vineri, 25 iulie 2014

Cine este d-l Cristian Diaconescu ?


          Diaconescu Cristian unul din tinerii politicieni de la începutul mileniului trei, diplomat de carieră. Din 1983 până în 1990 a fost judecător, apoi a intrat in diplomaţie îndeplinind diferite funcţii în cadrul OSCE. Din 2002 devine membru PSD, în cadrul guvernlui era secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, apoi în 2004 ministru al Ministerul de Justiţie, aici îşi face datoria din plin reuşind într-un timp scurt să încheie negocierile cu UE pe justiţie, dând astfel României undă verde pentru aderarea la Uniunea Europeană. Un om pregătit din punct de vedere profesional, un politician despre care chiar şi adversarii politici aveau cuvinte de laudă. Personal aveam o impresie bună despre el, un om care nu vorbea mult, vorbea concis, neconflictual, manierat, stilat, elevat, într-un cuvânt un politician cum rar se poate vedea. Toate acestea au fost perfecte până în 2010 când a candidat la preşedinţia PSD, aici fără prea multe vorbe a anunţat că îşi retrage candidatura. Gura lumi spune că ar fi fost şantajat, el ştie şi cu ziarista Floriana Jucan. Câteva zile mai târziu îşi dă demisia din PSD şi se alătură grupului de independenţi, demisionari tot din PSD, având în frunte pe Gabriel Oprea. Grupul de independenţi a format partidul UNPR, având în structura de conducere pe G. Oprea şi Sârbu, pentru că Diaconescu ţinea să aibă neapărat o funcţie, a fost înfiinţată funcţia de Preşedinte de Onoare, deşi UNPR nu avea un trecut.Când UNPR a întors că în 44 armele împotriva aliaţilor, Diaconescu a rămas alături de T. Băsescu ca Şef al Cancelariei Prezidenţiale.
           Nimic extraordinar până aici şi totuşi, plecarea din PSD a unui membru de partid care vroia să devină şeful acelui partid, naşte multe semne de întrebare. Cînd vrei să conduci un partid se presupune că eşti ataşat de ideologia acelui partid, că eşti un soldat credincios, gata pentru orice sacrificiu şi mai presupune ceva, când eşti membru al PSD şi candidezi pentru funcţia supremă în acel partid, asta presupune că eşti un om cu adevărat de stânga.
Aş fi putut crede că este aşa, chiar dacă a plecat din PSD, atunci când s-a înfiinţat UNPR, un partid cu doctrină de stânga, aşa a fost asumată, el a fost membru fondator Ceva scârţâia, funcţia de Preşedinte Onorific al UNPR semăna cu: „dă-i mă şi lu ăsta un oscior acolo, să-şi facă de lucru”. Ieşirea de la guvernarea a UNPR şi căderea guvernului MRU, presupunea plecarea şi a lui Diaconescu împreună cu partidul.
Nu, Diaconescu a trădat partidul şi a mers alături de Băsescu ca Şef al Cancelariei Prezidenţiale. A lucrat alături de Preşedintele Băsescu, până de curând când a demisionat din funcţia de Consilier prezidenţial şi s-a înscris în PMP. Şi-a dorit funcţia de Preşedinte al acelui partid, oricât îl aprecia Băsescu nu putea să o ofenseze pe E. Udrea, aşa că Udrea a devenit Preşedinte PMP, iar pe Diaconescu, ca să nu plângă, l-au desemnat candidat al PMP la alegerile prezidenţiale.
           Domnule Diaconescu am o întrebare : cum aţi reuşit domle să treceţi de pe stânga pe dreapta? Vă întreb pentru că dvs. sunteţi un tip şcolit şi se presupune că ştiţi ce se mănâncă pe stânga şi ce se mănâncă pe dreapta, apoi numai sunteţi nici aşa tânăr să zburdaţi de pe o parte pe alta? Luminaţi-mă şi pe mine, cine va învăţat cum se face trecerea de pe stânga pe dreapta, Băsescu, Petre Roman, Frunzăverde, ori direct Nuţy Udrea. Domnule Cristian Diaconescu, sunt unul din fraieri care se uitau la dvs. pe vremea când eraţi secretar de stat la externe, ori Ministru la Justiţie, domle, ne credeţi idioţi, nu aveţi nici un respect pentru ţinuta dvs. morală, cum puteţi să îmi spuneţi că acum vreţi să faceţi altfel decât atunci când eraţi în PSD? Păi când minţiţi, acum, ori atunci? Nu puteţi avea două adevăruri.
            Mai vreau un singur lucru să vă spun, nu vă mai umiliţi, sunteţi un om deştept, din păcate dornic de parvenire cu orice preţ, ieşiţi din politică, redeveniţi judecător şi veţi fi omul Diaconescu. Apropo, Elena Udrea va candida la Prezidenţiale, dvs. sunteţi iepuraşul domniei sale, dar nu vă supăraţi, am înţeles că se înfiinţează funcţia de Preşedinte de Onoare al PMP, posibil să vă fie dată, de nu o va lua cu el la Jilava, Băsescu, după terminarea mandatului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...