vineri, 6 mai 2016

Iohannis moralistul


      Cu câteva ore înaintea începerii campaniei electorale, domnul Președinte, ca un adevărat părinte al Țării, a ținut  să ne îndrume cum să votăm. În alocuțiunea domniei sale, șeful de la Cotroceni, ne explica foarte doct, cu să evaluăm candidații pentru primării și consilii (locale și județene), în funcție de anumite criterii. Care ar fi partidul, ai cărui candidați ar trebui votați.
Ne spunea domnul Iohannis, să fim atenți la conduita morală,la eventualele probleme juridice pe care unii candidați ar putea, să le aibă.
      Aproape că era să bat din palme, când l-am auzit pe Cârmaciul de la Cotroceni, ce frumos vorbește, ce bine își îndrumă cetățenii. Nu am făcut-o, pentru că mi-am amintit câteva lucruri nu tocmai cinstite, făcute de moralistul de la Cotroceni. În primul rând, domnul Iohannis vorbea, având steagul României în spate, în favoarea unui partid și în detrimentul celorlalte. Cu alte cuvinte, Președintele României deja începuse campania electorală în favoarea PNL, ceea ce face ca, ocupantul vremelnic al fotoliului de la Cotroceni să se transforme în agent electoral pentru liberali, ceea ce nu este tocmai ortodox. Excelența Sa trebuie să știe ce înseamnă ortodox, că l-am văzut cu toți când a luat lumină în noaptea de Înviere de la Prea Fericitul Daniel. Nu cred că era tot în campanie electorală. Să fi trecut Iohannis de la luterani la ortodocși?
     Domnul Președinte nu este cel mai în măsură să discute despre dosare penale, moralitate, etc., atâta timp cât o Instanță de recurs din Brașov a constatat printr-o hotărâre rămasă definitivă, că împreună cu soția au fost  cumpărători de rea -credință al unui imobil din Sibiu, drept pentru care a fost anulat actul de vânzare-cumpărare, soții pierzând imobilul dobândit fraudulos.
Conform DEX: de rea -credință = perfid,rău,incorect,necinstit, viclean.
Și sper ca această hotărâre să rămână definitivă, ea, hotărârea, să nu devină obiectul vreunui troc, în sensul că îi va fi promovată contestația în anulare în schimbul numirii ca judecător la Curtea Constituțională a vreunui mahăr din justiție, așa cum s-a mai întâmplat cu un alt Președinte de tristă amintire. Există deja asemenea discuții pe facebook, acolo unde domnul Președinte își face veacul. Cred că domnul Iohannis, așa ”mare” cum îl văd eu, nu va accepta lucruri, ce iar putea știrbi și bruma de încredere pe care o mai inspiră.
Sigur că nu există vreun dosar penal pe numele Iohannis, nu încă, dar dacă în România ar fi lege pentru toți, altfel am sta de vorbă.
      Nici eu nu sunt de acord, ca oameni care au suferit condamnări penale, prin hotărâri rămase definitive, să mai candideze. Dar pentru dosare apărute pe nepusă masă, cu fapte petrecute în urmă cu 4, 5 ani de zile și scoase acum la lumină în campania electorală, sau în preajma ei, nu le cred a fi serioase, ci mai degrabă intimidatoare atât pentru electorat, cât și pentru candidat. Alegerile merg înainte, dacă instanța stabilește o vinovăție, poate fi arestat și din scaunul cotrocenist. Dacă se vrea.
     Al doilea punct, revin asupra lui, a fost de parti-pris pentru PNL, lucru interzis de lege și de bun simț. Nu se poate ca de la tribuna prezidențială, cu steagul României în spate, Președintele României să facă campanie electorală pentru un partid, putea foarte bine să vorbească la general, fără o trimitere mai mult decât fățișă la partidul care l-a propulsat în fruntea statului. Pentru că CCR a lăsat alegerile într-un singur tur de scrutin, domnul Iohannis a simțit primejdia câștigării de către PSD a actualelor alegeri, de aceea a luat hotărârea să pună umărul în susținerea electorală a PNL.
    

Nu ne este dat, să avem în fruntea Țării, Bărbați de Stat, ci numai oameni mici, incapabili de lucruri mari demne de cartea de istorie. Am avut și avem în fruntea Țării, oamenii de care istoria se va înfiora, se va îngrozi la gândul, că va trebui să-i cuprindă între coperțile ei.
Mulțumesc pentru poză : ush.ro

Un comentariu:

  1. Domnul Președinte nu este cel mai în măsură să discute despre dosare penale, moralitate, etc., atâta timp cât o Instanță de recurs din Brașov a constatat printr-o hotărâre rămasă definitivă, că împreună cu soția au fost cumpărători de rea -credință al unui imobil din Sibiu, drept pentru care a fost anulat actul de vânzare-cumpărare, soții pierzând imobilul dobândit fraudulos.
    Conform DEX: de rea -credință = perfid,rău,incorect,necinstit, viclean.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...