miercuri, 1 iulie 2015

Scrisoarea de "mulţumire a unui pensionar" către T. Băsescu şi Emil Boc, consideraţi de PMP salvatorii Ţării


      Întâi vreau să îmi cer scuze că timp de 5 ani v-am blestemat, v-am înjurat şi v-am pus la acatiste, abia acum m-am luminat, după citirea comunicatului de presă al PMP transmis spre ştiinţă nouă, populaţiei acestei Ţări. În comunicat ni se explică ce bune au fost măsurile de austeritate luate de guvernul Băsescu-Boc în perioada 2010-2012, cum au reuşit ei, cu preţul sacrificării pe altarul patriei, să scoată Ţara din colaps. Excelenţelor, binefăcătorii mei (Băsescu şi Boc), vă mulţumesc că, pe mine, Pensionarul, m-aţi tâlhărit (conf. DEX tâlhărie înseamnă şi haiducie), adică în fiecare lună mi-aţi luat 40 de lei în plus din pensie şi aţi dat unor oameni amărâţi precum Ritzi, Udrea, Sandu, Pinalti, Bica, etc. Oameni amărâţi, sărăntoci, trebuia să mănânce şi gura lor ceva, aşa că aţi tăiat din laptele sugarilor, din ajutoarele handicapaţilor, din ajutoarele şomerilor, din banii bugetarilor, să poată ei fura. Să stăm drept şi să judecăm strâmb, doar suntem în România, adică nişte handicapaţii să se lăfăie în ajutoare de 400 de lei pe lună , iar amărâta de Udrea să nu-şi poată cumpăra o geantă Vuitton de 15-16000 de euro? Sau bebeluşii să bea lapte până li se întărea oasele, iar Sandu să nu poată spolia câteva sute de milioane de euro? Unde este unirea noastră în jurul conducătorilor iubiţi, dacă nu participăm cu propriile noastre venituri la mărirea averii lui Udrea, Bica, Pinalti, Băsescu, etc? Ştim numai să ne jeluim, să bocim precum babele pe marginea şanţului, ne imaginăm noi câte nopţi nu au dormit membrii guvernului, Primul Ministru, personal Preşedintele României de atunci, d-l T. Băsescu, numai să găseasă soluţii pentru a avea şi oamenii lor ceva de glojdeală? Vă mai amintiţi de graţioasa d-nă Udrea ,când spunea că nu poate dormi noaptea, din cauza unui credit de 3 milioane de euro luat de la BRD? Pentru ca această floare din guvernul Boc să aibă nopţi liniştite şi ceva în plus chiar, a trebuit să ne sacrificăm. Vă mărturisesc, acum la ceas de recunoştinţă, că v-am blestemat pentru cei 40 de lei opriţi în plus din pensie, acum când privesc retrospectiv şi după citirea comunicatului PMP, m-am hotărât să fac împrumut la CAR-ul pensionarilor pentru a mă împrumuta suma de bani oprită de guvernul Boc-MRU şi returnată de guvernul Ponta. Această sumă de bani o voi pune la dispoziţia lui Băsescu şi Boc să o distribuie membrilor din guvern care nu au mai apucat nimic din banii opriţi pentru ieşirea din criză.
     Domnilor Băsescu şi Boc, mă uit cu îngrijorare la Grecia, la Primul Ministru al lor, la fermitatea cu care tratează cu UE, o face din picioare, nu din genunchi, dictează, nu cerşeşte, el ştie că declarea falimentului Greciei va fi cutremur pe piaţa europeană, intrarea Greciei în colaps, va antrena alte state, va fi efectul bulgărelui de zăpadă.
      Mă gândesc la dvs d-lor B.B.(Băsescu-Boc, nu Brigide Bardot), cât de calculaţi aţi fost, cum aţi ştiut să vă împrumutaţi 20 de miliarde de euro, să tăiaţi din veniturile celor ce aveau tangenţă cu statul, numai pentru a salva Ţara, pardon, numai pentru a avea o mână de oameni, care se gândeau la binele Ţării, ce fura. Poate că nu este potrivit cuvântul furt, să zicem precum boierul Orheianu din Neamul Şoimăreştilor : „să-mi iau cei al meu, dar şi ce este al vostru pentru a întregi averea mea”, cam aşa au gândit o mână de oameni din cabinetul Boc şi nu numai. Aceşti oameni de bine au ajutat România să iasă din criză, furând-o.
În încheiere, vreau să vă mulţumesc personal dvs. d-le Traian Băsescu, fost Preşedinte de tristă amintire al României, pentru suferinţa îndurată. Momentul când aţi anunţat tăierile din salarii, aveaţi întipărită pe faţă o grimasă, un rânjet batjocoritor, unii spuneau că rânjetul dvs. era dragostea părintească ce ne-o purtaţi. Fie la voi acolo!
     După ce am terminat scrisoarea vreau să spun că tăierile de atunci nu se pot justifica, ori ce trimitere la acel moment este dureros. Puteam înţelege, dacă exact în acea perioadă nu s-ar fi produs asemenea jaf din banul public. Încă odată întreb pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, pe fostul Preşedinte T. Băsescu, pe fostul Prim Ministru E.Boc : ce aţi făcut cu cei 20 de miliarde de euro împrumutaţi? Unde sunt, chiar aşa de mare este jaful? Hei DNA-ul, lăsaţi găinăriile, căutaţi miliardele de euro, trebuie să fie undeva. Apropo DNA, Videanu Adrian este trimis în judecată pentru că Bica i-ar fi ridicat în mod incorect un sechestru asigurator, dar dosarul în care se aplicase sechestru, ce se întâmplă cu el? Întreb, nu vă supăraţi.

Un comentariu:

  1. Să stăm drept şi să judecăm strâmb, doar suntem în România, adică nişte handicapaţii să se lăfăie în ajutoare de 400 de lei pe lună , iar amărâta de Udrea să nu-şi poată cumpăra o geantă Vuitton de 15-16000 de euro? Sau bebeluşii să bea lapte până li se întărea oasele, iar Sandu să nu poată spolia câteva sute de milioane de euro? Unde este unirea noastră în jurul conducătorilor iubiţi, dacă nu participăm cu propriile noastre venituri la mărirea averii lui Udrea, Bica, Pinalti, Băsescu, etc? Ştim num

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...