vineri, 18 noiembrie 2016

La mulți ani, Lia Olguța Vasilescu!

    De ce ar trebui, să felicit un politician de ziua lui? Merită politicienii, pe lângă votul meu, urările de sănătate și ani mulți cu ocazia zilei aniversare? Nu sunt adeptul lingușirii politicienilor indiferent din ce tabără, partid, gașcă, ar fi. Politica se face cu bani, cu mulți bani din bugetul de stat. Prin urmare dacă noi îi plătim, le punem la dispoziție diverse mijloace pentru a li se ușura munca, iar ei de cele mai multe ori, nu numai că ne tratează cu dispreț și ignorare, dar ne fură și mâncarea de pe masă, noi pentru ce ar trebui să empatizăm cu ei?
Sigur nu sunt toți politicienii la fel. O excepție de la regulă este Lia Olguța Vasilescu, din suflet îi urez: la mulți ani cu sănătate și fericire! Am vizitat de curând Craiova, pentru a mă convinge de realizările ei. Orașul arată frumos, e curat, se vede, că lucrurile sunt urnite din loc, că inerția a fost ruptă și în locul ei a apărut inițiativa muncii în favoarea locuitorilor orașului. Poate ar fi trecut toate acestea neobservate, dacă DNA-ul nu ar fi făcut o propagandă asiduuă primarului Craiovei. Încrâncenarea procurorilor DNA de a o încătușa, sau cel puțin de ai băga pumnul în gură, s-a lovit de dârzenia d-nei Vasilescu, în aș apăra libertatea și dreptul la opinie. Lia Olguța Vasilescu a ieșit din corul politicienilor târâtori, versatili, lași și ipocriți, acei politicieni care chemați fiind la DNA pentru a li se aduce la cunoștință, că au un dosar penal întocmit, declară în fața presei, că au încredere totală în procurorii DNA în frunte cu ilustra lor șefă Laura Codruța Kovesi și că altceva nu au de declarat. În această situație nu știu, pentru ce mai merg în fața instanței, hotărârea DNA ar fi suficientă.   Ei bine, Lia Olguța Vasilescu a făcut notă discordantă față de acei politicieni plângăcioși, a susținut tot timpul că este nevinovată și că procurorii încearcă, să-i facă un dosar penal, folosinndu-se de metode nu tocmai ortodoxe și legale. De altfel și instanța de judecată a apreciat, că edilul din Bănie are dreptate.
   Am admirat această femeie: frumoasă, inteligentă și puternică, această femeie bărbat prin dârzenia ei.
M-aș bucura, să avem mulți politicieni de acest calibru, să fiu nevoit, să scriu zilnic articole, prin care să-mi arăt recunoștința față de ei, pentru că  și ei la rândul lor lucrează numai și numai în folosul cetățenilor.
Lucrurile stau invers. Politicienii în marea lor masă lucrează doar în favoarea lor, chiar și o măsură când o iau, stau cu ochii pe sondaj, să vadă dacă electoratul a simțit, că ei au produs o dudă. Există acum o mare gâlceavă între PNL și PSD pe legea eliminării unor taxe și legea măriri salariilor profesorilor și medicilor cu 15%. Scandalul este demagogic, nu este bazat pe ceva real. Totul pleacă de la faptul că, PSD-ul a furat startul cu aceste două legi. Pentru că nu le-au inițiat ei, liberalii, sunt capabili, să le blocheze, fără să se gândească la beneficiarii acestor legi. Cât de ipocriți să fiți voi președintele și primul ministru, care aveți salariile mărite de trei ori, pentru a te opune la o mărire de 15 % la profesori și medici. Dar cel mai hilar, dacă nu ar fi de plâns, mi s-a părut Eugen Nicolaescu, când a venit în fața presei cu o aprobarea a BPN-ului liberal pentru un set de principii, care au fost trimise guvernului și acesta să fie obligat ca în trei săptămâni, să vină cu un proiect de lege pentru salarizarea  bugetarilor. Domnul Nicolaescu împreună cu tot staful liberal, ori ne cred tâmpiți pe noi cetățenii, ori ei au ceva probleme undeva pe la mansarda corpului.
   Gata, vreau să fie un articol, care să aducă un laudațio Doamnei Primar Lia Olguța Vasilescu!
                           La mulți ani cu sănătate și fericire! Mult succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...