joi, 13 august 2015

Povestea unei Ţări condusă de un turist trist şi o nevastă zglobie.

     
A fost odată ca niciodată, a fost odată, pe vremea când se potcoveau puricii cu 99 ocale de fier şi săreau până în înaltul cerului. Păi da, lor le convenea să se potcovească cu atâta oţel că aveau combinate siderurgice, aveau forje, ce le păsa lor, dar acum lucrurile s-au schimbat. Puricii din ziua de astăzi nu se mai potcovesc cu 99 de ocale de oţel, dintr-un motiv simplu, nu mai avem oţel, gata, combinatele au fost desfiinţate, forjele la fel, aşa că puricii noştri umblă nepotcoviţi. Să reluăm începutul poveştii : a fost odată ca niciodată, pe vremea când puricii nu se mai potcoveau cu potcoave din oţel şi nici nu mai săreau până în înaltul cerului, deveniseră sedentari, trăiau din ajutoare date de stat şi mai ales din pomana publică. Că la un moment dat un purice îi zice altuia : „cheamă-mă mă şi pe mine la pomană la voi, că de, cei de se îmbuibă acolo, vor avea şi sânge mai mult şi astfel mă voi sătura şi eu, că ăsta pe care îl tot sug , a ajuns un schelet”. „ nu te chem mă”, zice celălalt purice. „Bine mă, nu o muri şi Scheletul meu, de te voi chema şi eu”.
    Cam aşa se trăia în Ţara, al cărei conducător era un Prinţ fălos, nevoie mare, avea şi o zgripţuroaică de nevastă ,asta nu-l scăpa o clipă din ochi. Prinţul nostru era aşa, înalt, şaten spre blond, masiv, îi plăcea să se privească-n oglindă, să se admire cât e de frumos, de deştept şi iubit de popor. Păi da ,căci toată ziua cei din jurul lui, îl periau, îl adulau, îl pupau şi îl scuipau să nu-l deoache.
Acest Prinţ avea un mare beteşug, nu îi plăcea să vorbească, pentru el a vorbi era un efort prea mare asta presupunea să gândească, apoi să deschidă gura, să pună coardele vocale în funcţie pentru a articula cuvintele, să fie atent, să nu încurce cuvintele, el nefiind din aceleaşi neam cu cei pe care îi conducea. Din această cauză nu vorbea, sau vorbea foarte puţin, lăsând comunicarea pe umerii consilierilor, că doar de aceea luau bani, să vorbească.
După ce a ajuns el un fel de Vodă, dintr-un pârcălab de cetate, a descoperit că este suficient să ştie lumea că el conduce şi a şi trimis poporului un zapis pe Facebook  prin care anunţa norodul să doarmă liniştit în continuare, căci el se va plimba pentru tot poporul. Zis şi făcut, de când a devenit „Domnul” Ţării, prinţul nostru, împreună cu prinţesa lui, întâi au plecat în vacanţă, apoi au venit obosiţi de acolo şi au plecat în concediu, din concediu au plecat în vacanţă şi tot aşa.
Când mergi la Palat să întrebi de el, portarul te repede : „ ia cautăţi de treabă, ce te interesează unde-i, e plecat la odihnă, păi la cât munceşte săracul, uite, abia ce-a venit din vacanţa petrecută-n Madeira, acu' nu trebuia să se odihnească?”.
Trebuia, zic eu, bine ar face să nu mai vină, să stea pe acolo, că atunci când vine, numai prostii face.
Excelenţă, vezi bre ce faci cu consoarta, căci am înţeles că a umbrit toate piţipoancele, da ce zic eu, toate prinţesele, reginele, cocotele, ce mai, toate muierile. Lungeşte-i bre rochia, căci a băgat lumea-n boale cu ascuţimea genunchilor. Matale, stai bre în vacanţă, ne mai trimiţi câte-o bezea pe facebook, mai pui o poză cu Prima Doamnă, noi îţi dăm lik-uri şi uite aşa toată lumea e fericită.
Am încălecat pe.o şa, pe dracu de unde să iau şaua, nu am mai încălecat, iar asta nu este o poveste, este trista noastră viaţă, în Ţara condusă, de cine? De un turist trist, împreună cu o nevastă zglobie, iar amândoi sunt puşi pe căpătuială pe spinarea poporului.
Că şi Preşedintele nostru, d-l Johannis, a zis, e imoral să se mărească salariile altora, dar e moral să i se tripleze lui salariu. Bravos, adâncă cugetare, nu degeaba a ajuns Prezident. 
Mulţumesc pentru poză : vedetebl...

