miercuri, 10 septembrie 2014

Prezidenţiabilii : Klaus şi Călin

       Prezidenţiabilul Klaus Iohannis, un profesor de fizică din Sibiu, ajuns primar al oraşului prin votul cetăţenilor, va candida pentru funcţia de Preşedinte al României. Îi doresc succes! Până atunci însă, aş vrea să ne lămurească câteva lucruri :
      1. Îmi este neclar cum a ajuns Preşedinte interimar al PNL. Voi reda faptele, în urma alegerilor europarlamentare s-a considerat că PNL nu şi-a atins angajamentul luat, adică un procent de peste 15%. În această situaţie Preşedintele partidului, d-l Crin Antonescu şi Preşedintele executiv, d-l Klaus Iohannis şi-au prezentat demisia. Până aici e-n regulă, dar cum s-a putut ca un preşedinte executiv demisionar să ajungă preşedinte interimar, nu a mai acceptat Antonescu interimatul până la alegeri, ori i s-a făcut vânt pe uşa din spate?
      2. Cine l-a ajutat pe Iohannis să-l îndepărteze pe Antonescu, nu-l suspectez pe d-l Iohannis de prea multă abilitate şi inteligenţă, şi cum de a putut face aşa ceva, ţinând cont că Antonescu l-a adus în PNL şi chiar i-a dat a doua funcţie ca importanţă din partid? Mă tem că la capitolul moralitate stă destul de prost d-l Preşedinte Iohannis.
      3. T.Băsescu îl acuza pe Iohannis de minciună, mai precis îl acuza de faptul că nu ştie să mintă inteligent, aşa cum a făcut el tot timpul, părerea este a lui Băsescu.
      4. Poate până la urmă se hotărăşte şi ne spune adevărul despre modul în care a achiziţionat cele 6 case, chestia cu meditaţiile e subţire, mai mult decât atât nu înţeleg de ce fiscul nu ne spune nimic.Ar fi putut verifica dacă onor prezidenţiabilul Iohannis a plătit impozit pe venitul avut din meditaţii şi în ce sumă, ori ,nu a declarat nici un venit.
      5. Care este motivul până la urmă al strângerii exacerbate de averi, ţinând cont de faptul că nu are copii şi nici nu intenţionează să înfiieze.Cel puţin nu a făcut public acest lucru. Nu insist pe declaraţiile puţin neatente făcute de domnul Iohannis în legătură cu investirea în copii.
      6. Este sigur d-l Iohannis că odată ajuns Preşedinte va putea schimba haina de politruc pentru haina de om fără de partid? Aici trebuie să ţinem cont de faptul că, un politruc greu se poate detaşa de doctrina şi disciplina de partid.
Sigur întrebările pot continua, însă nu pot încheia până nu îl întreb pe d-l Iohannis dacă doarme bine noaptea, dacă nu cumva îl bântuie C.Antonescu.
Călin Popescu Tăriceanu, un Prim Ministru care s-a legat de fotoliul din Palatul Victoria şi indiferent de presiunea făcută de Băsescu asupra lui, nu a cedat.
Cred că domnul Tăriceanu nu a dat toate explicaţiile în legătură cu afacerea Sterling, bine ar fi să lămurească lucrurile, dat fiind faptul că este şi semnătura domniei sale pe hotărârile de guvern luate în legătură cu contractele în cazul Sterling.
Apoi, d-l Tăriceanu trebuie să explice cum a reuşit să aibă un deficit bugetar de 5,5 % din PIB la sfârşitul lui 2008 deşi se raporta o creştere economică destul de mare.
O altă problemă nerezolvată, după părerea mea, este achiziţionarea acţiunilor de la Rompetrol.
D-l Tăriceanu fiind vechi în politică a trecut prin filtrele presei de nenumărate ori, aşa că nu voi mai insista asupra sa.Mie nu-mi rămâne decât să-i doresc succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...