marți, 4 aprilie 2017

Politica din troaca pentru porci.

    Politica românească este o troacă pentru porci. Zilele trecute toată lumea era cu ochii pe televizor, mai abitir ca pe tigăile de la promoții, toți sorbeau cuvintele lui Ghiță când spunea vorbe despre Coldea și Kovesi. Ne cruceam mai ceva ca în fața sfintelor moaște. Cu mare bucurie s-a primit vestea cea mare, cea mai mare, mai mare și ca aceea în care Românii ar fi câștigat în fața danezilor, Coldea, marele, infailibilul Coldea a plecat din fruntea SRI. Binomul s-a rupt, trăiască trinomul! Așa ar trebui să strige șambelanul Helving. Coldea a fost scos, nu știm precis cât de scos, sau cât de adâncit a rămas în SRI, așa cerea jocul. Iohannis împreună cu cei de peste gârlă au jucat la câștig, generalul nu le mai era de trebuință, în locul lui a venit alt general, mai curat, mai uscat, mai devotat, gata să ia locul în toate celui demisionat.
    Nu cred în adevărul lui Ghiță, nu cred minciunile lui Băsescu, cred că toți acești inși ajunși vremelnic în niște poziții cheie, manipulează pe ceilalți în funcție de interesele lor și ordinele primite de la stăpânii României. Pentru că nu trebuie să ne pitim după cireș, România este condusă din afară, aici avem niște păpuși care execută ordinele în funcție de sfoara manipulatorului (păpușarului).
Dacă serviciile române câte sunt de multe și cu un numeros personal, mă refer la SRI,SIE, dar și altele, nu ar fi fost vândute străinătății ar fi știut de ordinele date în afara țării de distrugere economico-financiară a României. Nimeni nu a scos un cuvânt. Cum a fost posibil să dispară niște mastodonți industriali și nimeni să nu răspundă pentru asta?  Cum a fost posibilă devalizarea tuturor băncilor cu capital românesc și nimeni să nu plătească pentru asta? Cum a fost posibilă organizarea unor jocuri piramidale de care SRI-ul să nu știe nimic? Cum este posibilă defrișarea pădurilor la ras, fără discernământ, de parcă România nu ar  mai avea nici un viitor? Sunt multe întrebări. Nu numai serviciile secrete, dar și poliția și procuratura trebuie să răspundă de toate aceste nenorociri venite asupra României, unde au fost ele în timpul jafului? Să fi fost complice cu hoții organele puse să păzească averea țării? În loc de răspunsuri, de rezolvări a marilor devalizări și distrugeri suferite de industrie, bănci și agricultură, procurorii se ocupă de plevușcă.
Plimbă acum prin fața camerelor de luat vederi niște marțafoi care intră pe o ușă și iese pe altă, iar condamnați sunt doar cei care sunt „recomandați cu dedicație” de către cei din trinom.
Aveam speranța că PSD-ul, în ciuda tuturor  eforturilor depuse de puterile externe de a-l elimina din prim planul politicii interne, aveam speranța că PSD-ul împreună cu ALDE vor duce la bun sfârșit ambițiosul plan de guvernare care ar îndrepta multe nedreptăți sociale .
Guvernul s-a format greu, din cauza unui președinte ostil . Paranteză : De ce naiba Iohannis o fi dorind altceva decât guvernul? Din câte știu, conf. Constituției, guvernul este al României, nu al PSD-ALDE. Președintele nu ar trebui să pună bețe în roate,sau să asmută protestatarii împotriva unui guvern legitim, născut în urma unor alegeri generale. Poate să atragă atenția instituțional asupra unor derapaje dacă le constată, fără a instiga populația. Gestul lui din Piață, îmbrăcat cu geaca roșie, cât și din Parlament când a fost un fel de bufon cu morcov în fund, sunt descalificante și condamnabile.
Să înțeleg că fiecare are un alt păpușar în spate? Sau doar Iohannis are o dependență de alte forțe externe?.
    Toți manifestanții din piață cer: ”jos PSD-ul” vioara întâi a demonstranților a fost Iohannis care s-a pus în fruntea manifestanților pentru a dărâma guvernul ales al Țării. Singura explicație logică, a manifestației și a prezenței președintelui României, dar și a unor patroni de firme  străine în stradă, este teama de reformele guvernului PSD. Nu de frica faptului că nu vor fi bani se plâng ei, ci din cauză că patronii străini vor trebui să lase mai mulți bani în România din profiturile lor.
Să zicem că guvernul lucrează, sigur, Grindeanu ar trebui să aibă mai multă vână, poate o va avea, sau atâta poate. Un prim ministru, fie că este președinte de partid, fie că nu este, el răspunde de rezultatele guvernării din perioada mandatului său. Este adevărat că Dragnea se comportă ca un super prim ministru, dar nu este și ar trebui să-l lase pe tânărul Grindeanu să-și facă treaba. Guvernul și alianța trebuie să strângă rândurile, trebuie să reușească, altfel România se prăbușește.
    Dar cea mai urâtă treabă este punerea la vederea  opiniei publice a chiloților soioși ai lui Dragnea și Ponta. Nu este posibil ca doi oameni de anvergura lor politică să se lase târâți în troaca porcilor. Până la urmă nu mă interesează prea mult amantlâcurile lor, pe unde au jucat țurca și bătut purceaua. Mă interesează ce fac pentru țară. Ori aceste șicanări, aceste mizerii aruncate unul altuia, precum lelițele lăturile peste gard, îi descalifică ca oameni politici.
Ce fel de prieteni au fost? Ce încredere să ai în asemenea oameni care se vând unul pe altul? Cum să le mai oferi votul unor descalificați moral?
Nenorocirea este, că dacă pică ăștia, nu văd alții care să le ia locul. Nu văd alții mai buni. Sunt convins că există, dar vorba lui Iisus :”femeie, încă  nu a venit vremea mea”, probabil că nici a lor. Domnișoara Nina Răileanu, nu faceți niște propuneri ? Aveți grijă să nu fie din USR, PNL, PMP. Până îi găsiți # rezist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...