vineri, 8 august 2014

Sfinţii şi dracii

         8 august 2014, ziua în care s-a dat sentinţa în dosarul ICA, condamnările sunt grele, nu le voi reitera, de acum se ştiu, toată ţara le-a aflat. Nu despre condamnarea lor voi scrie, nu ştiu dacă sunt vinovaţi, ori nu, poate după plecarea lui Băsescu nu vor mai exista suspiciuni de dosare politice, vreau ca atunci când cineva este condamnat să fiu sigur că este o condamnare corectă, fără implicaţii politice. Posibil ca şi acum să fie un dosar corect, deşi mulţi suspectează a fi dosar politic.
         Acum mă voi referi la jurnaliştii de la televiziuni, acei reporteri care se aruncă ca vulturi asupra prăzii. Astăzi îl incolţise pe prof Mencinicopschi şi unul dintre aşa zişi jurnalişti îl întreabă „:acum cum vă simţiţi ? La care prof răspunde: d-ta cum te-ai simţi? Bine dar sunteţi un infractor. Da, dacă vă simţiţi mai bine, sunt un infractor”, a răspuns Mencinicopschi. Mi-a făcut greaţă tipul ăsta de jurnalism în care reporterul se transformă în judecător, după ce infractorul a fost deja condamnat. Priveam canalele de televiziune, la B1 d-na Puşcalău(fostă salariată a Antenei 3), era gata să bată pe oricine nu susţinea ideea că Voiculescu e vinovat, d-na Monica Tatoiu, această Ioana'd Arc a României, femeia cu răspuns la toate, susţinea fără rezerve condamnările ziaristei Puşcalău. Nu ştiu care este relaţia Antenei 3 cu sediul în care îşi desfăşoară activitatea, dar indiferent care ar fi, o televiziune nu se poate bucura dacă rivala ei trece prin momente dificile, asta poate fi ca o lovitură de bumerang pentru TV B1 şi Realitatea, acum cântă osanale Antenelor, dar dacă acestea nu dispar şi sper să nu dispară, nu vor ieşi mai întărite din aceste mizerii aruncate din toate părţile asupra lor? Nu cumva tocmai voi cei care anatemaţi trustul „Intact” nu faceţi altceva decăt să-i martirizaţi? Indiferent cum se va sfârşi toată această nebunie, nu pot fi deacord cu jurnalişti care transmiteau ştirile despre problemele Antenei 3 şi condamnările acestor oameni cu un zâmbet larg de satisfacţie pe faţă, la fel a prestat şi moderatoarea TV de la Realitatea ,Eli Roman, chiar dacă aveai o bucurie meschină în suflet pentru suferinţa unor oameni, vinovaţi, ori nu, dar aflaţi în mare suferinţă, nu poţi transmite ştirea hlizându-te, o poţi transmite neutru, iar la ieşirea din emisie, poţi să faci tumbe de bucurie.
           M-am săturat să văd televiziunile împărţite, dacă te uiţi la B1 şi Realitatea vei constata că T.Băsescu este un sfânt aflat în slujba justiţiei, că e bine să îl clonăm pentru a avea pe cineva să apere justiţia şi după ce va pleca de la Cotroceni. Tot aceste televiziuni ne informează că Băsescu nu are nici o vină ,pentru că a fost obligat de Consiliul General al Primăriei Capitalei să accepte casa din Mihăileanu, că nu a spălat niciodată bani, nu a fost cazul, banii erau curaţi, iar sacoşa în care au fost puşi pentru a fi duşi la bancă era nouă, aşa că nu aveau de unde să se murdărească. Cu acelaşi zel suntem informaţi că Mircea Băsescu era frate cu Traian mai pe departe, unul locuia în Constanţa, celălalt în Bucureşti, aşa că nu avea cum să ştie unul ce făcea celălalt. Nici serviciile nu îl informau pe Preşedinte despre afacerile fratelui, acestea abia aveau oameni să culeagă