sâmbătă, 11 martie 2017

Demiterea Laurei Codruța Kovesi, a lui Augustin Lazăr și a lui K.W.Iohannis acte pentru sănătatea morală a Țării

     Curtea Constituțională a emis motivarea sentinței prin care se demonstrează că  DNA-ul și parchetul General au încălcat Constituția, citez din motivare :” Judecătorii CCR motivează decizia privind existenţa unui conflict instituţional între DNA şi Guvern prin faptul că, prin conduita sa, Parchetul General -Direcţia Naţională Anticorupţie şi-a arogat o competenţă pe care nu o posedă – controlul modului de adoptare unui act normativ. Totodată, motivarea arată că acţiunea Ministerului Public privind ancheta în cazul OUG13 încetează să mai fie una legitimă, devenind abuzivă şi creează o presiune asupra membrilor Guvernului şi afectează buna funcţionare a acestei autorităţi.”
Ce se înțelege de aici, că onor Parchetul General prin subordonata Directie Națională Anticorupție s-au situat în afara legii . Prin urmare cei care sunt puși în funcțiile de procurori și prin sarcinile de serviciu, prin menirea lor, trebuie să apere legea și legalitatea, tocmai domniile lor forțează legea și iese din cadrul ei legitim.
Spune Constituția că toți cetățenii țării sunt egali în fața legii indiferent de funcție, naționalitate, religie, sex. Doar că unii sunt mai egali decât alții. În cazul nostru sunt chiar deasupra legii.
 Motivarea CC citez: ”Parchetul General -Direcția Națională Anticorupție și-a AROGAT o competență pe care nu o posedă”. A aroga conform DEX=a-și atribui în mod ABUZIV o calitate, un drept. Abuziv conform DEX =  Exagerat, excesiv. 2. (Despre acțiunile omului) Arbitrar, ilegal; (despre oameni) care comite un abuz (1), care abuzează de puterea sa. – Din fr. abusif, lat. abusivus.
   Prin urmare, CC ne spune clar că DNA prin acțiunea împotriva guvernului a comis un abuz, o ilegalitate , adică un abuz în serviciu. Este vorba de acel articol drag Laurei Codruța Koveși prin care se pot face cel mai lesne dosare penale Din acest moment avem, tot procuratura ar trebui să ancheteze, toate abuzurile comise împotriva guvernului, asta pentru ca lucrurile să intre pe făgașul normal al legii, altfel vom fi în situația în care unii pot încălca legea fără să fie sancționați, iar alții să fie sancționați fără a încălca legea.
În aceeași situație de abuz în serviciu și trafic de influență (folosind apanajul funcției) se află și K.W.Iohannis care a influențat CSM și Avocatul Poporului să ia poziție împotriva guvernului .
Nu, LC Kovesi nu își va da demisia, demisia fiind un act unilateral care implică ceea ce noi numim onoare, acolo se pare că s-a diluat acest simțământ.
    Ce va face șefa DNA? Ceea ce a învățat, va face o contestație în anulare la decizia CCR. Cum adică nu poate, că decizia CCR este inatacabilă? Atunci îi va lua pe judecătorii CC cu mascații și îi va cerceta la DNA. Dorneanu și cu ceilalți 7 judecători nu s-au gândit la ce-i așteaptă?  S-a comis o impietate când CCR a îndrăznit să dea o sentință împotriva zeiței dreptății, această THEMIS modernă nelegată la ochi. Ambasadele vor sări în capul Curții Constituționale. Tinerii frumoși și liberi (ei știu și cât de frumoși sunt și cât de liberi) vor venii în Piața Universității și vor cere ”capul lui Moțoc” în cazul nostru desființarea CCR. De aici, pe umerii acelor minunați manifestanți păstrători ai valorilor democratice se va înălța că o statuie a libertății vie, față de cea americană care este destul de moartă, judecătoarea Livia Stanciu, singura care a înțeles că șefa DNA, am numit-o pe Laura Codruța Kovesi ,poate încălca ce vrea ea. Ce contează o Constituție, când frica trebuie băgată în cetățeni? Ce contează legea , când domnește fărădelegea? Ce contează CCR? „Legea şi DNA-ul sunt eu„, spune cu emfază, aroganță și dispreț șefa DNA.
     Nu îi va cere nimeni revocarea, ar putea să o facă ministrul justiției, dar în mod sigur nu o va aproba Iohannis. Președintele va considera gestul ministrului ca un atac la justiție, iar Lazăr ca șef al Parchetului General îl va ancheta pe Ministru. Iohannis nu va aproba revocarea dintr-un motiv simplu, la fel ca LCK și el a încălcat Constituția, plus că mai are alte multe bube pe care doar șefa DNA le poate lecui.
Totuși,  pentru ca România să se poată apăra de corupție și corupți, de toți cei care s-au situat în afara legii prin acțiunile lor, va trebui ca Laura Codruța Koveși, Lazăr Augustin și KW Iohannis să fie demiși, altfel orice act în justiție făcut de procuratură va fi viciat cel puțin moral, dacă nu chiar legal. Nu poate  fi anchetator unul care, la rândul lui, a încălcat legea. Încălcarea legii se numește infracțiune, iar cel care a comis-o se numește infractor. Prin urmare, un infractor nu poate ancheta infractori, sau poate? Ce ziceți domnule ministru al justiției?
     Legea este pentru căței și viței, nu pentru dulăi și tauri, dacă nu mă credeți întrebați pe La Fontaine, sau pe Grig. Alexandrescu. Au murit este adevărat, dar opera lor a rămas și e valabilă și azi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...