joi, 11 mai 2017

Dictatura lui Dragnea



  ”Dacă nu mai am autoritate în partid mă apuc de pescuit profesionist”, spunea Dragnea într-o declarație în fața presei. Îmi pare rău că pescarii pierd un priceput coleg.
Dragnea nu va fi pescar, este un dictator. Ceaușescu mersese până acolo în paranoia sa încât numele lui era numele partidului. Partidul Ceaușescu România. Cred că în viitorul nu prea îndepărtat și PSD se va citi Partidul Social Dragnea. Dragnea propune, Dragnea dispune, el cântărește, el hotărăște, el guvernează, legiferează, aprobă, votează, eliberează, însărcinează, nu tolerează, nu discută, nu disculpă, învinuiește, nu se tocmește.
Comportamentul lui Dragnea de mic dictator și modul jalnic în care toți cei din jurul lui spun :„să trăiți șefu*, sunteți cel mai deștept, cel mai frumos, cel mai inteligent”, îmi aduc aminte de vremurile apuse nu de mult.
    Șerban Nicolae ca parlamentar a adus  amendamente la legea grațierii, bune sau rele. Au fost votate de comisia juridică a senatului, urmând să intre în votul din plen unde ar fi fost votate amendamentele sau nu. Parlamentarii pentru asta sunt aleși, să facă legi așa cum le dictează conștiința. Unii pot greși, dar pentru asta sunt 400, să se poată corecta unii pe ceilalți.
Dragnea ca Președinte al PSD a văzut în amendamentele lui Nicolae scuza perfectă să scape de el. Șerban Nicolae devenise incomod de ceva timp pentru Dragnea, a fost momentul propice să-i dea în cap, să-i arată cine-i dumnezeu în PSD. Și i-a arătat, l-a schimbat de la președinția Comisiei juridice a Senatului și i-a luat și funcția de lider al grupului PSD din Senat. O mișcare deșteaptă și de intimidare pentru cei care vor mai încerca să vorbească  împotriva liderului sau vor mișca în front.
   O palmă peste bătrânul lui obraz a primit și mucalitul Bacalbașa, ce să-i fac dacă a uitat că în Parlament și în politică în general este clonat Moș Teacă.
Mai mișcă cineva? Grindeanu? Olguța? Aveți grijă, vă vine rândul, gura închisă. Știu că vă este greu, mai ales Olguței, olteanca va răbufni. Deocamdată nu a venit ziua.
Dragnea și-a asumat rolul de lider maximo, în acest fel orice nu va merge bine în actul de guvernare și în cel de legiferare el va suporta consecințele. Asta pentru că ceilalți membrii PSD au doar un rol decorativ, un fel de ucenici în jurul maestrului. Sigur, sunt oameni de certă valoare, dar care aleg să tacă în acest moment, asta îmi amintește de spusele Mântuitorului la nunta din Cana Galilea: „femeie, nu a sosit încă ziua mea”. Probabil asta se întâmplă, îl așteaptă pe micul dictator la cotitură și apoi îi vor da în cap, așa cum s-a întâmplat și cu alți înaintași ai săi din fruntea PSD.
    Puterea pervertește, spunea un fost președinte, adevărat a grăit. Aș vrea să-l întreb pe Dragnea referitor la toate mișcările pe care le face: domnule, țara unde este?
Tot ce faceți dumneavoastră este o luptă pentru propria putere? Sau aceia pe care îi alungați din calea dumneavoastră vă împiedică să ne faceți nouă o viață minunată?
Nu-mi vine să cred că membrii Comitetului executiv PSD au votat în unanimitate suspendarea lui Balcalbașa și înlocuirea din funcție a lui Șerban Nicolae,nu a avut nimeni un vot contra, o părere spusă împotriva acestor măsuri? Ăștia sunt mai pupincuriști decât pupincuriștii lui Băsescu care oricum erau profesioniști.
    Dragnea are o imagine proastă în piață, nu neapărat că ar fi și reală imaginea de infractor, dar o are, indiferent ce va face nu va întoarce mortul de la groapă, asta îi va fi eticheta. În cazul în care nu va fi condamnat în celelalte procese pe care le are, nu se va spune că este nevinovat, ci că a fost protejat de justiție. Faptul că l-a demis din toate funcțiile pe Ș.Nicolae arată frica teribilă pe care o are față de părerea celor din afara PSD față de el.
Măsurile luate împotriva lui Nicolae nu-l va face mai popular în rândul celor din piață, din contră, va fi văzut ca un om slab, fricos și laș, gata să-și sacrifice tovarășii doar pentru a-i fi lui bine.
Privind la modul în care conduce Dragnea PSD-ul și la felul în care sunt conduse toate partidele îmi dau seama că democrația e doar o mască în spatele căreia se ascund micii dictatori. Poate că România nu are vocația sistemului democratic, nici nu are de unde să-l aibă. Până în 1945 exista ceva ce semăna a democrație pe la orașe și acolo, când nu băgau ceva plumbi în capul celor care nu pricepeau cum este cu democrația bogătașilor, la țară era evul mediu, așa că lipsă democrație.
După 1945 comunismul a avut o dictatură asumată, a proletariatului, transformată mai târziu în dictatura pe persoană fizică a lui Ceaușescu. Din 90 încoace a existat democrația hoților, a tâlharilor, corupților, vânduților, ipocriților.
   Și totuși, țara a înflorit în timpul unei dictaturi de fier. Poate că ar trebui să reînvie o asemenea dictatură, ne-am mai reveni și noi, iar pe termen lung ar mai fi și câte ceva de furat. În ritmul de degradare economică de acum vom ajunge în situația de a cerși din poartă-n poartă și să nu avem ce să ne dăm de pomană.

Un comentariu:

  1. Ar trebui strans cu usa excrocu de Iohanus si fortat sa spuna ,LA CE S-A REFERIT ATUNCI CAND LE SPUNEA LUI TARICEANU SI DRAGNEA --CA AU IMPRESIA CA AR CONDUCE EI TARA--SI CUM A CASTIGAT EL ALEGERILE ???

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...