marți, 31 martie 2015

Drepturile pe care le au foştii preşedinţi la expirarea mandatului, o bătaie de joc la adresa poporului

În poză Preşedintele Uruguayului, Jose Mujica şi casa sa.
     De ce trebuie ca foştii preşedinţi ai României să aibă nişte drepturi mai mari decât cetăţenii români? Un Preşedinte al României este cel mai înalt funcţionar al statului şi atât. Nu este cu nimic mai presus decât Primul Ministru, cel care are în sarcină ca, împreună cu guvernul, să administreze treburile Ţării. Alţi doi oameni importanţi şi care deţin informaţii secrete sunt preşedinţii celor două camere ale Parlamentului. Nici unul dintre cei menţionaţi mai sus, în afară de Preşedintele României, nu beneficiază de casă, pază SPP, maşină, ori secretară, toate plătite de stat, după expirarea mandatului. Consider că legea prin care un fost Preşedinte al Ţării, beneficiază de casă, birou, secretară, pază SPP, maşină, plus o pensie de 75% din salariul Preşedintelui în funcţie, este nedreaptă, nu se justifică. Într-o Românie în care copii geniali locuiesc împreună cu familia lor într-o pivniţă, un fost Preşedinte să aibă atâtea facilităţi de la stat, este o bătaie de joc la adresa celor mulţi şi obidiţi.
    Din cauza şi a acestor foşti Preşedinţi, România a ajuns un stat cu o suveranitate incertă, cu o economie pe butuci, cu specialiştii din toate domeniile plecaţi peste graniţe, pentru că în propria Ţară nu erau plătiţi conform valorii şi muncii efectuate. Care ar fi meritele unor oamenii ce au înrobit România? În 1990 aveam peste 10 milioane de salariaţi, acum avem undeva la 5 milioane de salariaţi, dacă numărul salariaţilor a scăzut cu 50%, este şi mulţumită „muncii” depuse de foştii locatari de la Cotroceni. În mod sigur au făcut şi lucruri bune, aceşti foşti preşedinţi, dar pentru aceasta au fost plătiţi, nu au muncit în zadar.
Nu cred că este necesară nici paza SPP, nu cred că are cineva interesul să-l răpească pe vreunul din foşti Preşedinţi, până la urmă cele mai multe secrete sunt deţinute de foştii şefi ai serviciilor secrete, aceştia nu au nici un fel de pază, oare ei nu ar putea fi răpiţi şi forţaţi să-şi trădeze Ţara? O secretară, să fim serioşi, o cafea şi un whisky şi le poate pune singur. Şofer, cu acest lucru sunt deacord, dar plata să fie făcută de stat 50% şi de beneficiar 50%, asta pentru că nu toate deplasările vor fi în interesul Ţării, de fapt nu va fi niciuna, numai că astăzi mă simt generos.
   Maşină de la stat în folosul fostului Preşedinte, să aibă, numai atunci când este folosită pentru a merge la întâlniri cu oficiali ai unor state străine,, altfel când merge la cârciumă să meargă cu propria maşină.
Casă de la stat, de fapt vilă de sute de metrii pătraţi, nu se justifică sub nici o formă, foştii preşedinţi pot sta foarte bine în propriile locuinţe, de fapt doi dintre ei respectiv, Iliescu şi Constantinescu, locuiesc în propria casă.
   O pensie echivalentă cu 75% din salariul Preşedintelui în funcţie, la care se adaugă şi pensia lui de drept pentru activitatea depusă anterior ocupării funcţiei de Preşedinte. Prea mulţi bani ce nu sunt justificaţi, de o activitate laborioasă şi constructivă în folosul Ţării, în perioada cât a fost şef al statului.
În România în care oamenii sunt scoşi cu forţa din casele pe care le-au cumpărat de bună credinţă, din cauza unor legi nedrepte, legi care au fost promulgate de foştii şefi de stat ai Ţării, ar fi o impietate faţă de aceşti oameni ca, foştii locatari de la Cotroceni să primească nişte viloaie de sute de metrii pătraţi în care să locuiască singuri, ori împreună cu soţia, iar în 20 de metri pătraţi aflaţi prin vreo pivniţă să locuiască 4-5-6 persoane.
   Concluzia : fostul Preşedinte al Ţării nu trebuie să primească nimic pentru faptul că, a reprezentat Ţara o anumită perioadă de timp. Bucuria de a fi fost, la un moment dat al istorie, omul cu funcţia cea mai înaltă din Ţară, trebuie să fie plata cea mai mare pentru el. Să nu uităm că, un preşedinte nu este luat cu forţa şi dus pe scaunul de la Cotroceni, el vine în faţa naţiunii şi cerşeşte votul electoratului, promiţînd în schimb că, va lupta pentru binele poporului şi va fi în slujba poporului. Pe nici-un candidat ,la preşedinţia României, nu l-am auzit spunând că, el candidează pentru a avea după expirarea mandatului, casă, maşină, pază SPP, secretară şi 75% din salariul Preşedintelui în funcţie, pe toţi i-am auzit spunând că vor să vină la conducerea României pentru a se pune în slujba poporului. Ce putem observa, că la finalul mandatului, ei sunt cei care jecmănesc cel mai tare poporul, prin drepturile date lor, de nişte legi strâmbe.
     Domnul Băsescu a făcut un circ demn de o cauză mai bună, atunci când a rămas în mod abuziv în Vila Lac 3, deşi putea foarte bine să plece pentru o perioadă scurtă de timp în casa din Mihăileanu, fără a mai merge la complexul Scroviştea. Lamentabil comportamentul acestui marinar care, nu a înţeles nimic din cei 10 ani petrecuţi la Cotroceni.
    Ar fi putut să facă o vizită domnului Jose Mujica, Preşedintele Uruguaiului, acest mare Om care, din salariul de preşedinte donează 90% unor acţiuni caritabile, iar veniturile proprii şi le asigură din cultivarea şi vânzarea crizantemelor. Activitate pe care o desfăşoară împreună cu soţia pe o mică suprafaţă de teren, unde se află modesta sa locuinţă.
    La sediul PMP poate merge în fiecare zi cu propriul Logan, conducând cu grijă, acolo securitatea îi va fi asigurată de domnul Cristescu mai bine decât orice SPP-ist. Pentru asemenea activitate nu trebuie să fie plătit de stat. Locuinţa din Mihăileanu care este cam tot a statului ar fi suficientă pentru un om cu uncaracter atât de mic cum este al d-lui T. Băsescu.
    Până la urmă nu se ştie care, va fi casa pe care o va repartiza statul prin hotărârile justiţiei.
Mulţumesc pentru poză: comisarul.ro.

2 comentarii:

  1. Concluzia : fostul Preşedinte al Ţării nu trebuie să primească nimic pentru faptul că, a reprezentat Ţara o anumită perioadă de timp. Bucuria de a fi fost, la un moment dat al istorie, omul cu funcţia cea mai înaltă din Ţară, trebuie să fie plata cea mai mare pentru el. Să nu uităm că, un preşedinte nu este luat cu forţa şi dus pe scaunul de la Cotroceni, el vine în faţa naţiunii şi cerşeşte votul electoratului, promiţînd în schimb că, va lupta pentru binele poporului şi va fi în slujba poporului.

    RăspundețiȘtergere
  2. De acord cu comentariul, dar trebuie judecat pentru ca a adus Romania unde a ajuns impreuna cu fostii lui primministrii.
    Nu merita decat un pat la puscarie.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...