joi, 21 aprilie 2016

...și a fost Munteanu și a venit Predoiu

          Când am învățat să prășesc porumbul, bunicul mi-a zis așa : ”băiete, să lași câte patru fire în cuib, unul nu va crește, altul face tăciune, pe unu îl dă vântul jos, abia unul va ajunge la maturitate, dar nici acela nu se știe dacă nu va fi ”babă”, adică un știulete cu boabele rare”.
Când aseară am auzit, că liberalii îl retrag pe Marian Munteanu din cursa pentru primăria capitalei, mi-am amintit  vorbele bunicului. Așa s-a întâmplat și în PNL.
Pe Bușoi l-au retras, pe motiv că nu crește, Orban a făcut tăciune, Munteanu a fost dat jos de vânt. Predoiu va fi o babă.
Un partid cum este PNL-ul, între noi fie vorba sunt două partide acolo, să nu găsească dintr-un început un candidat pentru Primăria Capitalei, înseamnă că are o conducere de doi bani. Da, sunt conduși de loaze, de oameni fără credibilitate. Vasile Blaga, un om cu multe probleme nerezolvate, membru al guvernului de tristă amintire Băsescu-Boc. Alina Gorghiu, o fată frumușică, dar fără putere, prea tânără și fără experiență. D-na Gorghiu crede că este suficient să fie tot timpul supărată și să țipe la televizor? Nu, politica este una dintre cele mai fine ”meserii”, trebuie să ai stofă de diplomat, de negociator, de viclenie. Adversarul niciodată nu trebuie să pătrundă dincolo de masca afișată de tine.
PNL, un partid în derivă. După retragerea din cursa pentru primăria capitalei a lui Ludovic Orban, în cadrul unei emisiuni televizate la România TV, un liberal a fost întrebat de ce l-au ales pe Marian Munteanu. Răspunsul pe care l-a dat, pe mine m-a năucit. Spunea liberalul respectiv, nu i-am reținut numele, că așa a cerut strada în noiembrie, să candideze oameni din societatea civilă. Adică după doi candidați politici aduceți unul din societatea civilă, bine, sunt gata să accept acest lucru. Dar ce ați făcut? L-ați dat la o parte și pe Marian Munteanu și l-ați nominalizat pe Predoiu, om politic. Și voința străzii unde este?
Voi ori ne credeți idioți, ori voi sunteți idioți. Altfel nu ați veni cu asemenea explicații puerile, nefondate și de conjunctură.
      Astăzi suntem în 21, până pe 26 mai este, aveți timp să vă schimbați și actualul candidat.
      Cătălin Predoiu, unul din oamenii care au știut să se plieze pe funcție, indiferent de doctrină.
A fost ministrul justiției în cabinetul Tăriceanu, apoi a sărit în barca democrat liberalilor pentru postul de ministru al justiției. Domnul Predoiu este acela care a dat girul juridic pentru toate tăierile săvârșite de guvernul Boc. Ca ministru al justiției a avut la dreapta sa, pe Alina Bica în funcție de secretar de stat. În perioada cât a fost ministru al justiției s-a făcut tot prăpădul de la ANRP, eu nu spun că a furat el, nu am dovezi, spun doar că în acea perioadă s-a devalizat ANRP-ul iar unul din principalii pioni a fost adjunctul lui, Alina Bica, ajunsă mai târziu șefă la DIICOT. Iar și mai târziu șefă de celulă în arestul poliției.
Spunea Elena Udrea despre Cătălin Predoiu, ”dacă eu sunt vinovată pentru gala Bute, atunci să plătească și d-l Predoiu că și el a semnat.
      Domnule Predoiu, când veniți de lângă Băsescu și de lângă Boc, oamenii care, prin politica lor, au distrus vieții omenești, ce veți răspunde alegătorilor, că au fost necesare acele tăieri? Că nu aveau de unde fura Udrea, Bica, Cocoș, Pinalti, Sandu și atunci ați luat de la gura copiilor și pensionarilor să poată ei fura? Asta veți spune? Sau veți fi corect și aveți să recunoașteți că nu v-ați dorit această luptă. Sunteți un pion de sacrificiu, liberalii nu mai speră să câștige Primăria capitalei, v-au împins în față pentru a vă distruge. PNL-ul are nevoie de sânge pentru a se purifica, nu de-al dvs, sângele dvs infectează nu purifică. Pierderea alegerilor locale anul ăsta, va duce PNL în disoluție, asta se va întâmpla din cauza unor oameni fără onoare, care nu știu să se dea la o parte.
       Blaga și Gorghiu după ce-a de-a treia nominalizare greșită, trebuiau să-și dea demisia. Așa ar fi avut credibilitate, iar soluția nominalizării lui Predoiu apărea ca salvatoare.
D-le Predoiu veți rămâne un veșnic candidat, fie la fotoliul de Premier, fie la acela de Primar.
Mai bine cedați, uniți-vă cu PMP-ul, oricum sunt parte din trupul PD-L și sprijiniți-l pe Băsescu la Primăria capitalei. Puneți-l și Președintele partidului, dacă tot vă duceți la fund, să vă ”înecați” cu toți.


Mulțumesc pentru poză: atelierullu ...

Un comentariu:

  1. Când am învățat să prășesc porumbul bunicul mi-a zis așa : ”băiete să lași câte patru fire în cuib, unul nu va crește, altul face tăciune, pe unu îl dă vântul jos, abia unul va ajunge la maturitate, dar nici acela nu se știe dacă nu va fi ”babă”, adică un știulete cu boabele rare”.
    Când aseară am auzit că liberalii îl retrag pe Marian Munteanu din cursa pentru primăria capitalei, mi-am amintit vorbele bunicului. Așa s-a întâmplat și în PNL.
    Pe Bușoi l-au retras pe motiv că nu crește, Orban a făcut tăciune, Munteanu a fost dat jos de vânt. Predoiu va fi o babă.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...