miercuri, 6 august 2014

Băsescu un smardoiaş de mahala

            Intr-un interviu acordat marţi evenimentului zilei, Traian Băsescu face câteva declaraţii. Întâi începe să ne spună că va dezbrăca toţi candidaţii ,politic vorbind şi-i va prezenta aşa cum sunt de fapt, referindu-se la provenienţa unora din anumite structuri şi alte posibile infracţiuni ce le-au comis şi nu au ajuns la organele de anchetă. Interesant şi moral ar fi ca aceste date, dacă le deţine, să le transmită de urgenţă organelor de anchetă penală, altfel unii ar fi tentaţi să îl acuze, pe cel ce ţine locul Preşedintelui României ,de „tăinuire”, faptă care este prevăzută în codul penal. Întrebarea este următoarea : de unde are Preşedintele asemenea date, cum le-a obţinut ? Sigur, nu este prima dată când don Băsescu iese pe post şi ne anunţă despre anchete ce urmează să înceapă, dar de data asta sunt mai intrigat de faptul că a putut obţine date despre oameni străini lui, iar despre fratele său nu ştia nimic, deşi Procuratura începuse o anchetă încă din 2011 pe numele lui Bercea Mondialul, iar acolo se lovise de numele lui Mircea Băsescu. A fost suficient să se ajungă în asemenea fază pentru ca procurorul Iacobescu să fie îndepărtat din procuratură din cauza încăpăţânări sale de a continua ancheta, deşi se ajunsese la persoane tabu. Cum dracu un om atât de informat ca don Băsescu să nu fi cunoscut ceva ce se petrecea în casa lui, asta să o spună lui Mutu, altul decât Adrian. De menţionat faptul că pe tot parcursul discuţiei nu a avut nici un comentariu negativ la adresa lui C. Diaconescu, candidatul PMP, chiar a menţionat încă odată, pentru a înţelege toată lumea, că el va vota cu candidatul PMP. Despre Iohannis a spus că nu ştie cum va putea fi Preşedinte, după ce a fost candidatul „Grivco” pentru funcţia de Premier, aici îi reproşa ataşamentul de la acea vreme faţă de C.Antonescu. Iohannis tocmai datorită acestui ataşament a reuşit să ajungă liderul PNL şi candidatul acestei formaţiuni politice pentru funcţia supremă în stat, aici sunt nişte „cadavre”, cândva vor avea un miros urât, atunci se vor descâlci maşinaţiunile prin care Iohannis a ajuns în poziţia de acum. De reamintit Preşedintelui Băsescu formarea guvernului din 2004, după ce a ajuns Preşedinte al României, când personal a fost la „Grivco” pentru al convinge pe Dan Voiculescu să trădeze pe Năstase şi să intre la guvernare alături de PNL şi PD., celebra „soluţie imorală”.
          Ca un politician cu experienţă ştie că dintre toţi candidaţii ,cel mai redutabil este Victor Ponta, din această cauză Băsescu s-a ocupat mai mult de Ponta decât de ceilalţi. În discuţia avută cu ziariştii despre Ponta, Preşedintele României se comportă ca un şmenar aflat într-un port din occident, pe vremea când negocia cumpărarea de blugi pentru bişniţa din România, el spune :”când a fost vorba de semnarea Pactului, am reuşit să-l păcălesc pe Ponta, a fost mai slab politician decât mine”. La prima vedere aşa este, numai că naivul de Ponta a crezut că încheie un pact instituţional, cînd colo, era un pact cu smenarul din porturi, dealtfel după semnarea pactului, Băsescu a avut tot timpul un comportament de smardoiaş de mahala. Ce a uitat să spună don Băsescu este faptul că Ponta, la luat, la spălat, la apretat şi la adus la lumina zilei prin pactul de coabitare, fără pact Băsescu ar fi dat tumbe singur în jurul Cotroceniului, măcar din punctul ăsta de vedere îi putea fi recunoscător lui Ponta. Tot îl ameninţă pe Ponta că va face publice discuţiile de la Cotroceni, unde Ponta va fi arătat cu un comportament de slugă. Posibil ca în decursul întâlnirilor Primul Ministru să fi avut manifestări mai exuberante, în funcţie despre ce era vorba în discuţiile lor, posibil să fi avut un comportament mai rezervat ţinând cont că vorbea cu o persoană mai în vârstă decât el şi pe deasupra mai era aproape şi Preşedintele ţării, în mod cert nu credea că acele înregistrări vor ajunge temă de şantaj din partea lui Băsescu, cu publicarea lor în presă. Nu pot fi compromiţătoare pentru Ponta decât din punctul de vedere al manifestării faţă de anumite situaţii concrete din timpul întrevederilor, nu discutăm despre cazuri penale. Şi eu sunt deacord să facă publice acele stenograme, netrimiterea lor în spaţiul public va face mai mult rău lui Ponta, tocmai prin transmiterea voalată de către Băsescu a vinovăţiei Primului Ministru.
          Astea sunt ultimele zvâcniri ale unui om aflat 10 ani în fruntea statului şi care putea intra maiestuos în istorie, dar care a ratat fiecare ocazie de a demonstra ce înseamnă un adevărat bărbat de stat. Băsescu nu a uitat niciodată încăierările din porturile străine cu ceilalţi marinari, nu a reuşit niciodată să depăşească această fază şi a rămas pentru todeauna un smardoiaş de mahala.
         Sper că următorul Preşedinte să nu aibă niciuna din aceste apucături, pentru mai multă siguranţă să cheme un sobor de preoţi de la Muntele Athos pentru a scoate dracii din toate ungherele Palatului Cotroceni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...