vineri, 24 iunie 2016

Discursul în Parlament al deputatului Angel Staicu, după votarea legii pensiilor suplimentare pentru parlamentari



                    
               
             Doamnelor și domnilor,                       
     Astăzi, în cel mai înalt for al democrației , în Parlamentul României, s-a  scris istorie. Da, istorie, aș se poate numi actul de astăzi. Mă veți întreba : de ce istorie? Am să vă răspund, pentru că, niciodată nu s-a mai întâmplat, ca oamenii să primească o pensie, fără să fii contribuit la sistemul de pensii.
Puteam doamnelor și domnilor ca în *90, *92, *94 etc., să venim cu o lege, prin care se reglementa, modul în care puteam beneficia de îndemnizații, care să fie adăugate la pensia noastră, cuvenită pentru munca prestată. Existau foarte multe căi, cele mai bune și mai sănătoase ar fi fost să contribuim benevol cu anumite sume de bani la sistemul de pensii, iar atunci când venea vremea pensionării, s-ar fi adunat și cuantumul de pensie cuvenit conform cu cotizația depusă.
    Acest mod de lucru , doamnelor și domnilor, ar fi fost al unor oameni cu bun simț, al unor oameni responsabili, al unor oameni  conștienți de menirea lor și responsabilitatea față de votul cetățeanului.
Dacă am fi procedat astfel, adică am fi cotizat, am fi fost un exemplu demn de urmat, ar fi fost un precedent bun, practic, s-ar fi făcut o breșă, în goana asta acerbă a tuturor funcționarilor din Instituțiile statului pentru jefuirea banului public. Dar cum să scăpăm  ocazia, de a ne înfrupta și noi din bugetul statului, mai ales că îi putem da o formă legală.Foștii președinți nu beneficiază de o  pensie egală cu 75% din salariul Președintelui în funcție? Pe lîngă asta de secretară, SPP, mașină și locuință de serviciu? Pentru ce toate aceste foloase? Ce face pentru Țară un Președinte care nu mai este în exercițiul funcțiunii? Are el întâlnirii cu alți șefi de stat, organizează mese rotunde cu marii politicieni ai lumii, pentru a dezbate problemele acute interne și internaționale? Nu, nimic, unii sunt în politică, partizanii ai vreunui partid, nici măcar nu au rămas independenți și să acționeze ca analiști politici. Și atunci întreb: Pentru ce toate aceste drepturi, de ce un Președinte e mai presus decât un Prim Ministru care are ca sarcină administrarea treburilor Țării? Ăsta este tot un mod legal de a devaliza banul public. La fel de bine pot vorbi despre anumiți judecători și atunci noi de ce să nu putem beneficia, mai ales că noi am făcut legile, prin care toți au putut fura.
     Trebuie să fac un scurt istoric. Vă amintiți alegerile din 2012? Atunci au intrat în Parlament, candidați care erau pe locul trei, practic pierduseră alegerile. Puteau să nu accepte, mai ales că se depășea numărul de locuri din Parlament. Nu, au rămas, s-a trecut la modificarea sălii de sedință, prin aducerea de noi scaune, pentru candidații admiși peste numărul de locuri. Atunci s-a văzut probitatea noastră morală. Apoi puteam să modificăm prin lege, de așa natură încât numărul membrilor din Parlament să nu depășească trei sute de parlamentari, plus, minus. Nici aceasta nu am făcut-o.
Doamnelor și domnilor,
Parlamentul României este stindardul democrației românești. Oare? Am fost noi în stare, să ne ridicăm la nivelul cinstei și menirii de a fi parlamentar? Nu, categoric, nu. Ne-am comportat ca niște oi care, urmează oaia cea mai bezmetică din turmă. A sărit prima oaie în apă, au sărit și celelalte. Am tremurat de câte ori am auzit cuvâtul DNA. Dacă strănuta L.C. K., noi precis eram răciți.
Prin urmare, votul de astăzi se înscrie pe aceeași linie a fraudării, jefuirii și despuierii bugetului de stat.
Da, asta vom face prin legea votată. De unde v-a lua guvernul banii, pentru a plăti uriașele pensii speciale, pe care noi am binevoit să ni le votăm? Simplu, din banii ce trebuiau folosiți pentru dotarea spitalelor, a îmbunătățirii învățământului, etc. Avem noi vreo problemă de moralitate? Nu, nu avem, cum să avem așa ceva. Dacă ne-ar fi mustrat  conștiința, trebuia să nu votăm legea. Cum să nu o votăm când în timpul dezbaterii proiectului de lege, nu dormea nici un coleg de-al nostru, toți erau atenți și urmăreau înfrigurați dezbaterile, nu cumva să nu treacă legea. Liberalii nu au votat legea, foarte bine, au depus cumva și acte notariale prin care renunță la drepturile ce le revin din prezenta lege? Nu, vor beneficia, de tot ce le conferă această hulită lege.
    Doamnelor și domnilor, trăiască furtul, nesimțirea și tupeul, căci ceea ce am votat noi astăzi, este furt legiferat.
Noi nu putem fi ca plebea, care a fost nevoită, să lucreze zeci de ani în câmpul muncii, să plătească o cotizație la Casa de pensii, pentru ca în final să aibă o pensie de mizerie. Noi, ca parlamentari, ne permitem, să luăm o pensie foarte mare, de 7-8 ori mai mare decât pensionarul plătitor de cotizație
Acest articol este un pamflet

Mulțumesc pentru poză : ziaruldeiasi.ro

Un comentariu:

  1. Da, asta vom face prin legea votată. De unde v-a lua guvernul, bani pentru a plăti uriașele pensii speciale, pe care noi am binevoit să ni le votăm? Simplu, din banii ce trebuiau folosiți pentru dotarea spitalelor, a îmbunătățirii învățământului, etc. Avem noi vreo problemă de moralitate? Nu, nu avem, cum să avem așa ceva. Dacă ne-ar fi mustrat conștiința, trebuia să nu votăm legea. Cum să nu o votăm când în timpul dezbaterii proiectului de lege, nu dormea nici un coleg de-al nostru, toți erau atenți și urmăreau înfrigurați dezbaterile, nu cumva să nu treacă legea. Liberalii nu au votat legea, foarte bine, au depus cumva și acte notariale prin care renunță la drepturile ce le revin din prezenta lege? Nu, vor beneficia, de tot ce le conferă această hulită lege.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...