marți, 13 ianuarie 2015

Vă mulţumesc pentru...

    Astăzi este ziua mulţumirii, a cuvântului „mulţumesc”. Am stat şi m-am gândit, cui să mulţumesc? Răspunsul nu a fost simplu, puteam mulţumi părinţilor, profesorilor, şefilor, medicilor, mi s-a părut a nu fi cel mai înălţător mulţumesc pe care îl puteam spune.
Aşa că m-am hotărât să adresez cel mai „călduros mulţumesc” factorilor de decizie din politica românească din ultimii 25 de ani.
Mai înainte de asta vreau să mulţumesc oamenilor muncii de până în '89 pentru că, au construit fabrici, uzine, combinate siderurgice, ferme zootehnice, blocuri pentru locuit, au plătit datoria externă a României şi au făcut acumulări de capital în BNR. Toate acestea au fost făcute cu multe constrângeri şi suferinţe.
   Astăzi vreau să mulţumesc celor care au preluat puterea în dec. '89 şi au pus bazele democraţiei şi capitalismului, a libertăţii de exprimare. Datorită lor îl pot înjura acum pe, Iliescu, Constantinescu şi cu mult patos pe Băsescu. Lucru care nu ar fi fost posibil înainte de revoluţie.
Dealtfel cred că ăsta este singurul câştig, dreptul la opinie.
Acum, mulţumesc din inimă partidelor politice ce s-au perindat la guvernare din '90 şi până astăzi pentru că datorită lor :
--numai avem industrie
--numai avem păduri
--numai avem ferme agricole
--numai avem complexe zootehnice
--numai avem sisteme de irigaţii
--numai avem transporturi rentabile pe CFR călători
--numai avem transporturi feroviare de marfă rentabile
--numai avem transporturi aeriene pe profit
--numai avem flotă comercială de transport
--numai avem flotă de pescuit
Le mulţumesc aceloraşi partide pentru că au făcut posibil ca România să devină dintr-o ţară producătoare de bunuri, o Ţară consumatoare. Vă mulţumesc că aţi distrus mastodonţii industriali, dar aţi adus investitori să ne delecteze cu Mall-uri. Vă mulţumesc că aţi reuşit să cheltuiţi cei peste 2,5 miliarde de dolari aflaţi în BNR la data de 22 dec. '89, plus datoriile pe care le-aţi recuperat de la diverşi debitori. Cea mai mare mulţumire a mea vine, pentru faptul că aţi reuşit să îndatoraţi România cu 100 de miliarde de euro, numai pentru a vă îmbogăţi voi şi clientela voastră. Mă bucur că vă merge bine, aveţi grijă de sănătate, cum se ajunge la Mititica cum apar bolile.
--În condiţiile în care suntem atăt de datori, iar de produs nu producem nimic, înseamnă că noi trăim pe datorie. Nu degeaba spunea coana Merkel de ţările care intră în faliment, să fie declarate colonii.
--Vă mulţumesc pentru înrobirea Ţării şi pentru faptul că nu, numai copiii mei vor avea de plătit datorii externe, ci şi copiii, copiiilor lor, în veacul vecilor.
   Parafrazându-l pe Ştefan cel Mare din piesa „Apus de Soare”, de B.Şt.Delavrancea pot spune că : România nu este a mea, nu este a voastra, nici a urmaşilor noştri, ci a creditorilor, noştri, în veacul vecilor.
   Domnilor politicieni, citiţi vă urăsc, în loc de mulţumesc, pentru tot răul făcut şi amintit în acest articol. Sper că va veni o zi când voi putea spune: îţi mulţumesc Doamne că ai băgat toţi aceşti hoţi la puşcărie! Să aveţi un sejur plăcut în primitoarele noastre penitenciare.

Un comentariu:

  1. Parafrazându-l pe Ştefan cel Mare din piesa "Apus de Soare" de B.Şt.Delavrancea, pot spune că: România nu este a mea, nu este a voastră, nici a urmaşilor noştrii, ci a creditorilor noştri în veacul vecilor.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...