miercuri, 10 septembrie 2014

Prezidenţiabilul Iohannis


         D-l Klaus Iohannis a apărut în politica mare în 2009 când, C. Antonescu îl purta ca pe sfintele moaşte pe la partidele din opoziţie pentru susţinerea lui ca Prim Ministru al României. Guvernul Boc căzuse ca urmare a moţiunii de cenzură,  opoziţia de la acea vreme formată din PNL, PSD, PC şi UDMR au propus drept candidat la funcţia de Premier pe Iohannis. Aşa s-a făcut remarcat edilul Sibiului în politica mare. În 2013 februarie 20 s-a înscris în PNL, iar 3 zile mai târziu în cadrul Congresului extraordinar al PNL a fost ales, prin derogare de vechime, Prim-vicepreşedinte al PNL. Toată această ascensiune fulminantă nu s-a datorat unor realizări extraordinare ale lui Iohannis, ci, pur şi simplu Antonescu căuta un ins care să-l asiste la seppukul său politic.http://carstea-ionel.blogspot.ro/2014/03/seppuku-lui-antonescu-asistat-D-l Iohannis, neamţ cu pretenţii de superioritate a naţiei, a făcut tot ce a fost posibil pentru a sparge alianţa USL, dacă alianţa exista , posibilitatea ca el să devină candidat la Preşedinţie era zero, Antonescu fiind candidatul de drept al USL. După ruperea USL prăbuşirea PNL era inevitabilă. La alegerile europarlamentare PNL nu a atins ţinta propusă, pe cale de consecinţă liderii PNL au demisionat.Astfel C.Antonescu devine un preşedinte demisionar, iar Iohannis un prim-vicepreşedinte demisionar. Acum cei din spatele greoiului primar al Sibiului încep o lucrătură fină împotriva lui Antonescu. În loc ca Antonescu să asigure interimatul pentru preşedinţia PNL, dintr-o dată apare Iohannis ca Preşedinte interimar al PNL. Încet, încet, şarpele crescut la sânul mult prea cald şi indolent al lui Crin, începe să muşte, prima victimă, exact broasca ce l-a trecut apa, adică omul care l-a adus în partid şi la pus prim vicepreşedinte, C.Antonescu. Nu se mai mulţumeşte numai cu funcţia de adjunct al şefului, doreşte să devină şef şi reuşeşte. Apoi vrea să fie candidatul PNL pentru funcţia de Preşedinte al României şi obţine şi acest lucru.
Cine a stat în spatele acestei lucrături încă nu am aflat, pot presupune că toate aceste manevre au venit pe filiera Băsescu, Frunzăverde, PDL. :http://carstea-ionel.blogspot.ro/2013/03/cartita-din-pnl.html. Mă întreb ca om, cum poţi să dai în cap celui care te promovează, celui care te scoate în lume?Aşa ceva se vede numai în filmele cu gangsteri când se omoară unul pe altul pentru supremaţie. Rigoare nemţească, rigoare nemţească, dar tot mai bună e trădarea românească. Nu cred că pot avea încredere într-un om care îşi vinde tovarăşul, prietenul, kamaradul. Încă odată, Iohannis nu putea să facă din capul lui toate aceste manevre foarte abile, nu-l suspectez de inteligenţă pe her primar, dacă ar fi fost posesorul vreunei inteligenţe sclipitoare ne-ar fi scutit de o serie întreagă de gafe. Spre exemplu, vorba lui Băsescu, găsea altă explicaţie pentru modul în care a dobândit cele 6 case. Chestia cu meditaţia elevilor, e subţire rău, putea găsi ceva mai solid, gen mătuşa Klara . Apoi prostia scoasă pe propria guriţă cum că, unii oameni au investit în copii, iar dvs. neavând copii, aţi investit în case, este groaznică, dacă nu de-a dreptul imorală.  Apropo, her Iohannis, ce dracu faci cu 6 case, cine le moşteneşte, pentru ce munceşti, ai măcar o pisică pe care să o faci moştenitoare? D-le Iohannis, nu toată lumea a fost binecuvântată de D-zeu cu copii, în România sunt atâţia copii necajiţi că vă puteaţi face pomană cu creşterea unuia, aţi fi avut o mângâiere la bătrâneţe. Sunteţi un avar exacerbat, egoist, şi insensibil la problemele oamenilor. Aveţi dreptate, sunteţi un politruc,expresia vă aparţine. Este într-adevăr caracterizarea perfectă a ceea ce sunteţi. Vă sfătuiesc să tăceţi, tăceţi foarte inteligent, când vorbiţi vă piere inteligenţa Nu vă doresc succes în alegeri, din cauza caracterului dvs.

3 comentarii:

  1. oare cu ce drept puneti dumneavoastra intrebari cu carater intim asupra vietii private a unui om? Ce drept aveti dumneavoastra sa intrebati un om ''de ce ai sau nu copii?'', ''de ce esti sau nu casatorit?". ''de ce esti intr-o manastire?"... ce drept ai dumneata sa intrebi ce este in viata si in sufletul unui om? Daca ti-ai dorit copii si Dumnezeu te-a binecuvantat sa ii ai, sa te bucuri de ei, sa aiba noroc si sanatate. dar nimeni si nimic nu iti da dreptul sa intrebi despre viata intima, personala a altui om, mai ales pe un subiect atat de sensibil cum sunt copiii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamnă Aurora, dacă d-l Iohannis nu făcea acea nefericită declaraţie, nuţl întrebam nimic, dar atâta timp cât îmi cere fotul pentru cea mai înaltă funcţie în stat, am dreptul să-l întreb.Dacă întrebările sunt incomode, nu are decât să se retragă din politică.Am mai avut la Cotroceni un om care, nu a fost chiar ce ne-am dorit.E bine să fim foarte atenţi, e vorba de soarta noastră ,de ţara noastră.Pe dvs.nu vă întreb dacă aveţi,ori nu, copii.Nu mă interesează.Sunteţi o persoană privată.Oricum mi se pare frumos gestul dvs. de a lua apărarea cuiva.Cînd este vorba de înalţi politicieni, lăsaţii în plata Domnului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Văd toți unii la alții,cumpărând case,palate,pământ și-apoi DNA-ul ce poate vedea,dacă conturile sunt Goale? Nesimțirea tuturor care-i alegi,adunând averi nejustificate și Nejustificabile!

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...