38 de comentarii:

  1. După ce a ajuns el un fel de Vodă, dintr-un pârcălab de cetate, a descoperit că este suficient să ştie lumea că el conduce şi a şi trimis poporului un zapis pe Facebook, prin care anunţa norodul să doarmă liniştit în continuare, căci el se va plimba pentru El. Zis şi făcut, de când a devenit „Domnul” Ţării, prinţul nostru, împreună cu prinţesa lui, întîi au plecat în vacanţă, apoi au venit obosiţi de acolo şi au plecat în concediu, din concediu au plecat în vacanţă şi tot aşa.
    Când mergi la Palat să întrebi de el, portarul te repede : „ i-a cautăţi de treabă, ce te interesează unde-i, e plecat la odihnă, păi la cât munceşte săracul, uite, abia ce-a venit

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca fiecare are dreptul la opinie si i-o respect fiecaruia.Dar cineva care are pretentia ca este om de presa sau cel putin blogger,nu poate scrie cu asemenea greseli : ."i-a cautăţi de treabă" - si nu-si da seama nici cand scrie a doua oara acelasi lucru.Asa ca....mai invatati inainte de a da lectii altora!

      Ștergere
    2. Alo, alo ! Mai usurel cu criticile ! Subiectul e cu totul altul _ sau, doriti sa abateti atentia !?

      Ștergere
    3. Corect, de acord cu dvs, Postaci ca anonimul incearca sa-si faca datoria, doar asta-i painea lor ! Superb articol, ca apreciere din partea mea !

      Ștergere
    4. Domnule Anonim, greşeala a fost făcută odată, comentariul este copiat.
      Mulţumesc pentru corectare, dacă numai atât aţi găsit de reproşat, sincer, mă bucur, Vă mulţumesc pentru lectură, îmi pare rău că nu va dus capul să înţelegeţi mai mult din cele scrise, cu puţin efort, se putea.

      Ștergere
    5. Domnule Anonim , n-ati gasit chiar totul : "puricii nostrii" , virgule puse aiurea (care despart subiectul de predicat) , virgule nepuse , etc.

      Ștergere
    6. Nici macar n-am avut intentia sa i le contabilizez pe toate.M-am rezumat la cateva flagrante,care ar rusina si un elev din scoala primara.
      M-am gandit ca poate nu i-a atras nimeni atentia pana acum.Ca poate ii fac un bine....Se pare ca nu-i asa,iar fanii apreciaza continutul fara sa conteze forma.....asa ca ........"Go ahead!"

      Ștergere
  2. Sa vedem la urma ce e va intampla.

    RăspundețiȘtergere
  3. pai de ce va minunati?? se duce sa viziteze diaspora ca, se pare, dupa ce si-au luat tara inapoi vor sa-si ia si presedintele :d

    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsuri
    1. Da-re-ar Dumnezeu !
      Nu de alta, dar, daca nu-l ia diaspora, il facem noi pachet si-l trimitem !

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. Da-re-ar Dumnezeu ! Daca-l nu-l ia diaspora, il facem pachet,si-l trimitem noi !

      Ștergere
    4. Da-re-ar Dumnezeu ! Daca-l nu-l ia diaspora, il facem pachet,si-l trimitem noi !

      Ștergere
  5. Era mai breaza Daciana lui Tonta ca prima doamna ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Vreau continuarea povestii,cand vine Fat Frumos si invinge imparatul cel viclean.

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte bună postarea și foarte adevărată. În plus, m-am cam săturat de disporezii ăstia, în țările unde lucrează sunt niște complexați și li se dă nas aici. Ca să vedeți ce calitate au, uitați-vă că cei mai solicitați să cânte pentru „românii din afară” sunt maneliștii. Cât despre Iohanis, si-a arătat măsura valorii și inteligentei in campania electorală. Acum iși bate joc de românii pe care-i disprețuiește din toată fibra lui de neamț.,Că doar Nietzche cu teoria supraomului, atât de dragă lui Hitler nu era român.

    RăspundețiȘtergere
  8. La cum incepe articolul se vede ca domnul fost securist să plictisit și vrea și el să apăra în față...și scrie și el o poveste adunată din sertare prăfuite ....o rușine de articol....tipic românește va place scandalul , bârfă,curve multe la tv.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Banuiesc ca apelativul "AGRAMAT" v-a deranjat, domnule Ionel Carstea si de-asta ati sters postarea mea.Nu-i nimic,o sa revin de fiecare data pana n-o sa-l mai stergeti! Ca asta sunteti in opinia mea - un agramat care n-are ce cauta in spatial public.
      Culmea,mai aveti si "inspiratia geniala" de a spune ca ati studiat la "Institutul AntiProstie"! Ha ,ha,ha! poate "Institutul NumaiProstie"!

