sâmbătă, 28 februarie 2015

Program de guvernare liberal, lăudăros ca orice program.

      Astăzi a fost lansat Programul de guvernare al PNL scris sub coordonarea lui Cătălin Predoiu, primul ministru din umbră al liberalilor.
Cine este d-l Cătălin Predoiu? Nimeni altul decât ministrul justiţiei din guvernul Boc, adică acela care a avizat din punct de vedere juridic tăierile salariale şi a altor venituri sociale în guvernarea de tristă amintire din 2010-2012. Reţinerea procentului de 5,5% din pensie pentru CASS, este în regulă. În regulă nu a fost oprirea în plus a 40 de lei din pensie mai mult de 1 an şi jumătate, asta a semănat cu furt, chiar tâlhărie, asupra pensionarului, interesant este că şi aici a avizat acelaşi domn Predoiu. Spun aceşti vajnici liberali că vor lupta împotriva abandonului şcolar, cum? Îmi amintesc că în timpul guvernări mai sus pomenite au închis sute de şcoli. Se spune în Program că abandonul şcolar este undeva la 17%, mult susţin şi eu, dar cât din acest procent vi se datorează domnilor de la PDL vopsiţi liberali acum?
     Sănătatea, aici vreţi prin programul de guvernare să faceţi foarte multe pentru pacienţi, lăudabil lucru, vă întreb numai de ce nu aţi făcut până acum? Din 2004 până în 2012, adică 8 ani de zile, Ministerul Sănătăţii a fost condus fie de un liberal, fie de pedelist, fie de un udemerist (în guvernul Boc), de ce timp de 8 ani nu aţi făcut nimic bun? Ba da, aţi făcut ceva, aţi închis spitale, aţi lăsat bolnavii pe drumuri, inumană măsură. Cum să vă cred? Sincer aş vrea să trecut dincolo de ipocrizia dvs., nu pot, minciuna şi răul au fost prea de curând făcute.
     Marile zone de evaziune fiscală sunt neatinse, aşa este, e greu să urneşti căruţa după ce a fost înpotmolită. Sorin Blejnar cu ai lui au compromis actul de control financiar, se încearcă să se găsească soluţii, e greu, după ce pe om (inspector, comisar), l-ai învăţat cu plicul şi sacoşa, greu i le smulgi din mână.
Vreţi să readuceţi TVA-ul la 19%, asta după părerea mea este ca atunci când spuneaţi că măriţi salariile cu 50%, iar în final le-aţi tăiat 25%. Până la urmă aţi putea reduce TVA-ul la 19%, numai dvs. ştiţi de ce l-aţi crescut la 24%. Sigur un potenţial răspuns ar fi ăsta, pentru a avea ce fura băieţii ăştia de fuseră miniştrii în guvernul Boc (declaraţiile le aparţin).
Mai vorbiţi de un concordat între guvern, mediu de afaceri şi sindicate. Aici vă dau dreptate , vă pricepeţi, ascultând denunţurile făcute de Cocoş, Gh.Ştefan şi Gabriel Sandu, observ că deja aveţi o experienţă în acest concordat.
      Guvernul PNL nu va promova austeritatea, pe dracu, aşa spuneaţi şi în 2008 şi 2009 în cele două campanii, pentru parlamentare şi prezidenţiale.
       Domnilor liberali, poate sunteţi bine intenţionaţi, poate chiar vreţi să faceţi treabă, numai că, aveţi o istorie recentă, mă refer la liberalii proveniţi din PDL, care nu vă avantajează.
      Chestiunea cu votarea cu o largă majoritate a lui Iohannis ca Preşedinte al României nu înseamnă că şi PNL a întrunit acelaşi număr de voturi. Părerea mea ar fi ca liberalii să se pregătească bine pentru viitoarea guvernare, pentru ca actul de guvernare să fie unul sănătos şi în beneficiul României. Admitem că veţi prelua guvernarea, bugetul este făcut de guvernul actual, orice veţi încerca să faceţi nu veţi avea resurse, începe iar vechea discuţie, greaua moştenire, în loc să acumulaţi capital electoral, vă veţi eroda. Numai spun că 2016 este an electoral, cu multe probleme de aplicarea unor legi care nu au iz de populism. Pentru mine cel mai important lucru este ca Ţara mea să fie bine guvernată. Cum se numeşte guvernul, Primul Ministru, ori Preşedintele este mai puţin important, importantă este bunăstarea Ţării. Vă aştept la alegerile din 2016, sigur, pe cei care veţi fi liberi.
      Mulţumesc Cotidianul .ro pentru poză.

Un comentariu:

  1. Mai vorbiţi de un concordat între guvern, mediu de afaceri şi sindicate. Aici vă dau dreptate , vă pricepeţi, ascultând denunţurile făcute de Cocoş, Gh.Ştefan şi Gabriel Sandu, observ că deja aveţi o experienţă în acest concordat.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...