joi, 18 septembrie 2014

Voi vota Victor Ponta


      Peste două luni vom merge la vot, va trebui să alegem un nou Preşedinte al României  pentru o perioadă de 5 ani. Există o multime de candidaţi dornici să ajungă în fotoliul prezidenţial, cea mai mare parte a lor provin din partidele aflate în Parlament. Sunt cunoscuţi pentru opţiunile lor politice avute de-a lungul timpului. Analiza mea va fi una subiectivă, chiar dacă voi încerca o anumită detaşare.
Îmi doresc că noul ocupant al fotoliului de la Cotroceni să fie Preşedintele tuturor românilor, indiferent dacă l-au votat, ori nu, dacă face parte din partidul ce l-a susţinut, ori din alt partid, ori este fară de partid. Aş vrea ca acest viitor Preşedinte să fie un părinte pentru România, respectul pentru lege şi atribuţiile lui de Preşedinte să fie icoana la care se închină. Numai vreau un Preşedinte numai pentru cei care fac parte din anturajul, partidul, ori familia sa. Numai vreau un locatar la Cotroceni care se implică în justiţie, justiţia trebuie să funcţioneze conform legilor şi independentă de voinţa politică, ori a altor potentaţi. M-am săturat să aud că vine nu ştiu care şi subjugă justiţia, cum dracu vine asta, dacă pleacă actualul Preşedinte justiţia rămâne în derivă? Din contră, mie îmi place să cred că, prin plecarea lui, justiţia îşi va recâştiga independenţa.Numai vreau să aud de regimuri gen: regimul Băsescu. Preşedintele să aibă ca singură grijă, respectarea Constituţiei.
      Aş fi fericit să aud că Procuratura a arestat un infractor, fără a se mai clama dosarul politic. Puşcăriile acum sunt pline de deţinuţi politici, conform declaraţiilor celor arestaţi.
Vreau să trăiesc într-o Ţară în care, Preşedintele se preocupă de politica externă, de problemele legate de apărarea şi siguranţa patriei, de promulgarea legilor şi de celelalte sarcini ce le are. Nu mai vreau în fotoliul de la Cotroceni un şef al statului(sic) pe post de Gică Contra  faţă de hotărârile guvernului. Dacă are de transmis mesaje politice, o poate face în faţa Parlamentului, fără a fi creeată o continuă stare conflictuală. Recomand noului Preşedinte ce va fi ales, să aducă un sobor de preoţi din toate confesiunile religioase pentru a se face o slujbă de purificare a palatului Cotroceni. Trebuie alungaţi draci cuibăriţi prin cotloanele palatului.
    Monica Macovei, omul care a luat numirile şefilor de Parchete de la CSM şi le-a pus în braţele Preşedintelui, măsura a fost luată în vremea cât a fost Ministru de Justiţie. Nu ştiu dacă a reuşit să-şi recupereze ţara, cel puţin aşa striga pe străzile Bruxellului în 2012, când a avut loc referendumul pentru demiterea Preşedintelui, că îşi vrea ţara înapoi. Dacă nu şi-a recuperat ţara, unde candidează? Nu o voi vota, pentru cele scrise mai sus şi pentru altele nescrise, dar ştiute.
       Ioan Ghişe, poate fi un bun Preşedinte, după părerea mea nu are şanse, nu-l voi vota.
      Elena Udrea, autodeclarată urmaşa lui Traian Băsescu, nu mai vreau Gică Contra la Cotroceni şi nici parada modei. Nuţy în perioada următoare va avea mult de lucru pe la DNA, va trebui să îşi scrie memoriile în faţa procurorilor. Nu vreau să o întrerup din această laborioasă muncă, nu o voi vota.
      Călin Popescu Tăriceanu, va fi votat de liberali, nu are nevoie de votul meu.
     Klaus Iohannis, este un om care tace frumos, nu inteligent, nu-l bănuiesc că ar avea aşa ceva. După părerea mea bine face că nu vorbeşte, când grăieşte, fie din necunoaşterea bine a limbii române, fie din prostie, cuvintele scoase pe guriţa lui îi aduc numai deservicii atunci când: justifică dobândirea celor 6 case,  faptul de a nu fi învestit în creşterea copiilor, anunţă că  a devenit politruc, deşi eu îl bănuiesc a fi demult, nu de acum. Dar mai ales nu îl voi vota pentru că nu merită. Oricare, din cei enumeraţi mai sus, au o activitate politică (bună, ori rea), domnul Iohannis, nu ştiu prin ce împrejurări oculte, într-un an de zile a ajuns Preşedintele PNL şi candidatul partidului pentru cea mai înaltă funcţie în stat. Toate acestea s-au întâmplat în timp ce la conducerea PNL şi candidat pentru prezidenţiale, era un om vechi în partid şi destul de bine cotat în sondaje. Cine l-a ajutat pe Iohannis încă nu ştiu, el nu a fost în stare de asemenea manevră subtilă.
     Victor Ponta, cred că va fi un bun Preşedinte. Are multe din însuşirile unui adevărat om de stat. Ca Prim Ministru a făcut lucruri bune, sigur au existat şi derapaje, dar intenţia a fost una lăudabilă. Sper să nu mă dezamăgească. Sper să se vadă o schimbare în bine a relaţiilor instituţionale. Sper să nu mai aud de dosare politice. Sper ca justiţia să meargă de la sine şi nu „proptită” de cineva. Sper ca odată cu Băsescu să plece omul mic ajuns în fruntea statului.
Sper domnule Ponta, să fiţi un adevărat Bărbat de Stat. Vă voi vota! Vă doresc Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...