, a venit timpul să bage mâinile, umflate de grăsime, adânc în buzunare şi să plătească pe aceea care prestează muncă în folosul lor. Nu mi s-a părut corect ca liderii de sindicat să apere patronatele, în detrimentul salariaţilor din spinarea cărora şi-au făcut uriaşele averi.
  Familiile românilor suferă prin cele străinătăţuri făcând cele mai umilitoare munci, copiii lor suferă acasă, iar patronii cer să vină în ţară muncitori străini, probabil chinezi şi din Asia de sud-est.
Ştiu că guvernul, prin ministerul muncii, a lansat programe, care vin în sprijinul calificării muncitorilor necalificaţi, cu alocări importante de sume băneşti.
  Ceva este în neregulă, deşi guvernul a lansat aceste programe patronatele străine, cele româneşti sunt anemice, cer totuşi muncitori străini. Dacă mai primim în ţară câteva milioane de chinezi, singaporezi, malaiezieni, etc. plus ce imigranţi arabi va mai aduce Iohannis cu prietena lui Merkel vom ajunge o ţară în care românii vor fi minoritari, iar numele patriei noastre probabil va fi schimbat în consecinţă. Încă suntem majoritari în mai mult de 85% din teritoriul României, dar dacă vom accepta doleanţele lor oraşele şi satele noastre vor deveni cosmopolite. Se urmăreşte desfiinţarea fiinţei naţionale, la care se lucrează, trebuie să recunosc, de mult timp. Reprezentanţii acestei murdării a României sunt: H.R.Patapievici, Cărtărescu, Liiceanu, Braia, mai este un istoric al cărui nume îmi scapă, nu l-am putut reţine, etc.
Printr-un amestec de etnii, România va putea fi şi mai uşor supusă, bogăţiile ei mai uşor furate, iar în final aici vor fi depozitatea reziduurile alimentare şi umane, România ar deveni un fel de groapa Glina a Europei şi a SUA.
  Poziţia ministerului muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a fost tranşantă: „nu deschiderii graniţelor pieţii muncii”, avem destulă forţă de muncă internă şi cu posibilitatea atragerii de forţă de muncă dintre milioanele de români emigraţi peste graniţă. Dar pentru aceasta există un singur impediment, patronatele trebuie să plătească.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...