duminică, 25 ianuarie 2015

Necesitatea unei legi marţiale

       Nu putem vorbi despre România, decât ca despre o Ţară anormală. Anormalitatea în tot ce se întâmplă în instituţiile statutului, mă duce cu gândul şi din zi în zi, sunt tot mai sigur că România nu este condusă de buni  români, România este condusă de nişte cetăţeni români, care lucrează pentru binele altor state, adică, sunt vânduţi intereselor altor ţări. Aceşti vânduţi care, în decursul timpului au ocupat diferite funcţii la vârful statului, au prăduit fără milă bogaţiile Ţării noastre. Ei au ocupat funcţiile de Preşedinţii ai României, Prim Ministrii ai României, miniştrii, secretari de stat, şefi ai unor instituţii de control, ai poliţiei, procuraturii, ori judecătoriilor. Nişte oamenii cu drag de Ţara lor ar fi fost mândrii că au ajuns în asemenea funcţii importante în stat şi ar fi acţionat pentru binele Ţării, pentru binele celor care iau trimis în asemenea funcţii.
În arestul poliţiei, ori în penitenciarele ţării, avem deţinuţii începând de la consilierii comunali, primari, consilieri judeţeni, preşedinţi de consilii judeţene, prefecţi, şefi de instituţii publice, procurori, poliţişti, secretari de stat, miniştrii, generali de armată, milionari, aşa zişi oameni de afaceri, în fond toţi sunt nişte hoţi.
     Avem un guvern format dintr-o alianţă, pentru mine este unul din cele mai bune guverne post decembriste, asta nu înseamnă că este imaculat, poate să fie, habar nu am. Din umbră pândeşte opoziţia să ia puterea, ăsta este jocul democratic într-o ţară normală, dar la noi cum procedăm?
Cei ce vor să vină au mai fost, declaraţiile unui fost ministru şi al unui om de afaceri făcute în faţa procurorilor DNA, arată cum erau finanţate campaniile electorale prezidenţiale şi parlamentare cu bani negrii pe vremea guvernului PDL, sumele erau colosale, de milioane de euro, cum ajungeau banii negri la fostul prim ministru Boc, Preşedinte al PDL şi în general cum furtul din averea publică era instituţionalizat.
Toţi aceşti bandiţi, indiferent de culoarea politică, care au ocupat funcţii de decizie în România şi apoi s-a dovedit că sunt bandiţii, sunt ei români adevăraţi, ori sunt nişte neisprăviţi pripăşiţi pe meleagurile astea, precum fanarioţii de odinioară?
   Trebuie căutate şi găsite soluţii pentru a oprii pentru todeauna corupţia şi furturile la nivel înalt, nu că ar trebui să cocoloşim pe ceilalţi hoţi, dar trebuie întâi acolo sus, pentru a primi semnale clare de luptă împotriva corupţiei şi hoţiei.
    Aşa cum cei aflaţi în cele mai înalte funcţii beneficiază de anumite imunităţi, tot aşa de bine ar putea fi introdusă Legea Marţială numai pentru înalţii demnitari, în funcţie de gravitatea faptei, reintrodusă pedeapsa cu moartea. Nu se sperie nici un ministru de puşcărie, face un an doi, vine acasă şi rămâne cu banii, numai spun că în penitenciar beneficiază de condiţii pe care mulţi cetăţeni cinstiţi nu le au acasă la ei.
În condiţiile unei legi marţiale ce ar putea avea şi un articol care să prevadă pedeapsa cu moartea pentru infracţiuni grele, am putea vedea înalţi demnitari în funcţie, ori foşti demnitari, cu guşile pline alergând la DNA, precum păcătosul la duhovnic. După spovedirea la duhovnicul-procuror, ar putea aştepta clemenţă din partea legii, dar o clemenţă de la maximum de pedeapsă, nu joaca ce este acum . Intri pe uşa DNA, verşi guşa şi pleci acasă liniştit, apoi te aştepţi la o pedeapsă cu suspendare, ori o lună două de pârnaie. Trebuie înnăsprite la maximum legile, iar cu ajutorul clemenţei să poaţă ajunge să execuţe 10-15 ani de temniţă grea, nu un an, doi ,cu televizor, bodigard şi permisii mai dese decât atunci când erau militari în termen.
    Dacă s-ar aplica legea pe care o propun, iar pedeapsa pentru: delapidare, corupţie, furt din banul public, în funcţie de cuantum, metoda folosită şi rangul avut pe scară ierarhică, să meargă până la condamnarea la moarte, iar pedepsele de până la 25 de ani să fie frecvente. Pentru a primii o reducere din pedeapsă, infractorii ar trebui să colaboreze cu organele de anchetă penală. Abia atunci coada formată de infractori la uşa DNA, ar fi mai mare decât a habotnicilor la moaştele sf.Dimitrie. Ar fi bătaie la uşa procurorilor, care infractor să intre primul să-l dea în gât pe celălalt, pentru a scăpa el cu o pedeapsă mai mică.
   Pentru a se realiza ce propun eu ar trebui alţi parlamentari, alţi politicieni,  alt mod de a conduce România.

2 comentarii:

  1. În condiţiile unei legi marţiale, ce ar putea avea şi un articol care să prevadă pedeapsa cu moartea pentru infracţiuni grele, am putea vedea înalţi demnitari în funcţie, ori foşti, cu guşile pline alergând la DNA, precum păcătosul la duhovnic

    RăspundețiȘtergere
  2. Crezi ca se poate?eu ma indoiesindoiesindoiesc!!

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...