luni, 23 iunie 2014

Zicerea lui Băsescu către naţiune

             Aseară, 23 iunie, intr-un discurs lacrimogen, don Basescu ne-a anunţat în mod foarte serios că nu demisionează, nu pentru că ar avea el ceva de pierdut, ci pentru că nu vrea să lase justiţia pe mâna lui Ponta.Întrebarea firească ce decurge din spusele Băsescului ar fi următoarea: ce va face România din decembrie încolo când don Băsescu va trebui să plece de la Cotroceni? Cine va mai fi pavăză în faţa justitiei?.Probabil că va trebui să-l ţinem pe aproape pe acest sfânt Gheorghe în variantă modernă, atât de aproape încât la orice oră să putem apela la pavăza lui, justiţia va trebui să aleagă între Jilava şi Rahova, care dintre ele este mai aproape. Ne povestea aseară don Băsescu cum a ales justiţia în defavoarea fratelui, ceea ce înseamnă că putea să aleagă în continuare fratele aşa cum a făcut din 2009 până astăzi. Nu putem spune că s-a amestecat în justiţie, justiţia, nu a vrut să-l cerceteze pe Mircea Băsescu, pentru a nu-l supăra pe marele său frate Traian. Numai că, s-au schimbat datele problemei, scăderea în sondaje, neîncrederea populaţie în domnia sa a scăzut sub orice limită, toate acestea l-au determinat să işi sacrifice fratelele, pentru a putea ieşi în faţă şi a clama ca el este susţinătorul justiţiei.Tot aseară, în treacăt, ne-a informat că şi ginerele său Radu Pricop este urmărit penal. Nici o problemă, dacă va fi cazul îl va aresta şi pe Pricop, numai ca el să poată rămâne în continuare la Cotroceni. Am putut vedea din expunerea lui don Băsescu, atunci când a trecut în revistă pe toţi cei care îi cereau demisia un singur lucru, domnia sa este cinstit, ceilalţi sunt infractori, inclusiv parlamentarii, aşa că pe cale de consecinţă nu va primi sfaturi de la nimeni, iar Parlamentul degeaba va lua o hotărâre că nu va fi luată în seamă, pentru că în ochii don-ului, Parlamentul este compromis.Don Băsescu este cinstit, nu a furat flota, nu şi-a dat casa din Mihăileanu, nu a luat telefonul jurnalistei ,zisă "ţigancă împuţită"de către don, nu a ameninţat-o pe Gabriela Firea şi multe altele.
           A mai spus don Băsescu, că nu îl lasă pe Ponta la Bruxelles pentru că nu ştie ce să spună, el fiind singurul care poate reprezenta ţara cu cinste în forurile europene. Pe vremuri ,pe Ceauşescu toţi îl laudau, îi aduceau osanale,inclusiv Băsescu, dar el singur niciodată nu a spus despre el că este cel mai bun, lucrurile s-au schimbat, vazând că nu îl laudă nimeni, Băsescu se laudă singur. Parafrazez un vers din "Mioriţa"şi aş spune  să-l ţinem pe don Băsescu "pe aici pe aproape"să poată fi întrebat de cei în drept despre tot ce ştie şi ştie multe, astfel încât câţiva ani buni să aibă gardă la uşă, wc în cameră şi ceva tovarăşi  pentru a nu se plictisi şi mai ales sâ aibă cui povesti despre marile lui realizări.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...