sâmbătă, 6 decembrie 2014

Primiţi cu DNA-ul ?

       Cred că s-a depăşit momentul dosarelor politice, DNA-ul fie ne place, fie nu ne place, a început să se mişte şi se mişcă bine. Că deocamdată face curăţenie pe o parte de stradă mai mult, asta este, probabil au făcut specializarea în Anglia, acolo se circulă pe stânga. Sunt convins că odată tăvălugul pornit va fi greu să-l mai oprească cineva, chiar dacă nu vor dori cei de la DNA, tot vor intra pe contrasens şi vor accidenta şi pe cei de pe dreapta.
      Zilnic se fac arestări, unele mai spectaculoase ca altele, după ce a fost condamnat Adrian Năstase, politicienii trebuie să înţeleagă că arestarea unui ministru, senator, ori deputat a devenit un mizilic. Înţeleg pe cei care făcuseră afaceri necurate cu ani în urmă, pe vremea când procuratura şi justiţia erau inerte, atunci când arestarea unui director de minister, ori consilier de primărie ar fi fost o mare realizare. În aceste zile se lucrează din plin şi la foc continuu, sunt convins că acest tăvălug îl va prinde şi pe Traian Băsescu, dacă este vinovat.
       Penitenciarul Rahova a adunat mai multe elite la un loc, decât am putea găsi la un simpozion pe teme ştiinţifico-literare. Cred că în curând vor fi acordate premii pentru lucrării ştiinţifice şi beletristrice care vor depăşi în valoare Premiile Academiei Române, ori a Uniunii Scriitorilor. Mă gândesc la Premiile Penitenciarului Rahova pentru diversele lucrării elaborate de deţinuţi, în timpul sejurului obligatoriu în cadrul acestei instituţii.
Înţeleg din aceste activităţi că deţinuţii au preocupări umaniste, asta presupune că statul le-a şi creeat condiţiile necesare pentru ca internaţii din penitenciar să poată lucra fiecare pe domeniul său de pregătire. Mă miră preocuparea parlamentarilor de a da o lege a amnistiei pentru deţinuţi, s-au întrebat aceşti parlamentari dacă deţinuţii doresc o asemenea lege, în condiţiile în care ei au în puşcărie tot ce îşi doresc?
       De fapt vroiam să vorbesc despre un caz de luare de mită, prins în flagrant de către procurori. Cum dracu când DNA-ul a făcut un sport de masă din arestarea suspecţilor, vine un Cristinel Bîgiu, Preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, în braţele deschise ale procurorilor cu o mită de 50 de mii de euro. Eu cred că aşa cum îl arată şi numele, Cristinel, acest om nu a trecut de faza infantilităţii. Cât de naiv să fi, pentru ca în aceste zile când nu se vine cu colindul şi se vine cu mascaţii, să ia asemenea mită. După părerea mea, dacă se dovedeşte că este vinovat ,trebuie să i se dea o pedeapsă suplimentară pentru prostie. Este prea puţin important dacă este liberal, ori pesedist, dacă este infractor trebuie să meargă acolo unde s-a cerut.
       Nu mi se par elocvente discuţiile dintre politicieni de tipul: ai voştri sunt corupţi, ba ai voştri sunt mai corupţi, am să vă lămuresc eu, toate partidele au oameni corupţi. Cred că a venit momentul când partidele să îndepărteze pe toţi acei membrii care sunt sub urmărire penală. Sunt deacord cu prezumţia de nevinovăţie, dar nu poţi ţine un ministru în funcţie până vin mascaţii să-l ia pentru a-l duce la închisoare. Cel mai bun semnal pentru electoratul sărac şi flămând ,este acela ca partidele să se scuture de toate uscăturile. Asta ar însemna reformare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...