marți, 15 iulie 2014

Profesorul Băsescu

               Băsescu în sfârşit m-a liniştit, nu este fan PMP, PDL, ori alt partid, aşa cum greşit am crezut noi, are un singur partid, România, zi domle aşa, modest cum te ştiu abia după aproape 10 ani de mandat ai mărturisit că România este cabinetul tău de lucru. A mai fost unul înaintea ta care, avea „ţara, cabinetul de lucru”, a sfârşit într-o zi de Crăciun. Dar nu despre asta va fi articolul de azi, ci despre întâlnirea de la Cotroceni dintre Băsescu pe de o parte ca Preşedinte al României şi primul ministrul Ponta împreună cu ministrul de finanţe d-na Petrescu. De la început vreau să spun că această întâlnire nu trebuia să aibă loc, iar dacă tot s-au dus la Cotroceni,măcar să fi învaţat lecţia ce urma să o prezinte în faţa profesorului. Aşa a părut aseară, că d-l Preşedinte este proful examinator, iar Premierul şi tânăra ministră a finanţelor, studenţii. Nu conta conţinutul întrebării, pentru că Băsescu alambica cuvintele, conta faptul că cei doi tineri studenţii nu ştiau ce să răspundă, a fost un moment jenant, un moment în care Băsescu a plusat cum a vrut, i-a umilit, a şters pe jos cu ei, a spus ce lozinci a vrut, şi-a arătat grandomania în cel mai hidos mod, ia provocat tot timpul, ştia că această întâlnire o va face publică, vroia să câştige cât mai mult în urma difuzări acestei întâlniri, ia reuşit. Cred că a luat lecţii, despre modul cum trebuie manevrată o discuţie ce urmează a fi înregistrată şi dată publicităţii, de la Băsică Mondialul şi de la Izaura. Buni profesori a avut.
             Să revin la Ponta, domnule Premier e bine să promovaţi tineri, mai ales cei care au studii la Harvard, dar nu îi puneţi în funcţii politice, lăsaţii să o ia de jos în cadrul ministerului, apoi să fie avansat pe măsura acumulării.Nu contest calităţile profesionale ale d-nei Petrescu, dar problemele de comunicare nu le stăpâneşte, ori un ministru asta trebuie să facă, în primul rând să comunice, ori la întâlnirea de aseară la acest capitol d-na ministru este repetentă, este adevărat că nici chiar primul ministru nu ia notă de trecere. Domnule Ponta, cum dracu v-aţi putut prezenta atât de slab pregătiţi în faţa lui Băsescu, îl cunoşteaţi doar, ştiaţi cât de perfid poate fi, l-aţi lăsat să îşi facă jocul, să poată spune că singurul lui partid este România, o spunea strivind o lacrimă în coltul ochilor, pentru că se gândea nu este aşa la :”ţărisoara mea, la Romănia”. Este pentru nu ştiu a câta oară când îl urcaţi pe culmi pe acest înlocuitor de Preşedinte. Băsescu din asta a trăit, din prostia celor prinşi pe picior greşit, aseară a ştiut să regizeze un spectacol grandios pentru el şi jalnic pentru guvern. Îi va trebui mult lui Ponta să şteargă această slabă prezentare în faţa lui Băsescu, acesta a demonstrat că este mai bun decât guvernul, că este mai pregâtit şi îi va da cu tifla ori de câte ori va avea ocazia. Toate ieşirile de acum încolo ale lui Băsescu pe asta se va baza, pe înregistrarea din 14 iulie, televiziunile băsiste asta vor prezenta tot timpul.
              Domnule Ponta îţi doresc succes să ieşi din groapa ce singur ţi-ai săpat. Aştept un bun prilej pentru a scrie un nou articol ,cu un altfel de conţinut.
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...