vineri, 12 septembrie 2014

Băsescu şi ofiţerii acoperiţi


         Băsescu, pentru a scăpa de problema cu implicarea  în defafoarea nominalizării, în cazul propunerii de comisar european în persoana Corinei Creţu, a lansat o nouă temă : „ofiţerul acoperit dintre candidaţii la prezidenţiale”. O temă foarte periculoasă, prin implicaţiile ei. Dacă un ofiţer acoperit ajunge să candideze la funcţia supremă în stat, înseamnă că acolo s-au petrecut lucruri foarte grave, iar o anchetă oficială nu ar fi posibilă din mai multe motive. Ofiţerul respectiv, nu poate candida fără consimţământul, mai precis ordinul, superiorilor săi, iar T. Băsescu ar fi principalul vizat, poate şi cei care au fost preşedinţi înaintea sa.
Serviciile niciodată nu îşi vor deconspira omul, nu le dă voie legea, Băsescu a băgat la înaintare un pion otrăvit, cred că asemenea situaţie nu trebuie lăsată nelămurită.
De unde ştie Băsescu cine sunt ofiţerii acoperiţi? Şi dacă ştie, cine îi dă lui voie să îi deconspire?
Faptul că cineva este ofiţer sub acoperire şi lucrează într-un trust de presă, într-o fabrică de armament, lustrangiu de pantofi în locuri populate, gen Gara de Nord, ori în altă parte, nu este de condamnat, asta îi este munca, aşa se culeg informaţiile. Securitatea lui Ceauşescu, nu a făcut numai rău, a apărat ţara. Pentru mine Securitatea în ansamblul ei este o eroină, un trădător este gen.Pacepa , care a reuşit să producă, prin fuga lui, şi demascarea agenţilor noştri din străinătate, statului român o pagubă de aproape 8 miliarde de dolari, mai mare  decât paguba produsă de cutremurul devastator din '77.
          Poate că Băsescu nu face altceva decât să împiedice un ofiţer sub acoperire să ajungă la Cotroceni, din teama de a nu descoperi ceva dubios în cazul, să zicem al răpirii ziariştilor, ori fuga lui Hayssam, ori dracu ştie ce scheleţi mai sunt prin cotloanele palatului. Ori poate chiar Băsescu a avut dublă comandă, cine ştie.
Don Băsescu ori nu este coerent, ori zice : „na lupule ţigan de-a gata”( mai era ceva în continuare, dar blogul meu este prea sensibil), în 2013, domnia sa spunea că a verificat toţi parlamentarii şi toţi viitorii miniştrii şi niciunul nu era ofiţer acoperit. Mergând pe această logică rămân numai doi candidaţi neverificaţi : M.Macovei şi K Iohannis. Amândoi au declarat că nu sunt, cum demonstrează cineva că sunt şi mai ales cui foloseşte?
         Ar mai fi o situaţie deloc plăcută şi care trebuie neapărat rezolvată. Dacă este vorba ca vreunul din candidaţi să fie agent al unei ţări străine? Aici trebuie neapărat rezolvată problema, deja s-a lansat zvonul că Primul Ministru Ponta ar fi ofiţer acoperit al Italiei în România, sigur, un zvon foarte periculos care, poate pune chiar ţara într-o situaţie delicată. Premierul trebuie într-un fel să desmintită această ştire, deşi, nu ştiu cum ar putea demonstra că nu este. Dar nici nu poate cineva demonstra că este, iar dacă poate, să o facă imediat, pentru că este o persoană aflată într-o poziţie cheie pentru România.
Românii suferă de diferite sindroame, mai nou ar fi acesta de spionită. Săptămâni întregi se va bate apa în piuă pe spionita românească.
        In loc să vorbim de modul cum l-am putea suspenda din funcţie pe acest Preşedinte cu derogare de la CCR şi Bruxelles, pentru a fi o lecţie şi pentru viitori preşedinţi, avem tema spionajului. Băsescu în rolul Rodicăi Ojog-Braşoveanu, cu o naţiune pe post de cititori, iar jurnaliştii pe post de critici literari.

Suntem o ţară de naivi care, de 10 ani ne lăsăm manipulati de acest individ. Cum pot să cred asemenea fumigene? Dacă Băsescu va veni, ceea ce eu nu cred, cu numele vreunuia dintre candidaţi şi va demonstra cu acte în regulă că este ofiţer acoperit, serviciile secrete nu au altă soluţie decât să se auto dizolve.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...