miercuri, 27 iulie 2016

Un sistem sanitar în care viermii umblă îmbrăcați în halate albe și cu cravată la gât

    Cu stupoare am citit, despre cazul bătrânului de la Centrul Medico-Social Bucșani ajuns, cu viermi la picior din cauza unor cangrene infectate, la UPU din cadrul Spitalului județean Târgoviște. Fac mențiunea că bătrînii de la acest centru plătesc pentru întreținerea lor și sunt asigurați la Casa de sănătate. Suma nefiind una mică, iar în cazul în care pensia lor nu este suficientă, rudele participă cu sume suplimentare de bani până la completarea cuantumului necesar. Așadar, nu sunt niște întreținuți ai guvernului, sau ai Primăriei.
Despre ce e vorba? Un bătrân internat în acest  Centru a ajuns să aibă o infecție puternică la picior, infecție ce s-a transformat în cangrenă, iar de aici până  a face larve în cangrenă, nu a fost decât un pas.
E bine de știut, cum s-a ajuns, într-un stadiu așa de avansat al bolii, dacă medicul centrului l-a trimis la specialist pentru consult, cu mult înainte de agravarea bolii? Aceste aspecte vor fi analizate de cei de la Direcția de Sănătate Publică a județului Dâmbovița. Aproape că nici nu mai contează acum, decât ca răspundere administrativă, sau după caz,
 pentru neglijarea unui pacient, fie el și cu ușoare probleme psihice.
Doctorița Centrului a trimis cu ”Salvarea” un pacient la ”Urgențe” (UPU) din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Acolo se pare că a fost ”văzut” de câțiva medici, după care fără să se facă toaleta rănilor, este retrimis la centru. Trebuie să accentuez faptul că o rană dată în putrefacție (cangrenă) poate fi un focar de infecție și pentru ceilalți pacienți.
Nu cunosc protocoalele medicale, posibil să greșesc, poate așa scrie în protocol, să te uiți la pacient, asta înseamnă ”văzut”, apoi să-l lași în plata Domnului, eu voi scrie cum văd eu că putea fi rezolvat, dacă acolo exista un pic de omenie.
Cum a fost posibil ca un pacient cu o asemenea plagă(i), să nu i se dea minimul de asistență: Poate trebuia amputat piciorul, se lua legătura cu rudele pentru accept, apoi se acționa, dar în nici un caz nu putea fi retrimis la Centru.  Despre modul defectuos în care se lucrează la UPU din cadrul Spitalului județean de urgență Târgoviște am scris și în martie 2015
http://carstea-ionel.blogspot.ro/2015/03/unitatea-de-primiri-urgente-targoviste.html
Nu mă mir că și de data asta s-a lucrat haotic, iresponsabil și fără profesionalism. Viața unui pacient nu a contat în fața acestor doctori , nu vreau să-i cataloghez la grămadă, fac excepție: doctorița Roșoiu de la UPU, un om de o mare calitate umană și profesională, de asemeni dr Voicu de la cardiologie  OM și MEDIC de înaltă clasă. Pun o ipoteză cutremurătoare : să-l fi trimis pe acest bătrân înapoi cu rănile infectate și necurățate din cauza faptului că a fost văzut cu ușoare probleme psihice și neînsoțit de nimeni care să dea o atenție acolo de 100-200 de lei, că de și, ”doctorii e oameni” și trebuie să mănânce și gura lor? Oare așa să fie? Nu cred, doctorii au un jurământ dat, nu și-l încalcă, nici dacă îi dai 1000 de lei, sau poate, da. Cine știe, banul e ochiul dracului?! Atunci nu e doctorul de vină dacă ia șpagă, dracu e de vină, că și-a băgat coada.
În general sunt un om pacifist, iertător, dar de această dată aș vrea să fie pedepsiți în piața publică, medicii care au greșit în legătură cu acest pacient și alții ca el.
Dreptate pentru acest amărât. Dreptate pentru bolnavii care mor zilnic cu zile din cauza unui sistem sanitar putred, cangrenat în care colcăie viermii, de multe ori au aspectul de medici, asistente medicale, etc. Cineva să chiureteze sistemul sanitar, să-l amputeze, să-l omoare dacă e cazul și să formeze altul curat și fără bube pe el. Dumnezeu să ne apere de boală!
Mulțumesc pentru poză : ziarelive.ro

Un comentariu:

  1. Dreptate pentru acest amărât. Dreptate pentru bolnavii care mor zilnic cu zile din cauza unui sistem sanitar putred, cangrenat în care colcăie viermii, de multe ori au aspectul de medici, asistente medicale, etc. Cineva să chiureteze sistemul sanitar, să-l amputeze, să-l omoare dacă e cazul și să

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...