      Ștergere
  10. Nu domnule, faptul că aţi spus că sunteţi agramat nu m-a deranjat, mă deranjează să port discuţii cu un nimeni. Declinaţi-vă identitatea, aşa cum fac eu, apoi putem continua.
    Scriu pe blogul meu, nu sunt plătit de nimeni, faptul că se strecoară greşeli de gramatică , e regretabil, dar cum nu mi-am propus să scriu opere literare, ci analize politice, cred că nu este atât de condamnabil. Din cei zece mii de cititori ai acestui articol, o singură persoană şi aceea sub protecţia "anonimatului", a găsit ceva să-mi reproşeze, înseamnă că s-a meritat să scriu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt cel putin doi anonimi care v-au reprosat ceva.
      Postarile cu "securistul",cu puricii si corectia cu "v-a dus capul" nu sunt ale mele.Oricum nu mai are importanta.Continutul "analizelor" dumneavoastra politice nu ma intereseaza.Daca "atacurile" mele v-au determinat sa fiti mai atent cu gramatica,m-as bucura.Daca nu,ramane valabil ce-am scris mai sus legat de fani.
      Din punctual meu de vedere polemica este inchisa si cum n-am ce sa mai urmaresc pe acest blog.....va doresc mult succes!

      Ștergere
  11. Din moment ce nu v-am invitat să vizitaţi blogul meu, dacă vreţi să nu-l mai urmăriţi nu vă pot opri şi nici nu doresc acest lucru. În ce priveşte faptul că m-aţi atenţionat, da, voi fi mai atent.

    RăspundețiȘtergere
  12. Mamaaa ce de gramatici care se baga in seama ! Dar ca se spune doamna/domnule Ioana/Gheorghe nu deranjeaza pe nimeni ? Gh. Stanciu

    RăspundețiȘtergere
  13. Domnul anonim,care a facut comentariul din data de 14 august,are perfecta dreptate.Nu ne obliga nimeni sa emitem pareri ,fie si sub forma inceputului unei povesti,dar minimum de cunostinte si corectitudine este necesar.Sa fii agramat si sa dai lectii nu prea e de acceptat.Incerc sa fiu cat mai bland in aprecieri.Desigur ,domnul blogar se simte un pic ofensat,dar ar trebui sa recunoasca greselile si sa invete din criticile,dealtfel constructive.Din intamplare sau din curiozitate mai citesc si alt gen de persoane aceste"asa zise articole".S-ar putea ca domnul care a emis o alta parere pe data de 16 august sa aiva dreptate.Securistii,mai ales cei vechi,incearca sa se bage in seama,sa atate,sa nu fie corecti.De d-l Ponta ati pomenit ceva cat a lipsit din tara si pe unde si-a petrecut concediul cu sotia si cei doi copii?Deci, asa agramat cum sunteti macar fiti corect.

    RăspundețiȘtergere
  14. Înţeleg din comentariul dvs. că sunt agramat, motivul nu ar fi faptul că nu am minimele cunoştinţe de limba română, ci faptul că scriu despre ce face mult iubitul Preşedinte împreună cu Prima Doamnă. Domnule Anonim (chiar aşa vă numiţi, Anonim şi mai cum?), eu scriu ce vreau, dvs dacă nu vă place, ori nu este potrivit păreri ce o aveţi despre un anumit politician, este treaba dvs. Articolul pe care dvs. l-aţi criticat, e dreptul dvs., a avut peste 8000 de cititori în trei zile, este normal să existe şi critici. Nu exclud faptul că este posibil să se strecoare şi greşeli, sunt receptiv la observaţiile făcute de diferitele persoane care citesc cuvintele scrise de mine pe blog. M-aş bucura dacă ar fi cinstiţi în reproşurile făcute.

    RăspundețiȘtergere
  15. A-pro-pos ,nu sunt acel anonim de mai devreme,insa nu am reusit sa ma conectez la "goagăl" ... am uitat patola !☺

    RăspundețiȘtergere
  16. Hei,mi'a disparut un comentariu ! Cum se poate ?

    RăspundețiȘtergere
  17. Hei,mi'a disparut un comentariu ! Cum se poate ?

    RăspundețiȘtergere
  18. A-pro-pos ,nu sunt acel anonim de mai devreme,insa nu am reusit sa ma conectez la "goagăl" ... am uitat patola !☺

    RăspundețiȘtergere
  19. Prea zglobie doamna ptr. un barbat , obosit

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...