vineri, 20 octombrie 2017

Ipocrizie cât Himalaya, Udrea mai curată, mai uscată

   Rar mi-a fost dat să văd un monument de ipocrizie ca în interviul dat de Elena Udrea unui reporter de la A3. Spunea blonda lui Cocoş despre felul în care a fost lucrat Dan Voiculescu de către sistem, adică de către Kovesi şi Coldea, Băsescu „săracul” juca şeptica la Cotroceni şi habar nu avea ce se întâmplă.
  Emil Constantinescu, fostul preşedinte, declara la expirarea mandatului de preşedinte:”am fost învins de sistem”. În cazul lui Băsescu, acesta nici nu a văzut sistemul. El era un copil cuminte care venea sârguincios la serviciu, îşi bea whisky-ul la micul dejun, juca table cu consilierii, un şeptic, mai bea un pahar, apoi obosit pleca acasă seara. După spusele Elenei Udrea, care îl contrazice flagrant pe Băsescu când spune că el a creat un stat mafiot, fostul preşedinte nu ar fi participat la creearea statului mafiot, ci pur şi simplu s-a trezit cu el, cu statul, bătându-i în geam la Cotroceni:
-„Cine eşti? A întrebat nedumerit Traian B
-Sunt eu, statul mafiot.
-Şi ce cauţi aici în Palatul Cotroceni? Din acest loc se conduce eu conduc ţara...
-Ai  condus, acum o conducem noi...
-Care noi?
-Coldea, Dumbravă, Maior, Kovesi, L.Stanciu, etc.
-Mie de ce nu mi-aţi spus ce aveţi de gând să faceţi? Sunt Preşedintele României!
-Voi doi nu trebuia să aflaţi, adică tu şi cu Udrea E., voi sunteţi „incoruptibili”, dar acum nu mai aveţi ce face, iar dacă mormăi ceva, ai grijă să nu se întoarcă flota din morţi.
-Mă veţi ţine la curent cu ce veţi intreprinde voi?
-Dacă promiţi să fii cuminte şi să faci cum îţi spunem.
-Promit! A spus Băsescu pocăit şi cu teama dezgropării dosarului Flota”.
  Cam asta a spus Elena Udrea aseară la A3 (19 oct) încriminând cu mânie proletară pe Coldea şi acoliţii lui, dar având grijă să-l albească pe Băsescu. Albindu-l pe Băsescu, se albeşte pe ea.
Udrea a excelat prin spunerea unor jumătăţi de adevăruri, trăgându-şi cu inteligenţă (mereu am suspectat-o că este inteligentă) spuza pe turta ei. A manevrat atât de bine lucrurile că ea apărea mai vânată, oropsită şi prigonită decât toţi. Vorbea cu candoare, nu cu patimă, părea că spune o poezie tristă, dureroasă, cu seninătate. Se vedea că îşi pregătise bine textul, îl ştia pe de rost, nu se încurca.
În treacăt, în grădina lui Coldea i-a aruncat şi pe Ponta, Ghiţă şi alţi politicieni de prim rang.
  Nu am văzut pe Udrea care este acuzată că a luat milioane de euro şpagă, care a stat în arest fără sutien şi cu şobolanii grămadă pe ea, pe Udrea cu o căruţă de dosare penale, unele în curs de judecată, altele în cercetare penală. Am văzut o femeie ca în reclamele cu tampoanele Always, mai curată , mai uscată.
  Trebuie să stăpâneşti bine arta actoriei şi manipulării pentru a putea veni în faţa poporului, pe care, în guvernarea 2009-2012 l-ai furat la propriu, funcţionarilor de stat li s-au tăiat câte 25% din salariu, iar pensionarilor li s-a oprit în mod abuziv 40 de lei din pensie aproape doi ani de zile şi să le spui că din statul mafiot nu a făcut parte nici ea, dar nici T. Băsescu. Asta este o prostire pe faţă a oamenilor, nu E. Udrea, oamenii nu au uitat, nu-i poţi păcăli aşa uşor! Oricât te-ai spăla pe dinţi, îţi miroase gura a bani furaţi din bugetul statului. Sper să primeşti ce meriţi!
  Anchetele DNA de mai târziu au arătat şi instanţele au confirmat, că în perioada guvernării Boc-Băsescu, când E. Udrea era ministru, bugetul a fost devalizat de miliarde de euro. Prin urmare, tăierile de atunci din salarii şi pensii au fost pentru a avea ce fura miniştrii Sandu, Udrea împreună cu Băsescu, Blaga, Cocoş, Pinalti etc. (Băsescu, Blaga nu au fost condamnaţi, deci e posibil să fie nevinovaţi).
  Cât tupeu poţi să ai să vi în faţa naţiunii şi să arăţi cu degetul în altă parte, ca şi cum tu nu ai fi vinovat. Să fiu bine înţeles, nu este treaba Elenei să se autocondamne, asta este treaba organelor de anchetă, dar când şti că musca este mai mare decât căciula, stai în banca ta!
  Udrea face jocul lui Băsescu şi pe-al ei, înseamnă că Codruţa o va lăsa mai moale? Aici e problema. Adică eu nu pun problema dacă Udrea e vinovată, în sinea mea cred că este foarte vinovată, dar pentru stabilirea adevărului trebuie să se pronunţe o instanţă judecătorească.
  E bine că Parlamentul, prin comisiile sale, se implică în cercetarea fenomenelor de la vârful SRI-ului care au dus la cercetări abuzive şi încălcări de lege. Poate se va face cât de cât lumină.

-

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...