duminică, 25 septembrie 2016

Băsescu spune, ce spune și uită ce spune



   De câteva zile un personaj bizar plânge pe la România tv. E greu de recunoscut în acest bătrân plângăcios pe fostul Președinte Băsescu, acel tiran care stătea cu justiția în gură, iar în loc de îngeri pe umeri avea pe Koveși șefa DNA și pe Coldea de la SRI.  Atotputernicul care-i spunea lui Năstase :”Adriane nici nu ști/cât de mic începi să fii”.Apoi după ce a ajuns președinte, zilnic l-a tocat pe Nastase până  ce a fost condamnat, nu odată ci de două ori. I-a mers , apoi a început cu Voiculescu, i-a numit condamnarea, înainte de a fi condamnat de vreo instanță. În acea vreme Băsescu Traian trimitea pe toți în instanță, să-și dovedească nevinovăția. De la înălțimea pupitrului prezidențial, cu steagul României în spate președintele României, ca un adevărat despot  îi numea penali pe Năstase, Voiculescu și ceilalți și le ordona să se pună la dispoziția justiției.
    Timpul a trecut, Băsescu nu mai este președinte, fratele lui a fost condamnat la închisoare, Elena Udrea a fost arestată preventiv, Cocoș a a fost condamnat, la fel Pinalti, Sandu , Bica și alții. A vorbit și nu a vorbit împotriva DNA, respectiv împotriva șefei DNA Kovesi. Lațul se apropie de Băsescu, fiica lui, Ioana, se află sub control judiciar, ca părinte îi înțeleg  durerea, dar ca om nu-l pot înțelege, nu vreau să-l înțeleg.
Timp de ani, Băsescu Traian a făcut din Țara asta tot ce a vrut, a numit judecători și procurori după dorința lui, șefii procuraturilor și instanțelor de judecată au fost, aleși, dintre cei care îi promiteau sprijinul. De asemeni ofițerii serviciilor au beneficiat de mângâierea lui pe cap. Cât timp a fost la butoane a găsit în ei slugi docile, odată cu terminarea mandatelor, a constatat cu stupoare că s-au scurtcicuitat butoanele, că nu mai răspund la comenzi. Că aceea care până mai ieri, luau poziția de drepți și ascultau ordinele cu capul plecat, acum au ridicat capul și se sumețesc în fața lui, în fața celui care le-a fost stăpân.
Băsescu nu poate înțelege cum s-a ajuns aici. Cât a fost președinte, ieșea seara în conferință de presă, unde printre altele spunea că Năstase e un infractor (habar nu am dacă este, sau nu), iar a doua zi Năstase era chemat la DNA. Spunea că Năstase trebuie să meargă în instanță să-și dovedească nevinovăția și Năstase a mers în instanță, iar când hotărârea instanței nu a convenit lui Băsescu a ieșit pe postul de televiziune și a spus-o în clar, drept urmare Năstase a fost condamnat de două ori. Același lucru s-a întâmplat și în cazul lui Voiculescu, din înălțimea funcției de președinte al României își permitea să spună că Voiculescu este un penal care trebuie să intre la pușcărie. Așa s-a întămplat, deși prima instanță îl găsise nevinovat, la recurs a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Exemplele pot continua, în tot acest timp, Elena Udrea era un alter-ego al lui, susținându-l în toate aceste lucruri murdare. Nu pledez în favoarea lui Năstase sau Voiculescu, pledez împotriva implicării politicului, în speță președintele țării, în actul juridic, în fapt în transmiterea de ordine celor care trebuie să săvârșească actul de justiție.
     Niciodată nu am văzut o compasiune față de oameni, ci numai lacrimi de ipocrit, în situații unde putea câștiga.
De când nu mai este președinte, dar mai ales decând nu mai răspund slugile la comenzile lui, Băsescu la reevaluat pe tonomatul Ciutacu. Prin urmare seară de seară, sau de câte ori simte nevoia să plângă ,găsește la România TV un umăr care să-l susțină. Și spune cum este părăsit de cei pe care i-a nășit.Îl cred pe Băsescu, că acum plânge cu lacrimi adevărate, lațul se strânge în jurul lui, fiica lui Ioana este sub control judiciar alături de pupila (??!!) sa, Elena Udrea. Vedeți domnule Băsescu că ați pierdut în fața lui Blaga, Buldogul este de neatins, în timp ce Ioana este sub control judiciar pentru banii din campania electorală? Greu, procurorii spuneți dvs. că ”vă fac”, termenul vă aparține, personal nu-l agreez, posibil să fie așa, știți cum a zis Lăpușneanu : ”de mă voi scula pre mulți am să popesc și eu”. Ăștia s-au sculat și vă vor popi. Cei care primesc pedepse mai mari de 10 ani se numesc în argou ”călugări”, probabil că asta vor să vă facă.
Edgar Hoover avea o mulțime de dosare făcute politicienilor și oamenilor din justiție cu care-i șantaja la nevoie. Dumneavoastrăcât ați pierdut timpul la Cotroceni, că doar nu ați produs vreo brânză pe acolo, nu ați făcut acolo niște dosărele, uite acum erau bune. Sau aveți și vă e teamă, să le dați drumul pentru că ar fi un fel de cutie a Pandorei?
   Nu mă întristez pentru ce vi se întâmplă, nici dvs. nu v-ați întristat când ați băgat mâna în mica mea pensie și tâlhărește mi-ați luat aproape doi ani de zile câte 40 de lei din ea.
Toți să plătească pentru greșelile comise, așa spuneați odată. Acum ne spuneți că Laura Kovesi și Coldea sunt răi, sunt babau, care vor să ”vă facă”. Că nu mai ascultă de ordinele dvs., ci de-ale lui Iohannis, așa e sluga, cu ochii după ghișeft, cine plătește, ăla câștigă. În fața fostelor slugi sunteți un zero barat, ”vă vor face”, puțini se vor întrista, când răul va coborî cu adevărat în casa dvs., sau casele dvs., cei mai mulți se vor bucura, vor spune așa : ”ăsta este echilibrul, cu dubla cu care vinzi, cu aceea ți se va da înapoi. Și dvs. ați vândut, pe mulți i-ați vândut, acum plângeți că organele sunt rele, că statul de drepți construit de dvs., e de fapt strâmb. Mulți spun acest lucru de mult, dar pentru că durerea nu era în casa dvs., nu luați în seamă, acum când vă doare la ficați, arătați acolo, unde mulți arată de mult. Mergeți pe drumul, pe care l-ați croit, pe care l-ați făcut și dacă vă duce în prăpastie, dumneavoastră ați săpat hăul, drum bun în el! V-ați bătut joc 10 ani de Țară, v-a venit rândul, ține-ți minte, e doar începutul, de altfel știți mai bine, vorba fratelui Mircea :”știe mă, crezi tu că nu știe”.
Mulțumesc pentru poză : infopuls.ro

2 comentarii:

  1. In opinia mea, a-l „lovi” pe Basescu „cu manda”, adica chinuindu-i familia, exact ce-l doare mai tare (stie ca el nu poate fi „agatat”, asta fiind dispozitia „licuriciului”), este o strategie bine gandita.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...