vineri, 29 august 2014

Ipocrizia politicienilor


        Guvernul a dat o Ordonanţă de Urgenţă, prin care să dă posibilitatea aleşilor locali să migreze la alte partide, ori, să rămână independenţi, valabilitatea ordonanţei este de 45 de zile.
Această ordonanţă vine în buna tradiţie românească. La noi este o continuă mişcare a partidelor dintr-o parte în alta a eşichierului politic.Să ne amintim de PD, un partid cu ideologie de stânga afiliat Internaţionalei Socialiste, într-o noapte şi-a schimbat ideologia, a devenit de dreapta .şi s-a afiliat PPE. Ideologia este ceea ce defineşte un om, un partid. Consider că acest sistem de noţiuni, de teorii, de concepţii politice nu se pot schimba peste noapte decât în condiţiile unei minciuni, adică nu ai avut şi nici nu ai o ideologie.
Această ordonanţă era şi mai bună dacă venea sub forma unei legi. Nu putem lega primarul de glia unui partid, când parlamentarul este ales pe lista unui partid, apoi poate migra la toate partidele fără să i se întâmple ceva.
       Este multă ipocrizie în luările de poziţie ale politicienilor. Să ne gîndim la Emil Boc, a devenit Primar al Clujului sub sigla PDL, acum dom primar este băgat cu tot cu nas între ţâţele primitoare ale lui Nuţy Udrea, face bale săracu de poftă şi mâine ar pleca din PDL, nu poate îşi pierde mandatul.Aşa acum are ocazia să se alăture celorlalţi eroi ai traseismului politic, Gherasim a fost membru în 3 partide, Vişan 3 partide, marele „bărbat”Cristian Diaconescu 3 partide, etc. De fapt întreg PMP este o oaste de mercenari, fiecare dintre membrii lui au mai slujit altor stăpâni.Exemplele pot continua. Primarul este ales mai mult pentru cum este el ca cetăţean perceput de alegători, partidul contează mai puţin, cred că după ce este ales, Primarul ar trebui să demisioneze din partid pentru a deveni Primarul tuturor cetăţenilor. Astfel de situaţii ca aceea in care se află Boc sunt multe în ţară, multe creeate şi datorită desfiinţări USL.
Dealtfel este destul de greu de vorbit de doctrină, de ideologie, într-o ţară ca a noastră. Într-o ţară care are ca singură ideologie -BANUL, este greu de vorbit de traseism, trădări ale interesului public, binele cetăţeanului şi multe altele.Aici se vorbeşte numai de :”mie cât îmi iese,  pentru 10.000 de euro nu mă dau jos din pat”.Asta este singura doctrină, asta este singura icoană la care se închină politicianul:Hoţia. Asta trebuie stârpită indiferent de „ideologie”şi partid.
          Încă odată m-a surprins intervenţia ambasadei americane la Bucureşti. Întreb, am devenit şi eu nu am aflat cel de-al 51 stat al SUA? Dacă da, atunci întervenţiile ambasadorului american sunt pertinente, dacă nu am devenit stat american, să-şi bage undeva părerile.Suntem un stat independent,
chiar dacă greşim sunt problemele noastre interne şi nu permitem niciunui funcţionar din diferite ambasade fie ea şi americană să ne tragă de urechi. Am ajuns să ne uităm în gura angajatilor din ambasada americană precum la Oracolul din Delphi, iar când vine un subsecretar american, ţara deja este în sărbătoare. Unde au fost aceşti viteji americani între anii 1947-1964 când în România a fost omorâtă toată floarea intelectualităţii româneşti, ori au distrus toţi capii partidelor politice care au făcut posibilă lovitura din 23 August 1944, pentru a fi încheiată pacea cu URSS,M.Britanie şi SUA?.
Când erau cinstiţi şi sinceri americanii, atunci când se pupau pe gură cu N.Ceauşescu? Mă refer aici la Nixon, Ford, Carter, ori acum.
         Am ajuns un fel de Harlem al UE, aici la noi depozitează toate substanţele toxice, aduc alimentele de cea mai proastă calitate, au făcut teste pe noi să vadă cum se comportă populaţia la o austeritate severă. Toate acestea pentru că am avut în fruntea statului timp de 10 ani un om vândut intereselor străine, un om străin de durerea propriei ţări. A fost racolat de interesele financiare ale BM, FMI şi UE încă de pe vremea când a condus comisia de negociere în Programul Psal1 şi 2.
Sper ca noul Preşedinte să fie al tuturor românilor. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...