luni, 20 noiembrie 2017

Domnule Tăriceanu şi Dragnea vă rog nu daţi pomeni lui Duda şi Margaretei!

  Călin Popescu Tăriceanu împreună cu Liviu Dragnea ca reprezentanţi ai partidelor din alianţa parlamentară majoritară au ajuns la concluzia că problemele majore ale României sunt rezolvate, sindicaliştii sunt mulţumiţi, salariaţii exultă, peste tot curge lapte şi miere, iar câinii merg cu covrigi mari în coadă pe bulevardele oraşelor. În această situaţie s-au gândit ce să mai facă ei cu banii din bugetul României, autostrăzi oricum numai construim pentru că se surpă imediat după inaugurare, Iohannis cheltuie şi el cât poate de mult cu deplasările sale săptămânale la Sibiu, însă tot mai rămân bani, avem excedent bugetar, prin urmare cei doi au pus de un proiect de lege.
Prin acest proiect de lege, aflat acum în Parlament, se propune  recunoaşterea Casei Regale ca persoană juridică de drept privat şi acordarea statutului de utilitate publică. Deasemeni proiectul propune recunoaşterea poziţiei de Şef al Casei Regale a României ca poziţie onorifică, asimilată protocolar cu aceea a unui fost şef de stat. Palatul Elisabeta va fi în folosinţa Casei Regale pe o perioadă de 49 de ani, cu un personal de deservire de maxim 20 de persoane plătit de către stat ca şi întreţinerea Palatului.
  După moartea regelui, principesa Margareta şi soţul ei ar urma să beneficieze de Palatul Elisabeta ca locuinţă gratuită, deasemeni va avea o îndemnizaţie lunară, o maşină la dispoziţie cu şofer şi pază permanentă SPP.
  Toate aceste facilităţi pe care Tăriceanu vrea să le facă Margaretei şi lui Duda nu îşi au sensul şi nici rostul. Să privim puţin spre locul unde zace fostul rege Mihai I (fost pentru că a abdicat), acolo lucrurile se petrec mai rău ca la uşa cortului. În primul rând nu sunt date publicităţii buletine medicale despre sănătatea celui care a fost regele României, ci doar nişte comunicate ale actorului Duda.
Nicolae nu este lăsat să intre să-l vadă pe bunicul său aflat pe ultimii centimetrii de viaţă, motivele sunt puerile, adevăratele motive ţin de Constituţia din 1923 care spune clar că urmaşul lui Mihai nu poate fi altcineva decât Nicolae, el fiind primul bărbat în linie dreaptă de la Mihai. Bâlbâielile familie regelui au mers până acolo încât poliţia elveţiană a trebuit să meargă la patul suferindului să constate că acesta încă mai este în viaţă şi probabil va fi ţinut până ce actualul proiect de lege va fi aprobat de Parlament. Mama lui Nicolae, Ileana, de teama că Margareta o va scoate din testament şi-a blamat public copilul, doar pentru aş arăta supuşenia faţă de Margareta şi mai ales de Duda.
  Prin urmare, o asemenea familie cu un comportament josnic şi jalnic nu poate aduce nici un ajutor României. Avem destule instituţii care să lucreze pentru România. Vrem să fim bine văzuţi peste hotare? Trebuie să arătăm că vrem acest lucru prin comportamentul nostru demn şi hotărât, nu prin purtarea unor steaguri prăfuite cu reprezentanţi de incertă valoare.
Vrem să fim respectaţi? Să investim în sport, disciplină care a făcut de mii de ori mai mult pentru România decât ministerul de externe.
  Nu Duda ne va reda demnitatea, nu Margareta ne va reda măreţia, ci trezirea noastră din somnul letargic, conştiinţa noastră că suntem cetăţenii acestei ţări. Privind cu încredere în viitor, putem avea o Românie prosperă, fără a căra după noi balastul unei regalităţi care nu a adus cele mai bune servicii României.
Margareta să-şi administreze averile pe care Mihai le-a avut şi să nu uite un amănunt, unul mic dar foarte important: Carol de Hohenzollern când a venit în România a venit cu mâinile în buzunare, nu a adus nici moşii nici averi din Prusia, toată averea a făcut-o în România. Prin urmare, nu noi românii datorăm ceva lui Mihai şi urmaşilor lui, ci ei ne datorează nouă.
  Domnule Tăriceanu, domnule Dragnea, RETRAGEŢI ACEST PROIECT DIN PARLAMENT PÂNĂ NU ESTE PREA TÂRZIU. DACĂ PRINCIPESA MARGARETA VREA SĂ AJUTE ROMÂNIA O POATE FACE, ARE DESTUI BANI, DESTULĂ AVERE, DAR OMENIE ARE?
Dacă insistaţi cu acest proiect veţi avea mult de pierdut, într-o ţară în care se negociază pentru salariaţi o creştere minimală de salariu, dumneavoastră să aruncaţi cu bani pe ferestră va fi un dezastru pentru voi.
Faceţi referendum, modificaţi Constituţia, devenim monarhie constituţională îl punem pe Duda rege şi rezolvăm problema. Altfel de ce mama dracului să-i plătiţi slujitori şi întreţinerea Palatului Elisabeta, başca maşină cu şofer şi pază SPP permanentă, la care se adaugă îndemnizaţie de fost şef al statului principesei Margareta? Sunteţi sănătoşi la cap? Care sunt meritele pentru care ar trebui să primească toate aceste recompense, ce dude a făcut Duda pentru România, dar Margareta?
Ne vom trezi şi pe bună dreptate, că fostul preşedinte Băsescu va dori ca EBA să fie moştenitoarea lui cu aceleaşi drepturi ca şi Margareta. Cât de bun a fost Mihai cam atât a fost şi Băsescu, Dumnezeu să mă ierte, dar cam aşa este.
Tăriceanu şi Dragnea, nu vă jucaţi cu banii poporului, nu aveţi acest drept. Aveţi obligaţia de a lucra în folosul poporului, voi sunteţi reprezentanţii noştri, nu ai fostei familii regale.
  Am înţeles că l-aţi hiperbolizat şi divinizat pe Mihai, el săracul a avut doar „vina” de a fi existat fizic în acea perioadă, a fost ca apa sfinţită, nu a făcut nici rău, nici bine, doar a fost. Atât!
Opriţi-vă cu proiectul! Dacă Margareta vrea binele României să demonstreze acest lucru, deocamdată a demonstrat doar că vrea averea din România


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...