miercuri, 28 ianuarie 2015

Daţi o casă lui Băsescu

     Urmăresc cu interes disputa dintre fostul Preşedinte Traian Băsescu şi guvernul României.Tema disputei, locuinţa de care fostul Preşedinte trebuie să beneficieze după terminarea mandatului. Guvernul, prin RAPPS, a pus la dispoziţia petentului 5 vile cu dimensiuni de peste 250 de metri locuibili, fiecare. Domnul Traian Băsescu le găseşte pe toate foarte mici pentru pretenţiile sale, dorindu-şi pentru folosinţă o vilă de peste 2000 de metrii pătraţi.
După părerea mea sunt prea multe avantaje create foştilor preşedinţi. Înţeleg să aibă o secretară şi un SPP-ist pentru pază, să îi fie repartizată şi o casă decentă pentru folosinţă, în condiţiile în care nu are una. Dar de aici până la toate avantajele ce trebuie să îi fie create este cale lungă. 75% din salariul preşedintelui în funcţie este deja prea mult, suntem o Ţară sărăcită tocmai de politicile proaste duse şi de aceşti foşti preşedinţi. Foştii preşedinţi Iliescu şi Constantinescu au avut decenţa de a nu cere locuinţă de serviciu şi au continua să locuiască în casele lor private.
    Domnul Băsescu nu a fost tocmai preşedintele ideal, era chiar să fie trimis acasă de popor încă din 2012, noroc cu nişte forţe oculte ce l-au luat sub aripa lor protectoare, scăpându-l astfel de demitere.
Să ne gândim, de ce iar trebui domnului ex-preşedinte o locuinţă uriaşă? Cât a fost Preşedinte în exerciţiu nu s-au îngrămădit şefi de state şi de guverne să vină în vizită la domnia sa. Se aşteaptă ca acum, după ieşirea la pensie, să aibă mulţi musafiri simandicoşi? Poate lega din postura de fost Preşedinte, mai multe legături diplomatice decât a făcut-o în timpul mandatelor sale? Este ştiut că atâta timp cât a fost Preşedinte nu a avut nici-o întâlnire cu şefii marilor state, ci numai un salut sfielnic în timpul pozelor de grup. Este antologic filmuleţul care ne prezintă un şef de stat izolat, singur cu propriile gânduri, în timp ce ceilalţi şefi de state discutau între ei, având grijă să-l ocolească pe Preşedintele român.
      O locuinţă de la stat cu birou şi secretară presupune că acel care va conduce acel birou va lucra pentru binele celor care îi plătesc confortul. Despre acest domn care timp de 10 ani cât a fost Preşedintele României îmi amintesc numai lucruri neplăcute, cum ar fi, mărirea salariilor profesorilor cu 50%, ca mai apoi în loc de mărire să fie tăierea salariilor tuturor bugetarilor, inclusiv profesorilor, cu 25%, tăieri din venituri care au fost extinse la toate categoriile ce beneficiau de ajutoare de la stat. Alte amintiri neplăcute am din momentele în care îşi lua un angajament iar în cel mai scurt timp îl retracta. A făcut un lucru pe care la crezut bun, a asmuţit justiţia pe cei care erau duşmanii săi, aceştia au fost condamnaţi la ani de închisoare pe nişte probe mai mult decât subţiri. Nu a înţeles atunci că umblă la cutia Pandorei, cum hoţia este interpartinică, foarte repede s-a ajuns cu arestările şi pe partea lui, iar acum bulgărele se rostogoleşte antrenând toată zăpada din calea lui. Va fi greu să scape din acest tăvălug ce vine cu viteză spre el şi ai lui.Deja o parte din foştii subalterni sunt în custodia poliţiei, în cel mai scurt timp alte nume simandicoase din fostul lui anturaj vor îngroşa rândurile celor aliniaţi şi cu guşile pline din faţa DNA. A apărut o nouă boală contagioasă, „vărsatul guşii”, se pare că procurorii DNA sunt specialişti în vindecarea acestei boli. Aşa că d-le Ponta, daţi-i repede o casă lui domn Băsescu acum, până nu-i ofera una gratuit şi ceva mai mică din fondurile poliţiei, DNA-ul.
      Propun primului ministru Ponta să-i dea orice vilă, iar dacă i se pare tot mică, să-i ofere Casa Poporului. Oricum nu cred că va beneficia mult timp de ea.

3 comentarii:

  1. Aşa că d-le Ponta, daţi-i repede o casă lui domn Băsescu acum, până nu-i ofera una gratuit şi ceva mai mică din fondurile poliţiei, DNA-ul.
    Propun primului ministru Ponta să-i dea orice vilă, iar dacă i se pare tot mică, să-i ofere Casa Poporului. Oricum nu cred că va beneficia mult timp de ea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo, Ionele! Nu ne-am întâlnit de ceva ani! Dă-i înainte fără grijă! Să te ferească Dumnezeu de... hărnicia prostului, care te cam împresoară.

      Ștergere
  2. O casa cat mai mare ca pentru un miliardar in euro cu banii ascunsi in Dubai $ecuristul Basescu e miliardar in euro via Udrea care a praduit banii de la ministerul dezvoltarii dar vrea un palat moca de la colonia asta Probabil ca duplexul de 800 de metri patrati primit gratis de la Causuneanu pentru Ioana nu corespunde unui tradator de colonie

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...