vineri, 30 septembrie 2016

Iohannis un Președinte jucător șchiop. Cui e frică de pușcărie?

Se bate apa în piuă pe la toate televiziunile, toți moderatorii, moderatoarele, molfăie cu ipocrită îngrijorare cuvinte despre noul guvern de după alegeri. Se fac discuții interminabile, sunt invitați analiști politici de renume care, privesc sfidător în cameră și siguri pe ei dau verdicte. Totul se învârte în jurul numelui care va fi rostit de Iohannis pentru a fi prim ministru desemnat. După ce aluat țeapă cu ”guverul meu”, Iohannis a declarat, că va desemna pentru formarea guvernului, un om politic. Pentru realizarea dorinței sale, face apel la Cioloș, actualul Prim Ministru tehnocrat, să intre în partid, sau măcar să spună, că simpatizează cu unul dintre partide, a se citi PNL, pentru a putea fi desemnat.
Lucrurile sunt mult mai simple, după alegeri vor fi făcute alianțe care vor hotărî majoritățile. Cei care vor fi majoritari, vor propune numele primului ministru, ce va urma a fi desemnat de Președinte. Simplu, orice alt nume înseamnă încălcarea prerogativelor constituționale de către Președinte. În situația în care Președintele nu va ține cont de majoritate și va desemna prin voință proprie un candidat, există posibilitatea ca această propunere să nu fie votată în Parlament și atunci vor fi reluate consultăril dintre Președinte și Parlament. Mai există și a doua posibilitate, aceea de a suspenda președintele, pentru încălcarea Constituției.
Întrebat ieri de Dana Grecu, care voia o știre în exclusivitate, nici nu poate fi condamnată pentru asta, este ziaristă, asta este misiunea ei, Liviu Dragnea a lăsat să se înțeleagă că există posibilități de contraatac dacă Iohannis va fi un Președinte jucător. Totodată referitor la dosarele sale, Dragnea a spus, că nu-i este frică de pușcărie. Cu desemnare candidatului pentru funcția de prim ministru cred că am spus tot, să lăsăm cetățenii, să decidă. Îmi place lupta ipocrită dintre liberali și pesediști, sunt adevărate crestomații, prin valoarea pe care încearcă fiecare să dea argumenelor sale, în fond niște ipocriți. Pedeliștii și liberalii care s-au unit în frația liberală, sunt precum lotrii din două bande aliate, care se suspectează reciproc, că pot fi loviți pe la spate de tovarășii lor, pentru a își însuși și prada celuilalt.
Toți liberalii, ca un ecou perfect al mutului de la Cotroceni, susțin ideea ca Cioloș să vină în PNL, astfel liberalii putând câștiga câteva procente în plus și posibilitatea de a desemna candidatul pentru prim ministru în persoana lui Dacian Cioloș, recunoscând prin aceasta, că niciunul dintre actualii membrii nu întrunesc calități pentru înalta funcție. Dealtfel, acest lucru s-a văzut și în vară, când a trebuit să desemneze un candidat pentru funcția de primar al Bucureștiului. Au bâjbâit și căutat soluții, până când au pierdut alegerile în București în mod umilitor. Demisia lui Blaga din cauza de DNA, lasă partidul în ofsaid. Alinuța și așa era debusolată, dar acum este bulversată, nu va știi, ce să facă. Buldogul era echilibrul, acum e haos, asta e treaba lor, nu le sunt consilier.
Mă întorc la declarația lui Liviu Dragnea, conform căreia lui nu îi este frică de pușcărie. La nici unul din cei care au devalizat România nu le este frică de pușcărie, teama lor este, să nu le ia judecătorii banii prin hotărârile instanțelor. Și până acum nu prea s-a întâmplat, în două trei cazuri au fost asemenea confiscări, în rest un fel de zeciuială pe care au dat-o statului pentru legalizarea furturilor. Bandiții români au găsit mare înțelegere în judecători. După un sejur la Rahova, Poarta Albă, Jilava etc. au plecat direct pe Coasta de Azur, să se refacă după odihna din pușcărie, banii fiindu-le lăsați.
De ce ar trebui să le fie teamă hoților de lux de pușcărie? Majoritatea și-au descoperit talentul de scriitor, reușind adevărate performanțe. Cărți scrise în timp record. Cărți cu tematică diversă, analizate și admise de marii specialiști ai țării. Acești oamenii dacă ar fi rămas în libertate, nu ar fi scris niciodată. Mare ajutor pentru ei că și-au descoperit  asemenea talente, mare bucurie pentru noi că ne putem bucura de prea plinul lor creativ. Aveți dreptate domnule Dragnea, nu trebuie, să vă temeți de pușcărie, în curând se va înființa Uniunea Scriitorilor  din pușcărie. Și ce e rău?

Un comentariu:

  1. Se bate apa în piuă pe la toate televiziunile, toți moderatorii, moderatoarele, molfăie cu ipocrită îngrijorare cuvinte despre noul guvern de după alegeri. Se fac discuții interminabile, sunt invitați analiști politici de renume care, privesc sfidător în cameră și siguri pe ei dau verdicte. Totul se învârte în jurul numelui care va fi rostit de Iohannis pentru a fi prim ministru desemnat. După ce aluat țeapă cu ”guverul meu”, Iohannis a declarat, că va desemna pentru formarea guvernului, un om politic. Pentru realizarea dorinței sale, face apel la Cioloș, actualul Prim Ministru tehnocrat, să intre în

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...