marți, 14 octombrie 2014

Un Băsescu debusolat.


        Aseară am avut ocazia să văd la televizor un ins ce vorbea de la pupitrul Preşedintelui României. Nu era Preşedintele, era unul Băsescu Traian care, nu ştiu prin ce împrejurări a ajuns să vorbească de la cea mai înaltă tribună a ţării, acolo unde flancat de steagurile României şi UE, a început să facă o furibundă campanie electorală unei candidate la preşedinţia României. Pentru a avea o penetrare a electoratului mai bună, Băsescu a început să arunce cu lături înspre cei doi contracandidaţi, Ponta şi Iohannis, ai E.Udrea (pe ea o susţine), spunând despre aceştia că sunt mincinoşi şi corupţi. Chestiunea cu mincinoşi o pot înţelege, dar când spui despre cineva că este corupt e bine să vi cu probe indubitabile, altfel rişti ca lăturile aruncate să-ţi vină în faţă.
       Acest individ care vorbea de la pupitrul prezidenţial, aflat într-o stare avansată de nervozitate şi lipsă de luciditate, nu s-a sfiit să arunce cu noroi, nici asupra jurnaliştilor de dreapta, cei care l-au susţinut necondiţionat în toţi aceşti ani. Deasemeni parlamentarii care participă la emisiunile de dezbatere politică la televiziuni au fost numiţi „panarame”.
Cu câteva zile în urmă de la aceeaşi tribună certa un judecător de la CSM şi chiar se lăuda cu faptul că a sunat pe şeful Consiliului Superior al Magistraturii, pe care l-a tras de urechi, pentru hotărârea luată în cadrul CSM de a declanşa cercetarea sa de către Inspecţia Juridică, pentru dezvăluirea unor date din dosarele penale ale unor învinuiţi din lotul Microsoft.
       Ne mai spunea domnul Băsescu cu acea ocazie că datele prezentate de el nu sunt din dosarele trimise de procuratură, ci din alte surse. Hazardată afirmaţie, dacă lucrurile stau aşa şi cred că da, asta presupune că domn Băsescu deţine date despre toţi oponenţii lui şi nu numai. Datele despre ei le are din aceleaşi surse ce i-au furnizat informaţii despre învinuiţii din dosarul Microsoft şi EADS.
Asta poate explica promtitudinea cu care unii procurori şi judecători execută ordinele primite de la Băsescu, ceva de genul: faci, sau te fac! Sigur, mulţi am putut înţelege atunci modul în care Băsescu a „spijinit” justiţia, sper ca şi justiţia să-l sprijine pe el pentru a ajunge acolo unde îi este locul.
În cadrul unei emisiuni televizate d-l Meleşcanu fost şef SIE, actualmente candidat pentru cea mai înaltă funcţie în stat, ne spunea cum cum domn Băsescu, din funcţia pe care încă o ocupă de Preşedinte al României, îi cerea lista cu ofiţerii acoperiţi din cadrul serviciului, Meleşcanul l-a refuzat, considerând că ar fi încălcat legea dacă ar fi oferit aceste date ultra secrete.
Aseară, de data asta într-o emisiune televizată, Băsescu confirmă cele spuse de Meleşcanul, mai mult chiar, spune că de atunci l-a ignorat pe şeful serviciului SIE, orice problemă rezolvând-o cu adjunctul lui. Probabil că de la acesta din urmă avea informaţia potrivit căreia Ponta, într-o anumită perioadă, a fost ofiţer acoperit SIE. Dacă lucrurile stau aşa cum le-a spus acest domn, e grav, e grav nu ce a făcut Ponta, e grav că a fost deconspirat, mai ales că lucrurile se petrecuseră înainte de a intra în politică. Dacă nu este adevărat, iar este grav, aceste informaţii spuse de cel mai informat om al ţării pot avea repercursiuni asupra României.
     Pentru mine ca alegător nu este prea important, a fi ofiţer acoperit în slujba ţării tale, este un act de bravură. Era grav dacă aflam că Ponta a făcut poliţie politică, că a distrus vieţile unor concetaţenii de-ai săi, aşa precum au făcut alţii.
       Nu am spun pe parcursul întregului articol niciodată d-l Preşedinte Băsescu, pentru simplul fapt că tot ce a făcut în aceste zile nu poate fi făcut de un Preşedinte al unui stat. Toată această bălăcăreală este tipică ţaţelor de pe marginea drumului, ori bârfitoarelor de profesie, nicidecum unui om de vârsta, calificarea, dar mai ales în înalta funcţie în care se află.
      Trecerea timpului şi apropierea de momentul răspunderii pentru toate faptele sale, îl transformă într-un om mic, fără scrupule şi caracter. În toţi aceşti 10 ani pe fotoliul de la Cotroceni a stat un impostor deghizat în Preşedinte.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...