miercuri, 12 august 2015

Parlamentarii cu şira spinării mucilaginoasă


   
De câtva timp asist la un circ ieftin făcut de PNL. Preşedintele Iohannis a retrimis legea Codului fiscal în Parlament pentru a fi rediscutat. Codul fiscal fusese votat în Parlament aproape în unanimitate de voturi, inclusiv de către liberali. Înainte de a ajunge în Parlament proiectul de lege al Noului Cod Fiscal a fost în dezbatere publică timp de 4 luni. Nu discut dacă este bun, sau rău acest Cod, de fapt nici nu ştiu. Ce ştiu cu exactitate este că el a trecut prin Parlament având două voturi împotrivă, practic s-a bucurat de o „trecere triumfală prin forul legislativ”. În momentul în care, un consilier prezidenţial, a anunţat că legea Noului Cod Fiscal nu a fost promulgată de Preşedinte şi a fost retrimisă pentru reexaminare Parlamentului, liberalii dintr-o dată au uitat că au votat această lege şi cere guvernului să vină cu anumite situaţii din care să reiasă că au fost prevăzute sume de bani pentru susţinerea eventualelor sincope în aplicarea noilor prevederi fiscale. Sunt deacord cu liberali, chiar îi consider nişte oameni responsabili, cu o singură condiţie, să fi cerut toate aceste date până să voteze legea în Parlament. Să fi cerut lămuriri guvernului, atunci când a cerut ca TVA-ul să fie micşorat la 19% şi nu la 20 % cum hotărâse guvernul. Mi-ar fi plăcut ca liberalii din comisiile de specialitate să fi cerut toate lămuririle guvernului, iar dacă nu le primeau, puteau ieşi pe post şi protesta, se puteau lega cu lanţuri de uşile comisiilor din Parlament, puteau sări de la balcon în semn de protest faţă de lipsa de responsabilitate a guvernului, se puteau lega de scaunul lui Zgonea, ori puteu intra în greva foamei. Dar nu, au preferat să voteze, au preferat calea cea mai uşoară. Abia când Iohannis, prin gura consilierului său pe probleme economice, că doar nu se ostenea el să vorbească, le-a transmis că sunt o turmă de proşti în Parlament, că habar nu au ce votează s-au dezmeticit. Au început să ţipe pe la televiziunii, vor ca guvernul să vină cu lecţia învăţată şi să le explice şi lor cum devine chestiunea cu relansarea fiscală, de unde vor fi luaţi banii pentru a se acoperi eventualele găuri. Nu mă dumiresc de loc, ăştia sunt parlamentari trimişi de popor să facă legile Ţării, sau sunt o turmă de fripturişti, care sunt gata oricând să execute ordinele unui tătuc, nu contează numele, contează să fie unul.? Ăştia sunt cu o coloană mucilaginoasă, nu pot sta pe propriile picioare, nu au propria opinie, sunt nişte purtători de vorbe. Nu contează dacă este copreşedintele PNL, vicepreşedinţi, sau simpli membrii, toţi sunt nevertrebrate.
       Este o insultă adusă, încă odată, instituţiei legislative. Nu se poate ca o lege votată în unanimitate, să fie votul anulat, de chiar cei care au votat. Asta este o lipsă de respect faţă de Instituţie şi faţă de calitatea de parlamentar. Când pronunţ cuvintele: Deputat, Senator, Ministru, Prim Ministru, Preşedinte, automat mă ridic de pe scaun în semn de respect pentru aceste calităţi, pentru aceste Înalte funcţii ale Ţării. Numai că, tocmai funcţiile ce pe mine mă umplu de respect, au fost ocupate de oameni, îi pot numi aşa, numai prin aspectul strict fizic, mici, mărunţi, arivişti, fripturişti, parveniţi, pupincurişti, nişte târâtoare gata să execute nişte ordine venite de la un „tătuc”. Care „tătuc” şi el le primeşte ordinele, după alte meridiane numai de el ştiute.
Culmea este că în corul acesta al lingăilor liberali s-a adăugat şi vocea lui Isărescu, acestă „cucuvea” adormită în funcţia de guvernator al BNR.
    Nu mă interesa dacă Noul Cod era, sau nu votat. Parlamentarii puteau cere tot ce doreau în timpul dezbaterilor în comisii şi în plen, deasemeni puteau veni cu îmbunătăţiri în timpul dezbaterii publice. Au fost indolenţi, insolenţi, pur şi simplu nu i-a interesat ce votează. Au cerut ca TVA-ul să ajungă la 19% de la 20% şi gata, au ridicat mâna şi au votat. Apoi au alergat la televiziunii să spună ce mărgică au ouat ei, numai că Prezidentul le-a tras scaunul de sub fund şi le-a bătut obrazul. Gata, au luat foc, Alinuţa, cu jugulara gata să plesnească, explica la televizor cum cer ei guvernului, personal lui Ponta, să vină cu precizări. „Păi de ce nu aţi cerut înainte de vot”?, a fost întrebarea firească a moderatoarei. „Am cerut, dar nu s-a adus”. „Atunci de ce aţi votat”, plusează moderatoarea. Aici răspunsul a fost de-a dreptul incredibil, Alinuţa a grăit :” Victor Ponta trebuie să-şi dea demisia”. Şi eu cred că Ponta trebuie să-şi dea demisia, reducând TVA-ul nu cred că a făcut un lucru bun pentru corporaţiile străine, dar mai ales mărind salariul minim pe economie, investitorii nu văd măsura cu ochii buni. Cred că nu mai rezist mult să scriu despre politică şi politicieni, mai bine scriu poveşti pentru copii.
Mulţumesc pentru poză ziarelive.ro

2 comentarii:

  1. Mi-ar fi plăcut ca liberalii din comisiile de specialitate să fi cerut toate lămuririle guvernului, iar dacă nu le primeau, puteau ieşi pe post şi protesta, se puteau lega cu lanţuri de uşile comisiilor din Parlament, puteau sări de la balcon în semn de protest faţă de lipsa de responsabilitate a guvernului, se puteau lega de scaunul lui Zgonea, ori puteu intra în greva foamei. Dar nu, au preferat să voteze, au preferat calea cea mai uşoară. Abia când Iohannis, prin gura consilierului său pe probleme economice, că doar nu se ostenea el să vorbească, le-a transmis că sunt o turmă de proşti în Parlament, că habar nu au ce votează

    RăspundețiȘtergere
  2. Niste slugi pupincuriste fricoase si proaste

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...