vineri, 6 mai 2016

Partidele politice, mita electorală și banii de la buget.


         Aud în fiecare campanie electorală, că nu știu care partid politic,  împarte pachete cu mâncare alegătorilor. Lumea se oripilează, aoleu, se cumpără voturi cu punga de mălai, sau în cazuri mai fericite cu o sticlă de ulei și un pui , sau 1 kg de macrou congelat ajuns la vârsta lui Matusalem. Oamenii iau mălaiul, iau puiul, uleiul și macroul, iau o găleată, orice l-i se dă. Așa ați adus populația Țării, voi politicienii care ați guvernat România din *90 până astăzi. Mai nou statul suportă campaniile electorale, sperând astfel să fie scoși banii negri din campanie. Greu de rezolvat asemenea lucru, pentru că partidele, mai ales cele care nu sunt favoritele electoratului, vor căuta să mituiască alegătorii. Trebuiau controlați altfel, nu trebuiau luați bani din buget, pentru alegerea unor potențiali hoți. Nu are Țara bani să plătească alocațiile mărite la copii, dar are mai mult de 80 de milioane de euro să plătească partidele politice pentru aș face campanie electorală. Partidele trebuiau să suporte din bugetul propriu finanțarea campaniilor, iar dacă se dovedea că au folosit bani negri, răspundeau pentru faptele lor. Acum pe lângă finanțarea de la bugetul de stat, partidele vor folosi și bani negri, asta o spun în mod categoric. Vor dori să mituiască și o vor face. Banii dați de la buget, sunt  bani prăpădiți fără rost. Țara noastră nu este în situația de a suporta cheltueli suplimentare cu campanii electorale. Poporul o duce greu, guvernul trebuia să fie mai chibzuit cu banii. Românii până în*90 erau mândri de ei, chiar dacă a fost o perioadă în care nu se găseau alimente la discreție, aveau bani și se descurcau. Chinul lor a avut niște rezultate, țara scăpase de datoriile externe, era stăpână pe destinele ei, nimeni din afară nu sufla în ciorba noastră. Chiar dacă odată nu avea sare suficientă, ori nu era potrivită din grăsime, era ciorba noastră.
       Acum, aproape jumătate din populația Țării este sub limita sărăciei, Țara este supra îndatorată la băncile străine, jaful nu mai contenește. Se fură ziua în amiaza mare și pe față. Mergi la un ghișeu să rezolvi o problemă administrativă. Funcționarul de dincolo de geam este pus acolo și plătit, pentru a rezolva problemele cetățenilor. Acel funcționar când te vede, nici nu așteaptă să-i explici bine problema, că spune cu ton de superioritate: ”nu am timp azi, vino mâine”, atunci tu, care te-ai învățat să fii umilit și jupuit, bagi mâna-n buzunar și scoți ultimi bani, pe care îi țineai pentru pâine. La vederea banilor, se schimbă atitudinea funcționarului, imediat îți rezolvă problema. Așa se întâmplă lucrurile până la cel mai înalt nivel.
       Marius Albin Marinescu, care mă onorerează cu prietenia, se întreba în revista ”Justițiarul de Sibiu”, dacă România mai este un stat suveran. Am să încerc să-i răspund.
România, mai are granițele, totuși, peste puțin va fi ocupată militar, sub pretextul protejării, împotriva unor atacuri din partea altor puteri.
Bogățiile subsolului nu ne mai aparțin, iar cele pe care încă le mai avem, nu avem voie să le exploatăm, cărbunele românesc poluează, trebuie să cumpărăm cărbune din afară.
Banca Națională a României, mai mult lucrează pentru bancherii străini, decât pentru români. Chiar a pus umărul la distrugerea băncilor românești, vezi Bancorex, etc.
Industria în cea mai mare parte este capital străin, agricultura este a arendașilor străini, pământul îl cumpără străinii, pădurile le-au tăiat străinii.
       Domnule Marinescu, avem ceva, nu este autohton, este adus cu mare tam-tam de bandiții români din occident. Avem sărăcia, este a noastră, a românilor, Doamne și eu care credeam că nu mai avem nimic. Ne-am pricopsit cu un președinte al României, care lucrează pentru străini și un guvern impus de străini, să distrugă, ce bruma începuse, să se repare după o altă guvernare catastrofală 2008-2012.
Rupsesem înțelegerea cu FMI. Doar că străinii nu ne vor liberi, nu ne vor independenți, ne vor slugi, ne vor robi în marile lor corporații, nu ne vor producători, ne vor consumatorii și cobaii alimentelor lor pline de hormoni și modificate genetic. Ne vor consumatorii puilor lor umpluți cu apă sărată, al celorlalte produse considerate toxice în UE. Toate aceste lucruri au fost posibile, datorită colaborării celor din afara Țării cu conducătorii noștri nevrednici, hoți și corupți. Împreună au furat, jefuit, despuiat Țara de toate bogățiile ei. Au trimis oamenii în șomaj, au vândut uzinele, combinatele, fabricile, combinatele agro-industriale, totul a fost dus la fier vechi. Muncitorii, mituiți cu niște salarii compensatorii, au fost trimiși acasă în șomaj, cu  imposibilitatea de a mai găsi alte locuri de muncă.
Acum sunt condamnați,  se vând pe un kg de mălai, sărăcia și foamea sunt puternice. Prostituția se instalează, acolo unde este sărăcie.
      Da, domnule Marinescu, sărăcia este a noastră, nu ne-o va lua nimeni. Avem ce nu mai avusesem de peste 60 de ani, sărăcie lucie. Avem oameni care dorm în canale, în locuințe din cartoane, prin parcuri.
Unde este România de altă dată? Pe vremuri eram monitorizați de securitate, acum suntem monitorizați de zeci de servicii. Ceaușescu era considerat un dictator, acum ce avem? Găști, denumite pompos partide, instituții pline cu funcționari corupți. Incompetență și delăsare, sfidare și prostire a maselor, hoție și corupție.   Conducerea de acum este mână-n mână cu justiția, în aceste condiții cum se poate numi acest mod de a conduce? Îi putem spune liniștiți , este o Dictatură Mascată.
Dumnezeu să  apere pe români de cei pe care noi îi vom alege!
Mulțumesc pentru poză: vox.publika.md

Un comentariu:

  1. Domnule Marinescu, avem ceva, nu este autohton, este adus cu mare tam-tam de bandiții români din occident. Avem sărăcia, este a noastră, a românilor, Doamne și eu care credeam că nu mai avem nimic. Ne-am pricopsit cu un președinte al României care lucrează pentru străini și un guvern impus de străini să distrugă ce bruma începuse să se repare după o altă guvernare catastrofală 2008-2012.
    Rupsesem înțelegerea cu FMI. Doar că străinii nu ne vor liberi, nu ne vor independenți, ne vor slugi, ne vor robi în marile lor corporații, nu ne vor producători, ne vor consumatorii și cobaii alimentelor lor pline de hormoni și modificate genetic. Ne vor consumatorii puilor lor umpluți cu apă sărată, al celorlalte produse considerate toxice în UE

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...