joi, 15 ianuarie 2015

România nu este a voastră, este a noastră

   Vizita Victorie Nuland în România a ţinut trează atenţia presei, politicienilor, dar şi a cetăţenilor. Vizitei asistentei secretarului de stat american, i s-a dat o amploare mai mare decât merita. Consider că suntem un stat liber şi independent, membru cu puteri depline în strucrturile NATO. În aceste condiţii trebuie să ne autoguvernăm, chiar cred că a venit timpul când singuri trebuie să ne decidem soarta, fără binecuvântări externe. Am făcut-o până acum şi nu a ieşit bine. Este momentul să spunem stop dădăcelilor străine. Putem aprinde un far călăuzitor la noi în Ţară, fără să mai fie nevoie să luăm lumină din altă parte.
M-am săturat de mersul la Bruxelles pentru a primi indicaţii, de aşteptat cu covorul roşu nu ştiu ce mărunt funcţionar de prin ministerul american de externe, de FMI-ul care ne spune ce putem şi ce nu putem face, ce avem voie şi ce nu avem voie să facem, de alte organizaţii care nu ştiu ce ţânţari protejează, iar noi trebuie să le cerem voie pentru a ne apăra de supărătoarele insecte.
    Gata Românie, când mai vin în ţară asistenţi să dea sfaturi Preşedintelui, să tragă de urechi Premierul, ori să încurajeze un politician oarecare să facă nu ştiu ce revoluţie, să-i fie închisă uşa în nas. Doamna Victoria Nuland ca asistent al Secretarului de Stat al SUA, trebuia primită de un subsecretar de stat din Ministerul nostru de Externe, apoi ca un semn de preţuire într-o audienţă la Ministrul de Externe.
M-am săturat să văd politicienii cu căciulile în mâini, vreau să avem oameni verticali, care să ştie că reprezintă o Ţară liberă, nu nişte pupincurişti, care cerşesc atenţie şi favoruri pe la uşi străine.
   Străinul ne este prieten în funcţie de interesul lui, în clipa în care interesul dispare,dispare şi prietenia lui. Există acel proverb care spune că:”mai aproape îmi este cămaşa de corp, decât haina”.Pentru străini noi vom fi mereu „haina”. Dacă străini ce vin în contact cu noi ori ceilalţi care fac parte din UE ori NATO, văd în reprezentanţii noştri oamenii cu verticalitate, vor trebui să se comporte cu respectul cuvenit, chiar dacă nu le convin.
Dacă vom continua să tratăm problemele cu partenerii externi târându-ne în genunchi, ca pe nişte sclavi ne vor vedea şi ei.
   După plecarea d-nei Nuland l-am auzit pe domnul M.Geoană, acest politician pregătit pentru orice funcţie, după propria-i declaraţie, spunea că: a discutat cu emisarul american despre necesitatea schimbării guvernului Ponta, în care el va fi vioara întâi în formarea unei alte majorităţi. Răspunsul d-nei Nuland m-a năucit :”bine, dar faceţi-o cât mai repede”, aştept clarificării din partea americană, personal nu cred acest lucru, dar orice e posibil.
    D-l Geoană dacă a făcut această declaraţie fără acoperire, este un lucru grav, mă tem că este insuficientă porecla de „prostănac”, la ea mai trebuie adăugată încă una ce ţine de faptul că stă prost cu neuronii.
Mă întreb în ce calitate s-a întâlnit d-l Geoană cu V.Nuland? A aşteptat-o pe treptele de la Palatul Victoria? I-a trimis un SMS? A avut ordin madam Nuland să se întâlnească cu Geoană? Dacă da, de la cine? Până la urmă ce hram poartă d-l Mircea Geoană, omul din cada de spa a lui Vântu?

Un comentariu:

  1. Dacă străini ce vin în contact cu noi, ori ceilalţi care fac parte din UE,ori NATO, văd în reprezentanţii noştri oamenii cu verticalitate, vor trebui să se comporte cu respectul cuvenit, chiar dacă nu le convin.
    Dacă vom continua să tratăm cu partenerii externi târându-ne în genunchi, ca pe nişte sclavi ne vor vedea şi ei.
    După plecarea d-nei Nuland l-am auzit pe domnul M.Geoană, acest p

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...