miercuri, 2 august 2017

Când vreodată a apărat SUA România?

     Sunt cel mai are adept al sancțiunilor aplicate Rusiei, de către UE, pentru faptul că și-a luat Crimeea înapoi. Jos Putin, jos Rogozin, moarte .... Moarte cui? Și mai ales de ce?
Rusia este un stat cotropitor pentru că și-a luat înapoi Crimeea care a ajuns accidental alipită statului Ucraina? Dar Ucraina care ne-a prins la înghesuială în vremea lui Constantinescu și am cedat acesteia o parte din Insula Șerpilor ce este? Este un stat deștept care a știut să fructifice nepăsarea proștilor.
Mi se rupe sufletul de grija Ucrainei, când mă gândesc la cât a suferit în urma războilului cu separatiștii. Dar aceeași Ucraina pe care noi o legănăm în brațe, îi pansăm rănile, îi ștergem lacrimile, stăpânește o parte din teritoriul românesc fără a avea vreun drept istoric. Provinciile Bucovina de nord, Ținutul Herței sunt pământuri românești, ocupate vremelnic de imperiul habsburgic, nicidecum de ucrainieni. Partea din sudul Basarabiei, ocupată de Ucraina, tot pământ istoric românesc , nerevendicat vreodată de Ucraina, acum se află în stăpânirea Ucrainei.
În aceste condiții  Ucraina, în raport cu noi, este un stat cotropitor. Deține uriașe întinderi de pământ românesc cu populație cu tot, iar românii din Ucraina sunt marginalizați.
      De ce trebuie să ne punem rău cu imperiul rusesc, care în aceste momente nu deține nici o palmă de pământ românesc și să fim prieteni cu acela care deține cu anasâna în proprietate provincii românești?
      Am văzut la televiziuni atacuri furibunde la adresa Rusiei. Pot fi taxat oricum, nu-mi pasă, mă interesează doar securitatea și independența țării, atâta câtă mai este.
3 rachete patriot și 5 avioane F16, nu ne apară granițele, mai ales că și astea sunt cumpărate second-hand, e posibil ca la nevoie cu focoasele rachetelor abia să poți aprinde o țigară, iar avioanele să pornească tractate.
      Ce dracu ne mână în atacuri fără sens la adresa unui asemenea colos? Cred că era cel mai bine să căutăm piețe de desfacere a produselor noastre, Rusia este o piață uriașă și nepretențioasă ca UE.
Cum să te cerți cu ăla care îți dă gazul?
      Admitem cazul, ferească Dumnezeu!, că ne atacă Rusia, crede vreun filo american că NATO va porni război împotriva Rusiei pentru a apăra România?
Puțină minte trebuie să aibă cel care crede așa ceva. Cum să lupte nemții împotriva rușilor când ei au afaceri mari în Rusia, Franța este ombilical legată de Germania, celelalte nu vor mișca un deget. Ungaria are relații bune cu Rusia, mai repede ne va ataca pe noi. Polonia va sta în espectativă.
SUA? Ar însemna să declanșeze în mod real ultimul război mondial, așa că vor sta cuminți. Da, vor da comunicate de presă prin care, vor condamna faptul că Putin, implicit Rusia, au atacat o țară liberă (pe dracu) membră NATO și atât, nici un glonț nu vor trage.
      Când a apărat SUA România? Poate la Ialta când Roosvelt a fost de acord cu propunerea lui Churchill, ca URSS să aibă 90% influiență în România, sau poate la Malta când Bush și Gorbaciov au pus la cale omorârea lui Ceaușescu.
Sau poate acum când ne-au obligat să ne distrugem armata, să nu avem cu ce ne apăra, să distrugem industria de armament pentru a cumpăra armament la mâna doua de la americani. Sau poate când au făcut scutul de la Deveselu, făcându-ne țintă sigură pentru ruși.
       Nici SUA, nici Rusia, nici China, nici o altă putere nu va apăra România, România, dacă vrea să mai existe ca stat pe harta lumii, trebuie să se apere singură, evident în cadrul unor alianțe. Suntem în alianța NATO, dar e greu să speri că va veni vecinul să-ți apere casa, dacă tu singur nu ai cu ce.
Marile puteri luptă pentru propriile interese, iar pentru atingerea acestor deziderate se vor folosi de țări a căror politică externă și de apărare este slabă. Noi oricând putem fi victimele colaterale din cauza ciocnirii titanilor.
      Zic: să lăsăm dracu arătarea mușchilor fleșcăiți Rusiei și să ne vedem de Victor Orban ce face pe la Tușnad, ce mai spune și cere Tokeș, sunt lucruri mult mai grave decât Aeroplanul lui Rogozin.

4 comentarii:

  1. Si unde mai pui la socoteala ca Rusia este cea mai mare tara ortodoxa, frati de religie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest articol ar trebui sa devina Biblia jegului de Iohanis si scursurilor politice care conduc tara asta......

    RăspundețiȘtergere
  3. Aveti perfecta dreptate in tot ceea ce spuneti.Pacat ca toate resursele si capacitatile economice,care sustineau mersul inainte al tarii,au fost distruse.Politica distructiva a tot ce functiona in Romania,inclusiv agricultura,au fost o mare prostie vare se mentine in continuare.Politica servilitatii este total nerecomandata.Inaintasii nostrii au aparat tara cu pretul vietii,iar actualii o vind cu nerusinare si o indatoreaza pe sute de ani inainte. Pacat,mare pacat !!!

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...