vineri, 28 august 2015

Exodul imigranţilor

       
Zilnic suntem invadaţi de imigranţi sosiţi din Siria în principal. Exodul acestor oameni este efectul politicii de aşa zisă democratizare a ţărilor din Orientul Mijlociu. Pregătirea în SUA a unor elemente teroriste ce urmau a fi folosite împotriva sovieticilor ce ocupaseră Afganistanul, a avut efectul bumerangului. Organizaţia Al Qaida condusă de Osama Bin Laden, a pornit un adevărat război terorist împotriva Ţărilor Occidentale. Nu trebuie uitat faptul că însuşi Bin Laden a fost instruit în „meseria” de terorist de către agenţii CIA, de altfel nu a fost singurul.
      Destabilizarea unei Ţări ca Irakul a dus la destabilizarea întregii regiuni. Să mulţumim Domnului Dumnezeu că în Iran încă este linişte. Deasemeni destabilizarea Libiei prin omorârea lui Gadaffi a dus la crearea unei ţări instabile cu un război civil pe teritoriul ei.
Cât de mult au fost interesaţi americanii împreună cu englezii de democratizarea Irakului? Nu au fost, interesul lor a fost pentru puţurile de ţiţei de pe teritoriul irakian. Prin omorârea lui Sadam Hussein, Irakul a fost transformat într-un teatru de război civil religios. Lipsa de control a autorităţilor de la Bagdad asupra facţiunilor relioase aflate în conflict şi razboiul civil din Siria a dus la creearea la graniţa dintre Irak şi Siria a unui Stat Islamist a cărui primă preocupare este terorismul.
      Invadarea graniţelor europene de către imigranţii din Orientul Mijlociu este consecinţa politicii expansioniste dusă de guvernele occidentale împreună cu cel nord american.
Costurile întreţinerii acestor imigranţi, victime ale politicii de recrudescenţă a unor state interesate în destabilizarea zonei, ar trebui suportate de către cei care au beneficiat de pe urma acestei dezordini. Oameni nevinovaţi, copii şi femei, tineri şi bătrâni, fiinţe care nu au fost întrebate dacă vor ca în Ţara lor să fie războaie, să fie crime înfăptuite în numele lui Allah, în numele statului, ori să fie ucişi în propriile case.Cu toate acestea au fost nevoiți să-şi lase agoniseala de-o viaţă, adăpostul de deasupra capului şi să plece în pribegie. Aici au întâlnit la tot pasul, soldaţi care-i umilesc şi guverne care îi dispreţuiesc. Unde sunt acei eroi ce le promiteau libertatea, unde este democraţia exportată cu tancurile de armatele americano-britanice? De ce nu s-a încercat limpezirea situaţiei din Siria? Cui ajută această dezordine? Câţi imigranţi au fost primiţi în Israel?
          Sunt multe întrebări, ştiu că nu voi primi răspuns la ele, dar aceste întrebări şi le vor pune din ce în ce mai mulţi oameni, ei vor dori să afle răspunsul cu orice preţ.
          Odată cu aceşti oameni nevinovaţi, este foarte probabil să se strecoare şi terorişti, nu vom şti cine se ascunde sub faţa acelui om ce imploră un adăpost pentru el şi familia lui. Poate că nici nu este vreun terorist printre miile de imigranţi, dar din cauza condiţiilor de trai inumane pe care sunt nevoiţi să le suporte, se pot transforma în arme letale, dacă pentru asta găsesc rezolvare pentru familiile lor.
         Problema imigranţilor nu este una pentru retingul televiziunilor, este una de viaţă , este una care necesită nişte costuri enorme, această problemă poate crea un flux de alte probleme interetnice.
        Să ne ajute Dumnezeu să fie găsite soluţii viabile, deşi mă tem că s-a dorit să se pornească acest exod.
Întrebarea este : cui foloseşte acest haos?
mulţumesc pentru poză : stirileprotv.ro

2 comentarii:

  1. Oameni nevinovaţi, copii şi femei, tineri şi bătrâni, fiinţe care nu au fost întrebate dacă vor ca în Ţara lor să fie războaie, să fie crime înfăptuite în numele lui Allah, în numele statului, ori să fie ucişi în propriile case,cu toate acestea au fost nevoite să-şi lase agoniseala de-o viaţă, adăpostul de deasupra capului şi să plece în pribegie, unde au întâlnit la tot pasul soldaţi care-i umileşte şi guverne care îi dispreţuieşte. Unde sunt acei eroi ce le promitea libertatea, unde este democraţia exportată cu tancurile de armatele americano-britanice?

    RăspundețiȘtergere
  2. Comme d'habitude, marea democrație americană se spală pe mâini! Ei să aibă petrol, pentru asta au creat zone de conflict și au ucis „tirani” care , de bine, de rău, țineau în frâu niște popoare adânc dezbinate religios. Și tare mă tem că nici de Europa luată cu asalt de migranți, nu prea le pasă.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...