marți, 16 februarie 2016

Executaţi, nu evacuaţi

    
     Un scandal monstru a fost declanşat de ANAF la ordinul vreunui potentat al zilei. Ciudată este acţiunea ANAF, cu cât ea apare la câteva zile de la mazilirea fostului şef, Diaconu. Pe scurt, se pare că în urma procesului împotriva lui Dan Voiculescu s-a pus sechetru pe clădirea unde funcţionează Antena 3. Ieri au venit reprezentanţii ANAF şi au somat Postul de televiziune să se mute în 5 zile din actualul sediu. Mai mult, se pare că din exces de zel, reprezentanţii fiscului se comportau precum fioroşii gestapoviştii prin incinta clădirii legitimând la întâmplare salariaţii şi invitaţii emisiunilor în derulare.
Discuţia cu confiscarea clădirii este mai veche. Reprezentanţii A3 au cerut să fie lăsaţi să funcţioneze în acea clădire, iar ei urmând să plătească chiria stabilită de lege. Se pare că nu au găsit înţelegere la Ministerul de finanţe.
Admitem că Antena 3 îşi va lua aparatura şi va pleca, asta este o acţiune de durată care implică cheltuieli mari. Mult timp nu va mai putea emite. Cui îi foloseşte distrugerea acestor posturi de televiziune care are un public fidelizat, un rating bun, ceea ce înseamnă şi un impozit plătit statului destul de bun? A deranjat pe cineva sus pus acest post. Prin distrugerea lor, statul are de pierdut.
Pe de altă parte, ce va face statul cu această clădire? O va închiria. Nu este mai bine să o închirieze celor care deja sunt funcţionali în interiorul ei? În acest fel s-ar câştiga bani şi din chirie şi din impozitul pe profit plătit de firmă.
Dacă lucrurile nu au o asemenea rezolvare, înseamnă că ordinul nu este neapărat de confiscare a clădirii, ci este de distrugerea unui post media incomod.
În acest fel avertizează toate canalele media, să se alinieze politicii editoriale primite în plic, de la aceia care conduc din umbră destinele României.
Cred că nu a fost decât o scăpare a autorităţilor, lucrurile urmând să intre pe un făgaş de normalitate. Refuz să cred că au murit atâţia tineri la revoluţie pentru a schimba un regim dictatorial, cu altul tiranic.
Nu contează dacă sunt, sau nu fan Antene, contează modul în care se acţionează.
Am trecut de perioada de până'n 1965 când Partidul Muncitoresc Român, vedea în oricine, un reacţionar, un duşman care trebuie înlăturat cu orice metode.
Suntem la 26 de ani de la revoluţie, ne lăudăm că suntem în UE şi NATO, că avem un parteneriat cu SUA. Să demonstrăm că am înţeles care sunt valorile europene. Nu putem fi înUE şi NATO şi să ne comportăm ca nişte stalinişti.
ANAF, Ministerul de Finanţe, preşedintele Iohannis, vor găsi soluţiile cele mai bune, în aşa fel încât clădirea să revină Ministerului de finanţe, iar Antenele să funcţioneze în continuare în acea clădire, plătind chirie statului.
Mulţumesc pentru poză :ziare. com

Un comentariu:

  1. Pe de altă parte, ce va face statul cu această clădire? O va închiria. Nu este mai bine să o închirieze celor care deja sunt funcţionali în interiorul ei? În acest fel s-ar câştiga bani şi din chirie şi din impozitul pe profit plătit de firmă.
    Dacă lucrurile nu au o asemenea rezolvare, înseamnă că ordinul nu este neapărat de confiscare a clădirii, ci este de distrugerea unui post media incomod.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...