miercuri, 25 martie 2015

Laura Codruţa Kovesi, înger sau demon?

      
  Arestările continuă, se fac cumva la grămadă, pe muchie de cuţit, detractorii, cei care au apucat să dea în gât pe ceilalţi, se bucură de bunăvoinţa legii. În concluzie, domnilor care ştiţi că aţi dat mită, fuguţa la DNA, daţi-l în primire pe cel care a luat mită, iar voi veţi avea parte de o conştiinţă curată şi plimbarea pe plaja din Saint Tropez, ori Miami. Interesant este faptul că, vinovăţia celor pârâţi,  este scoasă cu chiu cu vai la iveală, de cele mai multe ori probele le aduc babaul arestului, teama de arest, tensiunea beciului poliţiei. O samavolnicie a avut loc atunci când Laura Voicu, avocata Alinei Bica, a fost reţinută. Această reţinere a fost un semnal dat celor care contestă deciziile DNA, atenţie, nu comentaţi împotriva noastră, nu uitaţi că noi suntem stăpâni, noi dirijăm totul.
T.Băsescu a ajuns la DNA în dosarul de şantaj în care este incriminat de către senatoarea Gabriela Firea. Domnul Băsescu a fost mult până a învăţat drumul ce duce la DNA, pentru că dacă d-na Codruţa, cum părinteşte o alinta ministrul Ioan Rus pe Laura Codruţa Kovesi, va avea voinţă, va putea face istorie, anchetându-l pe T.Băsescu în toate dosarele în care este nominalizat, iar rezultatul va fi înaintarea lor, a dosarelor, Instanţelor de judecată.
     Pentru a face acest lucru ar trebui ca d-na Kovesi să considere numirea la conducerea DNA, ca pe o recunoaştere a meritelor ei profesionale şi nu ca o sinecură pentru că este devotată trup şi suflet, celui care a înălţat-o pe treptele ierarhice ale Procuraturii.
Acum d-na procuror şef al DNA (acest Comitet al Salvării Publice, în variantă românească), are ocazia să demonstreze că este deasupra micilor şi marilor aranjamente, că este un om integru, iar numirea ei în funcţia de Procuror General al României, iar mai apoi de şef la DNA, a fost rezultatul muncii ei neobosite şi a cinstei de care a dat dovadă.
Sunt gata să cred că aşa stau lucrurile, dacă îl văd trimis în judecată şi condamnat, în baza unor dovezi temeinice, pe cel care ne-a umilit timp de 10 ani de zile. Dosare aflate în stare latentă de ani de zile şi care sunt special ocolite pentru a intra în prescripţie, ar putea, dacă ar exista voinţă, să fie de urgenţă scoase din sertare şi date procurorilor spre soluţionare, cu termene de rezolvare şi trimitere în judecată în baza unor cercetări temeinice.
     Acuzarea tuturor celor vinovaţi, inclusiv a fostului locatar al Cotroceniului, ar face din D-na Kovesi o Silvia Conti, ori Corado Cattani (nici unul dintre aceştia doi nu a fost procurori), dar lupta cu mafia ar fi la fel cu a acestora. Avantajul d-nei Kovesi ar fi acela că ea există cu adevărat, faţă de cei doi care erau eroi de film.
Va fi şefa DNA în stare să gestioneze aceste dosare ce cuprind nume grele ale politicii româneşti?
Sau va rămâne, aşa cum este percepută de presă, o băsistă mereu datoare lui T.Băsescu.
    Este un moment crucial în bunul mers al Procuraturi, implicit a corectitudinii anchetelor, este momentul procuroarei Kovesi, de ea depinde anchetarea învinuiţilor fără părtinire, anchetarea în funcţie de vinovăţie şi nu în funcţie de nume.
Laura Codruţa Kovesi poate intra în istorie ca o mare luptătoare împotriva mafiei, dar poate la fel de bine, să ajungă o tovarăşă a celor anchetaţi.
Condamnă-l pe T. Băsescu, dacă este vinovat, ăsta va fi examenul de cinste şi corectitudine al DNA, inclusiv al şefei acestei instituţii. Readuceţi în actualitate toate dosarele în care a fost învinuit T. Băsescu şi atunci toată lumea va pricepe că în fruntea DNA se află oamenii de înaltă ţinută morală. Pitiţi aceste dosare în continuare şi veţi fi percepuţi dragi procurori, în frunte cu şefa voastră, slugi odioase ale celui mai odios preşedinte din ultimii 25 de ani. Actele de arestare vor fi înţelese de opinia publică ca fiind arme ale terorii, a intimidării celor care ar putea cârti împotriva modului în care se fac anchetele la DNA.
Îmi place să cred că d-na Kovesi îl va uita pe Băsescu cel care a fost Preşedinte al României şi îl va vedea pe T.Băsescu cel care a făcut o mulţime de acte cu caracter penal şi va acţiona în consecinţă. Băsescu are o mulţime de dosare strânse pentru a le putea folosi ca armă de şantaj împotriva celor care ar atenta la libertatea lui.
Întrebare: se poate teme d-na Procuror şef al DNA, de eventualele dosare avute de Băsescu în păstrare?
Dacă da, d-na Kovesi nu va ridica un deget împotriva Băsescului, dacă nu, Băsescu va fi supus anchetelor penale ca orice alt cetăţean.
Intră în istorie Laura Codruţa Kovesi, nu ieşi din ea!
Laura Codruţa Kovesi poate fi îngerul care salvează România, ori demonul care o îngroapă.
Mulţumesc pentru poză ziua veche.ro

Un comentariu:

  1. Va fi şefa DNA în stare să gestioneze aceste dosare ce cuprind nume grele ale politicii româneşti?
    Sau va rămâne, aşa cum este percepută de presă, o băsistă mereu datoare lui T.Băsescu.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...