informaţii despre adversarii politici ai lui TB. În schimb harnicii, drepţii şi sfinţii jurnalişti de la B1 şi Realitatea observau orice scamă pe haina Premierului, ori pe hainele celor de la PSD şi imediat apărea ştirea că Ponta şi ai lui nu au dormit acasă, madam Pora ne şi explica deontologic că acele scame nu provin din casele lor, ci din casele unde înnoptaseră fără ştirea nevestelor şi discutaseră politică până dimineaţa. Cred că urmează să se dea o mare lovitură spune „colonelul”, am văzut trecând ,pe sub fereastra unde ţineau ăştia de la PSD şedinţa, pe Ghiţă de la România TV., ei ce mai zice-ţi acum i-am prins?
Iar Rareş Bogdan de la Realitatea într-o discuţie cu Cristoiu ne spune că a auzit cum cei de la Antene, îl vor susţine pe Ponta la alegerile pentru preşedinţie: „cum îşi permit domnule Cristoiu, de ce nu susţin pe Iohannis, acest monument de om”, la care Cristoiu peltic cum îl ştim răspunde: „Iohannis este un tablou, când va intra în malaxorul presei va fi nimicit”. Aceste posturi care propagă de dimineaţa până seara, clica lui Băsescu şi orice spune ori face Băsescu e bine, sunt cotate ca nişte sfinţi. De partea cealaltă Antena 3 care şi-a asumat lupta cu Băsescu şi sistemul lui, aici sunt dracii, aici sunt cei răi care duc România de râpă, aici sunt vuvuzele, tonomatele în euro, aici sunt cei care nu văd minunata justiţie din România condusă şi apărată de incoruptibilul Băsescu, omul care a sacrificat flota ţării numai să ne fie nouă bine. Jurnaliştii de la Antena 3 nu au ştiut să scoată în relief minunatele binefaceri ale guvernului de tristă amintire Băsescu-Boc, atunci când pentru sănătatea noastră, pentru a putea fi protejaţi de proteina animală, guvernul Boc a luat hotărârea de a tăia 25% din salarii şi alte venituri bugetare, inclusiv şomaj, ajutor pentru handicapaţi, laptele sugarilor, iar din pensii 5% pentru CAS. Au reflectat partizan aceste „drepte” şi necesare măsuri, aşa cum fuseseră evidenţiate de televiziunile B1 şi Realitatea. Cum să ai încredere într-o televiziune precum Antena 3 care vede terenurile de fotbal construite în pantă de E.Udrea şi în loc să o felicite pentru că a dat de lucru unor oameni pentru construcţia terenului, pe aceşti nedrepţi ziarişti îi interesa faptul că terenul nu va putea fi folosit, fiind în pantă. Răutăţi, la fel şi pentru construirea telegondolei într-o zonă nevizitată turistic, ce dacă nu sunt turişti, acum au telegondolă, se poate plimba primarul cu ai lui, Nuţy oricum şi-a luat banii.
              Cam despre asta e vorba cu televiziunile depinde la care canal te uiţi şi al cui partizan eşti, în funcţie de asta unii vor fi sfinţii care spun numai lucrurile bune şi corecte, iar ceilalţi sunt dracii ce îi îmbârligă pe ceilalţi. În ce priveşte condamnările de ieri nu mă pronunţ, un singur lucru am putut observa ieşirea lui T. Băsescu şi apostrofarea prof. Mateuţ avocatul lui Voiculescu, cum că acesta e slab în pledoarii finale, a fost bun pe vremea vechilor judecători, dar acum a venit o nouă generaţie de judecători iar Mateuţ nu va avea câştig de cauză. Asta se poate traduce prin : voi condamnaţi-l pe Voiculescu, de avocat m-am ocupat eu.      Aşa s-a şi întâmplat, bine că nu a fost un dosar politic.

3 comentarii:

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...