vineri, 16 iunie 2017

Se încinge hora!

    Suntem pe primul loc, probabil în lume, pentru situația nouă în care se găsește țara. În sfârșit suntem primii, să mai zică cârcotașii că noi nu suntem în stare de nimic. Iată că suntem . În România s-a creeat o situație inedită care se va studia în facultățile de specialitate, înclusiv în cele juridice.
Avem un premier contestat, exclus din partidul care l-a propus ca șef al executivului și care se încăpățânează să nu plece de la Palatul Victoria. Practic sunt două pârghii pentru îndepărtarea lui, demisia și văd că nu vrea să o folosească decât în tandem cu președintele PSD și moțiunea de cenzură.
   Aici este o altă noutate, PSD-ul trebuie să introducă această moțiune împotriva unui premier propus de el, ceea ce nu este tocmai cool. Și încă ceva și mai original, este posibil să nu treacă și astfel guvernul, de fapt premierul să rămână în funcție. Din acest moment lucrurile se vor complica și mai rău. În situația în care nu trece moțiunea, președintele PSD va trebui să demisioneze, atunci va demisiona și Grindeanu și astfel lucrurile vor intra pe făgașul normal.
Fără să fiu părtinitor, sunt convins că Dragnea își are propria vină în faptul că lucrurile nu au mers bine în actul de guvernare. Să nu uităm tabla și pe Dragnea din diferitele studiouri de televiziune, cum ne explica el nouă etapele prin care se pune în aplicare programul de guvernare. Să mă ierte Dumnezeu dacă greșesc, dar a fost prima dată când, altcineva în afara primului ministru, ne explica cum va lucra guvernul și asta pentru că premierul nu era și președintele partidului.
Sunt convins că miniștrii aveau o dublă comandă guvern-partid, mai mult miniștri și mai puțin premierul.
   Acum este un război al orgoliilor pe spinarea țării. Premierul va fi remunerat, probabil și miniștri pentru că nu s-au înregistrat demisiile, ce naiba produc ei în aceste zile când țara nu este guvernată?
GRINDEANU TREBUIA SĂ-ȘI DEA DEMISIA CÂND PARTIDUL I-A CERUT-O! APOI PUTEA VENI CU DECLARAȚII ÎN PRESĂ! Faptul că nu a făcut-o cred că este un fel de revoltă internă pentru papucul pe care l-a simțit pe grumaz timp de 6 luni. Chestia cu este omul sistemului nu ține. Ce înseamnă sistem? Dacă SRI-ul este antinațional de ce nu-l desființăm sau nu-l îngrădim cu legi? Cât dracu să mai trăim într-o țară care mai are o hologramă unde șef este președintele, Coldea, Kovesi, sau dracu mai știe cine? Ajunge, imediat se fac 28 de ani de la revoluție, trebuie să se facă legi responsabile și instituții sigure. Ies oamenii în stradă, foarte bine , să iasă dacă au autorizație, să demonstreze, să-și strige drepturile, să lupte împotriva abuzurilor. Dar trebuie să spunem stop haosului.
   Dragnea se află într-o mare încurcătură și asta pentru că nu a pregătit așa cum trebuie o asemenea mișcare de finețe politică. A acționat ca un dictator, s-a uitat la Grindeanu și cu mâna a făcut un semn : aut! Și ăla a zis: ”da, cu tine de gât”. Sigur că de aici a început hora cu promisiuni, îți dau asta, sau asta, sau asta, dacă demisionezi.
Grindeanu a simțit slăbiciunea lui Dragnea și s-a baricadat în Palatul Victoria, de unde nu-l poate da nimeni afară. Soluții nu sunt, în afara celei sinucigașe cu Moțiunea de cenzură.
Îmi pare rău că trebuie să o spun, dar vorba lui Caragiale :”neicușorule, dacă mă iubești, dacă ți la țărișoara asta” și acum continui eu, dacă într-adevăr vrei binele țării, domnule Dragnea dă-ți demisia, își va da și premierul demisia și astfel se liniștesc apele. Programul de guvernare, nu te speria, va fi dus mai departe, sper că l-au mai învățat și alții.Îți cer demisia pentru că nu ai gestionat și nu ai preîntâmpinat această situație neplăcută.
   Dacă nu vrei, lasă situația așa și vei compromite tot. Partidul nu stă într-un singur om, sau cel puțin nu ar trebui să stea, va veni un alt președinte la fel de destoinic sau mai destoinic decât tine.
   Este a treia zi de când țara nu este guvernată, nu cred că ne avantajează. Sau cine știe? Poate neguvernată România merge mai bine! Nu este rău să încercăm!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...