joi, 4 decembrie 2014

Iohannis : vreau toată puterea

       Copreşedintele PNL, Klaus Iohannis, proaspăt ales Preşedinte al României tot mai des şi mai hotărât îşi manifestă dorinţa de a avea toată puterea. Mă surprinde inconsecvenţa noului Preşedinte, dacă în campania electorală striga din toţi bojogi că nu trebuie votat Victor Ponta pentru ca PSD-ul să nu aibă întreaga putere, dintr-o dată a realizat că cel mai bine este ca partidul care a dat Preşedintele să aibă şi guvernul. Ar fi greu ca aceste idei, mai ales că asta presupune multe negocieri şi compromisuri de mare fineţe, să încolţească în capul plin de ghinioane al lui Iohannis. Sunt convins că nici în capul lăutarului Orban, ori greoiului Atanasiu, nu puteau încolţi asemenea idei, ele vin din partea celuilalt copreşedinte al PNL ,Vasile Blaga, cel care este de fapt conducătorul, liderul de necontestat al PNL.
       Până la un punct, dorinţa PNL de a veni la guvernare mi se pare corectă, orice partid de opoziţie îşi doreşte puterea pentru a putea implementa programul lor de guvernare. Totul ar fi OK dacă cealaltă jumătate a PNL, adică cei ce provin din PDL, şi-ar fi cerut scuze de la poporul român pe care l-a umilit în timpul guvernării Boc şi MRU. Nu am auzit nici un lider, ori membru simplu al PDL, cerându-şi scuze de la pensionari pentru faptul că i-a tâlhărit, reţinându-le din pensie mai mult decât prevedea legea. Dealtfel ,scuze trebuiau cerute de la toate categoriile sociale care au avut de pătimit de la aceste guverne de tristă amintire.   Acum, aceiaşi oameni care în 2010 tăiau salariile, pensiile şi celelalte ajutoare de la stat, vin şi cer guvernarea, vin şi cer puterea, am spus, e dreptul lor ca partid de opoziţie să o ceară, dar, în acelaşi timp, e dreptul nostru ca popor care am suferit vitregiile guvernelor moşite de PDL, să ne opunem ca ei să vină la putere. Nu pot uita cum Andreea Paul Vass, întrebată fiind de un jurnalist dacă vor tăia din pensii şi salarii, a răspuns ritos : „Am fi idioţi dacă nu am face-o”. Eu cred că au fost idioţi tocmai pentru că au făcut-o. Până la urmă şi FMI-ul a recunoscut că toate acele măsuri de austeritate, inclusiv creşterea TVA-ului, au fost măsuri nejustificate de realitatea economică. Deasemeni tot în acea perioadă a fost contractat cel mai mare împrumut de la FMI, BM şi UE, în valoare de 20 de miliarde de euro. Încă nu s-a dat publicităţi ce s-a făcut cu toţi acei bani, ştim că o parte din sumă a ajuns la BNR, dar restul?
        Cred că reprezentanţii PDL care, acum se află pitiţi pe undeva pe sub fustele liberale ar trebui să iasă în faţa naţiuni pentru a explica de ce au mărit TVA la 24%, de ce au tăiat în plus din pensii faţă de sumele reale cu 40 de lei noi, de ce au tăiat salariile bugetarilor care, acum trebuie date înapoi pentru că, oamenii şi-au câştigat drepturile în instanţă, de ce au tăiat din raţia laptelui pentru sugari, din ajutorul pentru handicapaţi şi a celorlalte categori nedreptăţite de acest guvern condus în mod odios de Băsescu-Boc? Deasemeni trebuie să fie făcută o analiză cu cheltuirea banilor împrumutaţi de la băncile internaţionale. După o asemenea analiză cu un mea culpa colectiv, vor putea merge mai departe, dar până atunci continuând să trăiască în dispreţ faţă de popor, nu pot fi acceptaţi într-o nouă guvernare.
         Planul lui Blaga, voi vorbi despre el, pentru că el este strategul, Iohannis este trâmbiţa, va fi acela de ademenii UNPR, UDMR, PC, şi PLR într-o alianţă împotriva PSD, adică de a trăda actuala alianţă politică, acest lucru nu este imposibil, s-a mai întâmplat şi se va mai întâmpla. Cineva spunea că politica este o curvă, da, poate fi, dar, cel mai periculos este, când curvele fac politică.
Trădarea partidelor din jurul PSD, în favoarea noului PNL, ar duce la căderea guvernului şi implicit la formarea unui nou guvern sub egida PDL-ului se sub fusta liberală.
La ce ne putem aştepta de la un guvern condus de acei oameni care au călcat pe onoarea semenilor lor, atunci când i-a umilit prin tăierile băneşti, cum pot avea încredere într-un guvern condus de tirani? Poate că într-o zi vor reveni la guvernare, dar acest lucru nu trebuie să se întâmple înainte de a demonstra că numai au nimic în comun cu aceia care au tiranizat poporul.
        Până atunci sunt bune şi băncile opoziţiei.
         În cel priveşte pe Iohannis, el trebuie să înţeleagă că Ponta a fost de această dată ghinionist, iar el a profitat de acest lucru. Susţinerea electorală este un lucru bun dacă şti să o foloseşti, altfel ,cu numai 30% din electorat poate deveni un Preşedinte demis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...