sâmbătă, 18 octombrie 2014

Protejaţii lui Băsescu sunt ocoliţi de DNA

     DNA a început o campanie de arestări şi intocmire de dosare penale. Nimic nou, numai că toate acestea se petrec în campania electorală, iar protagoniştii sunt în majoritatea lor membrii PSD.
Nu mă deranjează că se petrec astfel de lucruri, nici că se încearcă să se ajungă la Ponta prin ricoşeu. Mă întreb numai, când se va uita  această doamnă magistrat, numită DNA şi la acei oameni care au făcut parte din apropiaţii lui Băsescu, mă refer aici la Radu Berceanu, Gh. Dobre, Sebastian Vlădescu, Monica Macovei. Voi da un exemplu extras din concluziile Corpului de Control al Primului Ministru al României din anul 2013. Concluziile sunt referitoare la contractul Bechtel şi se referă la plăţi ale părţii române pentru lucrările de autostradă construite de Bechtel astfel : "plăţi 1.230.846.804 euro reprezentând 54,75% din totalul lucrării contractate, în condiţiile în care erau finalizaţi 52 km, adică 12% din total, iar 60,5 km erau începuţi . Vinovaţi pentru aceste plăţi uriaşe sunt cei amintiţi mai sus care, în cele mai multe cazuri au luat hotărâri de plată, ori de modificare a contractului, la nivelul ministerului, fără a informa guvernul pentru a se emite HG.”Aceste sume uriaşe de bani au fost plătite, fie din prostia celor amintiţi mai sus, fie pentru că aveau un comision gras, în oricare din situaţii sunt vinovaţi şi trebuie să plătească.
Este păstrată o linişte suspectă şi complice de către DNA, referitoare la acest caz. Nu sunt de părere că hoţi lor sunt mai hoţi decât ai noştri şi invers, hoţii sunt toţi la fel şi trebuie trataţi ca atare.
    Un alt exemplu notoriu este cazul ALRO Slatina, aici caracatiţa corupţiei ajunsese în palatul Cotroceni la consilierul prezidenţial Theodor Stolojan, alături de acesta mai erau nominalizaţi Dorin Cocoş şi E.Udrea. Procurorii au interceptat oameni politici şi afacerişti, iar interceptările numărau 42 de dosare. Din aceste dosare au dispărut peste 60 de CD cu înregistrări, cine ar putea şti cum au dispărut, dar mai ales cine a fost sancţionat pentru dispariţia unor probe din dosare? Au dispărut, ori au fost special sustrase pentru a fi îndepărtată vina ce plana asupra unor oameni apropiaţi Preşedintelui Băsescu? Acestea sunt întrebări legitime, m-aş bucura dacă cineva va dori să facă lumină în acest caz de mare corupţie. Dispariţia înregistrărilor este un caz de corupţie chiar în interiorul DNA, nu se poate altfel explica o asemenea „neglijenţă”.
    E. Udrea Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a a organizat „gala Bute” împreună, spune Udrea, cu FRB. Adevărul este că acea gală a fost organizată împreună cu firma Europlus a lui Rudel Obreja. Din cei 2.400.000 de euro care au fost cheltuiţi pentru organizarea galei, 2.000.000 de euro au provenit de la Udrea. Aceşti bani nu au fost justificaţi, iar procurorii nu au terminat ancheta, mă întreb de ce, pentru că a trecut destul timp de la declanşarea anchetei. Să sperăm că acest regim nu va mai dura mult, să sperăm că vom apuca vremurile când arestările, cercetările penale, nu vor mai fi făcute în funcţie de apartenenţa politică, ci în funcţie de vinovăţia fiecăruia. Toate aceste fapte cu carater părtinitor, mă încredinţează că legătura ombilicală dintre T. Băsescu şi Laura Codruţa Kovesi este mai puternică ca niciodată. Ar fi bine, pentru sănătatea morală a procurorului şef de la DNA, să lase la o parte părtinirile şi să treacă la a împune subalternilor obiectivitate în cercetările ce urmează a le face. Există posibilitatea ca în viitorul apropiat procurorii care au dat dovadă de oportunism politic să plătească cu funcţia pentru greşelile făcute. L.C. Kovesi este un om tânăr, are un viitor în faţă, de ce dracu s-a legat de soarta acestui mic dictator? Poate în al 13-lea ceas realizează că nu a ales bine barca. Barca şefei de la DNA trebuie să fie credinţa în lege şi nu credinţa în om.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...