vineri, 17 octombrie 2014

Descoperirea hoţilor acoperiţi

          De o lună de zile se discută despre agenţii acoperiţi, din SIE, SRI, armată şi alte structuri. O temă bună, ori falsă, timpul ne va arăta cine a avut dreptate. Acum vreau să aduc prinosul meu de recunoştinţă DNA( nu credeam să fac vreodată acest lucru)şi Primului Ministru Victor Ponta. DNA îi mulţumesc pentru activitate, iar Premierului pentru libertatea ce o lasă justiţiei. Acest articol a pornit de la o întrebare adresată mie de către un vecin, acesta ma interpelat ca pe ministrul justiţiei, întrebarea suna aşa : „nea ionele, nici măcar nu mi-a zis nene, au găsit bre ăştia ofiţerul acoperit? Nu mă, au găsit hoţi acoperiţi.
Gicule, tu eşti tânăr, nu ai prins vremea când în România încă mai aveam industrie, iar oamenii mergeau la muncă, nu spărgeau seminţe de bostan pe marginea drumului, ce dracu mă tu nu şti ce înseamnă să ai serviciu? Bă, serviciul e o chestie care te face să te scoli cu noaptea-n cap, să mergi la o întreprindere, să munceşti 8 ore ce îţi spune stăpânul, apoi la sfârşitul lunii îţi va da ceva bani pentru munca prestată. Când eu eram aşa ca tine, ca la 30 de ani, în România erau peste 11.000.000 de salariaţi şi aproximativ 1.000.000. de pensionari. Acum mai sunt vreo 4,5 milioane de salariaţi şi cam tot atâţia pensionari.M-am întrebat şi eu Gicule: unde sunt banii furaţi din vânzările acestor întreprinderi? Nimeni nu ştia nimic, m-am gândit eu că, este posibil să fie la nişte acoperiţi. Nu mă, nu agenţi acoperiţi, hoţi acoperiţi. Hoţi acoperiţi sub diverse ocupaţii, una mai onorabilă ca alta, deputaţi, senatori, miniştrii, de primari, consilieri numai vorbim, ăştia sunt plevuşcă. Avem hoţi cu acoperirea de alteţe regale, se dau Prinţi de România. Băi Gicule te cruceşti nu alta, asta corupţie, în sfârşit am depăşit personajele lui Caragiale, numai auzi de caltaboş, pălincă şi o legătură de praz date mită, auzim de mită dată cu milioanele de euro, cum îţi sună asta? Nu-i aşa că te simţi mândru, numai suntem frate într-o Românie de cerşetori, avem burjuii noştri.
DNA-ul s-a pornit pe deconspirarea hoţilor acoperiţi de prin Parlament, ministere, şi din rândul populaţiei civile. Mulţi vor spune că sunt dosare politice, eu nu cred, cred că sunt dosare juridice. Hai să lăsăm chestia cu dosare politice, toţi sunt deţinuţi politici, dar ţara asta cine a furat-o? Eu zic că bine face DNA-ul, să deconspire toţi hoţii, indiferent prin ce funcţii se ascund. Era bine dacă îl reţinea în Ţară şi pe Dorin Cocoş, acum trebuie să  alerge după el prin Dubai şi prin tot deşertul asiatic. Cred că a fost lăsat intenţionat să fugă, pentru a nu implica alte personaje sus puse.
       Băi băiete, e bine mă să fi hoţ la noi în ţară, chiar acum când îţi vorbesc au anunţat că l-au condamnat pe Necolaiciuc la 4 ani şi jumătate, ăsta a furat dracu tot CFR-ul, la aşa condamnare o ia de la capăt.
Şti ce mă gândeam, că ar fi bine ca politicienii ajutaţi şi de cei din viaţa civilă să pună ban pe ban să-şi facă o puşcărie particulară, numai pentru ei, cu teren de golf, de tenis de câmp. Iar bucătăria să aibă un chef francez pentru a le pregăti mâncarea lor sofisticată, sigur, cheltuielile să fie suportate de către internaţi, nu de contribuabili, banii contribuabilor să fie dirijaţi spre alte nevoi, nu să fie îndestulaţii bandiţii care au supt la propriu banii poporului.
       Mă îngrozesc Gicule când văd despre ce furturi este vorba.Am să-ţi dau un exemplu: dacă un ministru a primit şpagă trei milioane de euro, câţi bani au intrat în buzunarul celui care a dat? Un alt exemplu ar fi uriaşele suprafeţe de pădure, vândute, retrocedate, distruse, de către o bandă de hoţi transpartinică şi regală. Nu dau nume pentru că nu sunt condamnaţi, sper să fie. Din zi în zi, mai mulţi politicieni trec pragul DNA, cred că până în 2016 când vor fi noi alegeri, în Parlament vor mai rămâne câţiva, dacă sunt vinovaţi, să nu mai rămână nici unul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...