sâmbătă, 11 iulie 2015

Guvernul pentru aleşii neamului pensii de lux, pentru popor una peste bot.

      

Un proiect de lege a fost depus în Parlament şi urmează a fi votat. Prin votarea lui s-ar obţine pensii suplimentare pentru primari, viceprimari şi preşedinţi de consilii judeţene. Pensiile suplimentare ar fi cuprinse între 400 de lei şi 4000 de lei.
Cred că şi aleşii locali trebuie să beneficieze de „vechime în muncă” pe perioada cât au mandatele(ul). Pentru asta ar trebui să cotizeze la fondul de pensii, dacă nu există lege în acest sens, va trebui elaborată una. Nu mi se pare normal, ca aceste pensii suplimentare să fie stabilite arbitrar, numai pentru a fi mulţumiţi aleşii locali şi a susţine parlamentarii şi în celelalte alegeri.
Până acum am putut constata că parlamentarii şi au tras nişte pensii suplimentare uriaşe, că există o tendinţă de ridicare a salariilor funcţionarilor publici, aproape de salariile nesimţite de pe vremuri. Noroc cu Ponta care, a vrut să-l lase cu pantalonii în vine pe K.W.Iohannis şi a anulat OU care tripla salariile Înalţilor demnitari. Asta nu înseamnă că nu se va întâmpla, numai că va fi puţin mai târziu.
        Avem un guvern social democrat cu ceva idei liberale, nu înţeleg, poate îmi explică cineva, numai mari funcţionari, primarii, parlamentarii, au dreptul la măririi de salarii, dar marea masă de manevră, votanţii ei vor fi umiliţi în continuare cu pensii mizere şi salarii insalubre?
Să facem un calcul simplu, O pensie medie în România este de 1ooo de lei, adică aproximativ 222 de euro, un funcţionar are un salariu mediu de 800 de euro, cred că este destul de bine. Salariul mediu ( fără a adăuga marile salarii ale judecătorilor de la CCR, etc.) este undeva la 1400 de lei adică 320 de euro şi din punctul ăsta de vedere lucrurile sunt clare.
Orice mărire de salariu de aici încolo este furt din banul public, chiar dacă vine prin lege.
Pe funcţionar nu-l fereşti de ispită cu un salariu mare, ci cu o educaţie bună, dacă şcoala o face pe cadouri şi bani, aşa va fi şi el toată viaţa, pentru că aşa va înţelege lucrurile. Dacă un ministru are un salariu de 13000 de lei pe lună şi îi flutură unul un comision de câteva milioane, îl va mustra conştiinţa, dacă ia banii, nu, îl va mustra conştiinţa, dacă nu ia banii.
     Banii sunt făcuţi de  acest popor, ei trebuie repartizaţi înapoi în funcţie de necesităţi. Deocamdată salariile pe sus sunt bunicele, la cei de jos oricum nu vă gândiţi, mai bine încercaţi domnilor guvernanţi să chivernisiţi banii, criza pluteşte în aer. Lăsaţi-l pe Iohannis cu salariul pe care îl are, are destul, Ponta la fel, dealtfel, cred că cea mai mare mândrie, este aceea de a fi ministru, prim ministru, parlamentar, preşedinte al României, de a fi fost un Demnitar al Statului nostru. Faptul de a fi fost Înalt Demnitar şi mai ales să vă fi făcut datoria cu cinste, este ca un blazon pentru Dvs.Te zbaţi pentru a ajunge în astfel de funcţii nu pentru bani, ci pentru dorinţa de a face ceva bun pentru Ţara noastră, pentru propăşirea ei, altfel, sunteţi nişte arivişti de duzină care se uită numai după stipendii.
       Nu cred că este normal să intri în politică pentru a face bani, ci pentru a pune în practică ideile tale, idei ce pot aduce prosperitate neamului, la noi s-a intrat în politică, pentru a spolia Ţara de toate bunurile ei, pentru a falimenta industria şi a înstrăina resursele naturale.
Încă ne numim România, dar bruma de industrie ce mai avem, aparţine unor firme străine, agricultura la fel, băncile comerciale aparţin capitalurilor străine, gazul natural, energia electrică, telefonia mobilă, toate aparţin unor firme străine. Noi avem numai sărăcia, în aceste condiţii, guvernul nostru de stânga, vrea să facă o clasă burgheză din funcţionarii de stat?
Mai bine aceşti bani, care se preconizează a fi cheltuiţi pe salarii uriaşe, vor fi folosiţi pentru creeare unor locuri de muncă, prin infuzia lor în infrastructură.
Domnule Prim Ministru nu creaţi o discrepanţă prea mare între veniturile oamenilor săraci şi ai funcţionarilor, vă puteţi aştepta la frământări sociale puternice, voi fi primul care voi lupta împotriva dvs. şi a camarilei din subordine.
       Plec de la ideea că toţi oamenii sunt la fel, mănâncă cu o singură gură, unii au fost înzestraţi de Dumnezeu cu darul învăţăturii, alţi au fost vitregiţi de acest dar. Unul va face proiecte pentru mariile construcţii, alţii vor face zidăria, unii vor ajunge mari chirurgi, alţi vor căra tărgile. Fiecare om are o responsabilitate. Nu vreau să înţelegeţi că militez penru salarii egale pentru toţi, numai că, diferenţele nu trebuie să fie prea mari. Dacă un ministru va avea 13000 de lei şi zidarul din construcţii, ori cel care cară targa să aibă cel puţin 4000 de lei. La această oră procentul de sărăcie din Ţară este undeva la 53%, prea mare, nu-l adânciţi. Trebuie aşteptat să se vadă rezultatul micşorării TVA la alimente la 9%, să nu cumva să fie surprize. Apoi din ianuarie reducerea TVA la 19% este o altă piatră de încercare pentru buget.
Încercaţi să nu fiţi populişti, ci realişti, altfel cracaţi, şi odată cu dvs. şi Ţara.
Mulţumesc pentru poză: evasile.com

Un comentariu:

  1. Pe funcţionar nu-l fereşti de ispită cu un salariu mare, ci cu o educaţie bună, dacă şcoala o face pe cadouri şi bani, aşa va fi şi el toată viaţa, pentru că aşa va înţelege lucrurile. Dacă un ministru are un salariu de 13000 de lei pe lună şi îi flutură unul un comision de câteva milioane, îl va mustra conştiinţa, dacă ia banii, nu, îl va mustra conştiinţa, dacă nu ia banii.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...