vineri, 30 ianuarie 2015

Guvernul din puşcărie

  
      Urmăresc activitatea DNA de ceva timp, cât Băsescu a fost la Cotroceni, arestările erau numai de pe partea stângă a drumului, cu puţin timp înainte ca Băsescu să lase liber scaunul de Preşedinte, DNA a lăsat să se înţeleagă că anchetele vor trece şi pe partea dreaptă. Văd că încep să se ţină de cuvânt, apar la DNA cu mandat de aducere, cu invitaţie, fel de fel de guzgani, care, numai cu puţin timp în urmă erau pilonii cinstei şi democraţiei din România.
      Mă văd nevoit să-l atenţionez, pe această cale, pe domnul Cătălin Predoiu, să o lase mai moale cu formatul guvernului din umbră, mai întâi să aştepte să vadă dacă îi mai rămân colegi, posibil să îi aresteze DNA-ul pe toţi, caz în care va trebui să facă guvern de tehnocraţi. Mai există posibilitatea ca însuşi d-l Predoiu să fie arestat, ceea ce ar însemna ca opoziţia să rămână fără candidat.
Pe lângă guvernul Ţării, legitimat de votul Parlamentului, mai există obiceiul să existe guvern din umbră, format de opoziţie, guvern din exil acolo unde e cazul, iar acum mai nou, se poate forma guvernul din-lăuntru, adică guvernul din puşcărie. Avem în întreţinerea publică o grămadă de miniştrii, poliţişti, judecători, politicieni de rang înalt, toată floarea veştejită a corupţiei din România. Dacă vrea D-zeu să binecuvânteze DNA-ul, pentru a asculta cu răbdare şi interes spovedaniile tuturor guşaţilor din sferele înalte ale puterii, vom avea o clasă politică completă cu, fost preşedinte, fost prim ministru, miniştrii consilieri etc. Care vasăzică o clasă politică, paralelă cu cea de afară, dar încadrată la, aşa nu.
Mai rămâne o problemă de rezolvat, întreţinerea pe timpul executării mandatelor. Toţi aceşti guzgani care au furat din banul public, să-şi plătească întreţinerea pe timpul executării pedepsei; deasemeni să se calculeze toţi banii care au fost cheltuiţi pentru anchetarea şi judecarea lor şi să le fie imputate sumele rezultate.
În viaţa mea am considerat că un ministru, un ofiţer de armată, mai ales un general, sunt fiinţe alese ca, moral, devotament şi dragoste de Ţară. Întâmplările sporadice din ultimii 10 ani şi accentuarea lor în ultimele luni, m-au făcut să privesc cu suspiciune spre cei care au fost miniştrii şi încă nu sunt arestaţi, cât şi spre cei care sunt acum la putere.
    Îmi amintesc de o invitaţie făcută de Videanu lui Hrebenciuc în noaptea alegerilor din turul 2 pentru prezidenţiale din 2009, atunci Videanu reuşise să facă numărătoarea paralelă înaintea celor de la PSD şi îl invita pe Hrebenciuc la sediul din Modrogan pentru a afla rezultatele scrutinului. Hrebenciuc nu s-a deplasat la Videanu, dar acum mulţumită DNA pot să poarte discuţia ce nu a avut loc atunci. Hrebenciuc, Videanu, Udrea, cât de curând şi alţii, îmi lasă un gust amar despre modul mincinos şi fraudulos în care a fost condusă Ţara. Nu vreau să fac proces de intenţie tuturor politicienilor, demnitarilor şi funcţionarilor publici, dar în fiecare zi alt mare grangur este demascat ca hoţ. Eu cum să-i cred, de unde ştiu care e hoţ, care e cinstit, ori care va rămâne cinstit până la capăt? Am să propun să facă la numirea în funcţie, jurământul cunoscut de toţi infractorii, care sună aşa :”să mor în puşcărie, dacă voi fura, ori dacă am furat”.
Nu pot spune că hoţii provin de la PMP, PDL, PNL, PSD etc., hoţi sunt în toate partidele, dacă nu există voinţă politică pentru a se face curăţenie în fiecare partid, înseamnă că flagelul este mult prea mare.
După plecarea de la Cotroceni, Băsescu a fost aşteptat la sediul PMP cu, birou, covor roşu, surle, trâmbiţe, inclusiv o blondă în prag care să îi ureze după datină, bun venit. Între timp covorul s-a uzat, trîmbiţele au tăcut, iar blonda era să-şi schimbe domiciliul. Băsescu, poate fi învinuit de multe, dar nu de faptul că nu e informat, a simţit că Udrea va face curând anticamera DNA-ului şi atunci a lăsat proiectul baltă, a preferat să se dea la fund. Nimeni nu ştie ce face, bănuiesc că îşi pregăteşte apărarea, aşteaptă să vadă care sunt piesele de pe tabla de şah şi ce mutări se dau în plic, apoi trimise cu mandat de aducere, arestare, executare.
Nici un politician care a făcut fraudă nu are somn liniştit. Procurorul şef DNA, se leapăda ca Adam de rai de cei care au căţărat-o în fruntea DNA şi bine face. Fiori pe şira spinării au toţi cei care s-au învârtit în jurul Elenei Udrea, Videanu, Hrebenciuc, Cocoş şi alţii.
     D-na Koveşi ,ar fi bine să-i arestaţi în ordinea alfabetică pentru a nu le creea multe emoţii, a venit litera lui, îşi pregăteşte guşa, bagajul şi vine singur la spovedit şi penitenţă.

2 comentarii:

  1. Nu vreau să fac proces de intenţie tuturor politicienilor, demnitarilor şi funcţionarilor publici, dar în fiecare zi alt mare grangur este demascat ca hoţ. Eu cum să-i cred, de unde ştiu care e hoţ, care e cinstit, ori care va rămâne cinstit până la capăt? Am să propun să facă la numirea în funcţie, jurământul cunoscut de toţi infractorii, care sună aşa :”să mor în puşcărie, dacă voi fura, ori dacă am furat”

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt de acord in mare parte cu dumneavoastra,dar nu sunteti corect.Ati enumerat doar 4 persoane dintre care doar una de la PSD.Unde sunt ceilalti?

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...